nyheder Tips til Italien: De smukkeste steder ved Garda søen

Alle artikler

Tips til Italien: De smukkeste steder ved Garda søen

Gardasøen er den største sø i Italien, og perfekt både til en weekendtur eller ferie. Her er romantiske og ultra-italienske landsbyer langs den klare sø, du kan bade, vandre, hygge, tage på bådture, og nyde lækker mad og vin midt i italiensk skønhed, hér hvor hele tre regioner omkranser søen; Lombardiet, Veneto og Trentino-Alto Adige. Skycanner giver dig her tips til smukke steder langs Lago di Garda.

Nærmeste lufthavn er Verona, men der kan ofte spares penge ved at flyve til (også) nærtliggende Milano.

1. SIRMIONE

Sirmione er en historisk perle, beliggende på en smal halvø, der strækker sig 4 km ud i den klare blå Gardasø. Sirmione er således omgivet af vand til alle sider, og du har her en fornemmelse af at være ude midt i vandet. Den eneste måde at komme hertil på er via broen der krydser vandgraven og de imponerende bymure, der er utroligt velbevarede, og hører til et af Italiens bedst bevarede slotte/fæstninger. Du kan beundre Sirmione fra oven hvis du går op i tårnet, og få en smuk udsigt over søen. Cirka 1 km fra Sirmiones historiske centrum finder du en bakke, med den fascinerende villa Grotte di Catullo : navnet er en smule vildledende, da det intet har med en grotte at gøre – derimod er villaen opkaldt efter den berømte digter Catullo. Villaen er den mest imponerende af de romerske bygninger af denne art i det nordlige Italien, og takket være sin position med udsigt over hele Gardasøen kan du opleve en virkelig smuk udsigt.

2. PESCHIERA DEL GARDA

Peschiera er en befæstet by, der ligger strategisk placeret ved søens flodmunding Mincio, og har siden romertiden været et vigtigt knudepunkt for handelsruter. Men dets nuværende udseende går tilbage til middelalderen, da floden blev omledt til tre forskellige grene, som fuldstændigt omsluttede byen og gjorde Peschiera til en uindtagelig fæstning. I dag er den hjemsted for dejlige butikker og skønne restauranter, mens cykelentusiaster vil kunne komme på sadlen og drage fordel af den lange cykelrute, der forbinder byen til Mantova.

3. LAZISE

Lidt længere nordpå ligger Lazise, ​​hvor der engang var grænse, og det ses i den smukke historiske toldbygning, med perfekt udsigt over vandet. Lazise er nu en lille perle ved Gardasøen, med sin farverige marina og velbevarede bymure. Glem ikke at se ned når du går her: Byens torv og centrale gader er pyntet med fliser, der laver usædvanlige og smukke geometriske mønstre. Hvis du har lyst til lidt hvile væk fra selve kysten, så tag til Colà og de termiske bade i Villa dei Cedri: en oase, hvor man kan tage et spabad, omgivet af grønt.

4. GARDA OG PUNTA SAN VIGILIO

Følger du søen, kommer du til Bardolino, omgivet af bølgende bakker med vinmarker, der producerer vine – og efter en gåtur langs søen, kan du slentre i de smalle gader i det historiske centrum, og fortsætte til den lille halvø Punta San Vigilio: En historisk villa, en lille kirke og et spisted med udsigt over en af ​​de smukkeste marinaer i verden, omgivet af en rolig og stor park. Bugten her byder på flere strande og skyggefulde oaser, hvor du kan trække dig tilbage på varme sommerdage, og med en frokost på restauranten ved vandet, kan du derefter nyde en storslået udsigt over søen, og føle dig lidt glamourøs: Dette sted var nemlig en favorit for berømtheder som Churchill, Laurence Olivier og Vivien Leigh.

5. TORRI DEL BENACO

Fra den ene smukke havn til den næste, fra det ene slot til det næste: Gardasøen byder på mange postkort-perfekte steder. Det næste stop, Torri del Benaco, er ingen undtagelse: Hér virker det som om slottet omfavner den lille havn, fuld af farverige både. Du kan få adgang til slottets museum, gå på gangbroen og tage turen til toppen af ​​hovedtårnet – og du kan endda vælge at gifte dig i en civil ceremoni heroppe! Bag murene er også den eneste limonaia lokation på østkysten af ​​Gardasøen: Men det er tid til at komme tilbage på vejen, hvorfra du nemt besøge disse citronhuse, især i Brescia-området – mere om det nedenfor.

6. MALCESINE

Med sit Scaliger slot, og de smalle stengader, der klynger sig til, og klatrer op ad bakken, har Malcesine bjergtaget og inspireret så kendte kunstnere som Goethe og Klimt. I dag er stedet et af de mest populære turistmål ved Gardasøen, på grund af sin skønhed, men også pga. placeringen: masser af strande, omgivet af grønne områder og domineret af Monte Baldo; dette er det ideelle sted for sportselskere, der let kan kombinere vandsport og bjergaktiviteter her. Malcesine har bl.a. en moderne svævebane – med glas hytter, der roterer om sig selv, for ikke at gå glip af en eneste bid af de betagende udsigter – fører dig fra søen op til 1780 meter højt på toppen af ​​Monte Baldo. Her kan du beundre den betagende udsigt over hele Gardasøen, og nyde en typisk frokost i en hytte. Hvis du er mere sporty, er dette det perfekte udgangspunkt for en dag med trekking, en tur i svævefly, eller endda en skitur om vinteren.

7. RIVA DEL GARDA

I den nordligste ende, i den livlige by Riva Nel Garda i Trentino, finder du masser at udforske: Den gamle bydel er beskyttet af tre majestætiske porte, hemmelige barokke kirker og gamle bygninger, men vartegnet i byen er Torre Apponale; 34 meter højt, med den lille bronze engel, Anzolim, på toppen. Fra marts til oktober kan du også tage de 165 trin op til toppen. Før du ankommer til Riva del Garda, så gå ikke glip af en udflugt langs den naturskønne vej Ponale, en sti med plads til vandring eller mountainbiking, en sti, der byder på betagende udsigter.

8. LIMONE

Som vi nævnte før, må du besøge de berømte citrusdyrkerier Limonaie del Garda, og hvilket sted kunne være mere passende til sådan et besøg end Limone? I virkeligheden ser det ud til, at navnet ikke stammer fra planten, men fra latin limen: “grænsen”. Uanset navnets oprindelse, så har historien om byen og hele citrusområdet gjort stedet berømt: denne lille landsby, befolket af fiskere og landmænd, er det nordligste sted i verden, hvor citrusfrugterne vokser og modnes, og herfra blev de i det attende århundrede eksporteret til hele Nordeuropa. På trods af det særligt gunstige mikroklima, blev der, for at beskytte planter fra mulige strenge vintre, bygget specielle drivhuse af sten og træ, der også inspirerede Goethe under hans rejser i Italien. Senere blev dyrkningen af citroner i stor stil opgivet, fordi det er mindre rentabelt i forhold til turisme, men citroner er forblevet i hjertet af den lokale økonomi, og tiltrækker hvert år tusindvis af besøgende. Så du kan stadig fordybe dig i citrusfrugtens intense duft i et af de citronhuse, der er tilbage i landsbyen – disse citronhuse er nu omdannet til duftende museer.

9. SALÒ og GARDONE

Er du en hund efter det tyvende århundredes historie, vil du straks genkende mange ad stednavnene langs Brescia-kysten. I bjergene i Gardone Riviera besluttede Gabriele D’Annunzio i 30’erne at bygge sin egen monumentale by, hvor han skulle tilbringe de sidste år af sit liv, og samtidig fejre resultaterne fra første verdenskrig. Paladsets komplekser, pladser, haver, og endda et stort teater, er nu et stort museum, der omfatter den berømte Schifamondo : bygningen, der er bygget som et skib med skibsluger, træpaneler m.m. Ikke langt herfra ligger Salò, som er berømt som hjemsted for Repubblica Sociale . I dag er Saló den største by på vestkysten af ​​søen. De lokale paladser, Patria og Podestà er små juveler, der vrimler med smukke fresker, men hovedattraktionen er den fantastiske strandpromenade: den længste promenade i hele Garda-området, med fantastisk udsigt til Monte Baldo.

10. ISOLA DEL GARDA

Gardasøen har masser af finurligheder og fine hjørner at udforske – og så har søen faktisk endda sin egen ø: Ikke langt fra kysten ved San Felice finder du øen Isola del Garda: Først brugte romerne øen til jagtture, så blev den hjem for et franciskaner kloster, og øen er nu privat, ejet af familien Borghese Cavazza, der bor i en elegant villa i venetiansk neo-gotisk stil. Villaen, og dens vidunderlige engelske og italienske haver, er åbne for offentligheden med guidede ture i sommersæsonen, billetter inkluderer transport med båd fra de største byer i Garda.

11. DESENZANO

Vi er næsten nået rundt om denne enorme, glitrende sø, og i horisonten kan du nu igen se Sirmione, hvor vi startede. Men før du har fuldført din tour ved Gardasøen, må du ikke gå glip af et besøg på den elegante Desenzano. Forskellige historiske perioder har sat deres præg på byen, fra Villa Romana til den gamle havn, fra slottet med den smukke panoramiske terrasse til renæssance-katedralen, der huser et maleri af Tiepolo, der skildrer “Den Sidste Nadver”. Men Desenzano er bedst kendt for sin romantiske atmosfære, strandene og gågaden, der er fuld af trendy butikker. Desenzano byder også på et stort udvalg af dejlige restauranter, hvor du kan nyde en lækker italiensk middag, med god vin til – Gardasøen er for livsnydere.

Hvad mere kan vi sige? Bella Lago di Garda!

Find billige flybilletter til Verona Find billige flybilletter til Milano

Mere rejseinspiration:

Italiens smukkeste øer

Det uopdagede Italien: 5 ukendte italienske byer du ikke kender – endnu

Aktuelle rejsetilbud: Billige flybilletter til hele verden – lige nu

*Opdateret marts 2019. Priserne er indhentet indenfor 15 seneste dage for dagen for offentliggørelsen af denne artikel. Priser kan være afhængige af tidsmæssige ændringer, herunder begrænset antal.

Skyscanner er verdens rejsesøgemaskine, der hjælper dig med at få mest muligt for pengene både mht. flybilletter, hoteller og billeje.