nyheder SAS håndbagage regler: Mål, vægt og afgifter for både kabinetasker og check-in bagage

Alle artikler

SAS håndbagage regler: Mål, vægt og afgifter for både kabinetasker og check-in bagage

Skal du ud at flyve med SAS? Uanset om du skal på en kort weekend tur eller en lang rejse, så er Skyscanners guide over bagageregler en god hjælper til at overskue det hele. Og så får du gode pakketips m.m. oveni.

Guide till SAS håndbagage: mål, vægt og afgifter

SAS håndbagage – mål og vægt Antal tilladte tasker i kabinen Afgifter for håndbagage
Maximal mål for håndbagage er 55 x 40 x 23 cm

Der er ingen angivne mål for ‘ekstra-tasken’, men den bør ikke være større end en normal str laptop taske

Max 8 kg

Et stk per passager, samt en lille ekstra taske; håndtaske/lille laptop taske Gratis så længe din håndbagage ikke overskrider det tilladte

Guide till SAS check-in bagage: mål, vægt og afgifter

SAS check-in bagage – mål og vægt Antal tilladte stk check-in bagage Afgifter for check-in bagage
Der er ingen angivne mål restriktioner for din check-in bagage, men vær opmærksom på at fx ski-udstyr, musikinstrumenter og golf-udstyr regnes som Specialbagage

23 kg ved rejser med SAS Go samt SAS Plus og 32 kg i SAS Business

Op til 2 check-in tasker/ kufferter per passager ved rejser med SAS Plus och SAS Business.

I SAS Go indgår 1 check-in taske/ kuffert per passager mens kun håndbagage indgår i SAS Light

Mindst et stk check-in bagage indgår når du rejser med SAS Go, SAS Plus eller SAS Business.

Har du brug for at have mere bagage med dig end det der er inkluderet i din billet? Regn ud hvad det koster med SAS bagage-prisberegner

Se mere om specialbagage hér: fx musikinstrumenter, skiudstyr, cykler m.m.

Afgifter for tungere/større bagage end det inkluderede: Brug SAS prisberegner.

Skema er offentliggjort 13 januar 2017. Informationen er korrekt på dagen den offentliggøres. Vi anbefaler altid at du kontrollerer hos SAS, inden du booker en rejse.

Sådan får du mest muligt ud af SAS bagage regler:

1. Få mest ud af din SAS kabineplads

SAS er allerede meget generøs med deres bagageregler, når du flyver med SAS Go, Plus og SAS Business. Men for rejsende der rejser på SAS Go Light, er kun håndbagage inkluderet – men det giver jo god mening, nu det hedder SAS Go Light! Når du vælger at rejse light, skal du jo mestre kunsten at pakke alt i din håndbagage. Her får du vores nyttige tips til hvordan du kan få så meget som muligt med i din håndbagage, og på rejser i al almindelighed:

Læs mere: Tips: At rejse kun med håndbagage – spar tid og penge

Se SAS rejseklasser: SAS Business, SAS Plus, SAS Go, SAS Go Light

2. Tænk dig om en ekstra gang når du pakker

For mange af os er pakning et af ​​de mindre sjove dele af en rejse, og tit bliver det bare noget med smide en masse unødvendige ting i kufferten for at få det overstået. Tænk tilbage på din sidste ferie; brugte du virkelig alt det du havde pakket? Sikkert ikke. Sørg for kun at pakke hvad du virkelig har brug for, så du ikke behøver at bekymre dig for om du overskrider maximal vægten for håndbagagen. Og husk: Glemmer du noget, så er der jo butikker ude i verden også, hvor du kan købe dig et par ekstra underbukser!

Læs mere: Pak perfekt! 12 tips: Sådan får du “magisk plads” i kufferten

Par forsøger at lukke overfyldt kuffert

3. Udnyt ekstratasken: Din lille håndtaske eller laptop taske

Ud over din kabinetaske/kuffert med de maksimale dimensioner 55 x 40 x 23 cm, har du også lov til at tage en lille håndtaske eller laptoptaske med ombord hos SAS. Sørg for at drage fordel af denne ‘ekstra-taske’, og fyld den lille taske med værdigenstande, rejsedokumenter, og alt andet, du måske er nødt til at have lige ved hånden under rejsen. På denne måde kommer du problemfrit gennem både sikkerhed og paskontrol. Bemærk dog, at selv om SAS ikke nævner nogen direkte mål for restriktioner for ‘ekstra-tasken’, så må den, sammen med din anden håndbagage, ikke overstige 8 kg.

Mand med håndbagage i lufthavnen

4. Bliv medlem af EuroBonus

Gratis: Tilmeld dig EuroBonus, og optjen point på dit flyrejser og hotelophold. Medlemskab er gratis. Du kan bruge dine point til at købe nye flybilletter, opgraderinger og masser af andre tilbud fra SAS’ partnere. Jo mere du flyver, jo flere fordele får du som EuroBonus medlem. Det kræver for eksempel kun 10 enkeltture, eller 20.000 basisscore, at blive Sølv medlem. Som Sølv medlem vil du modtage blandt andet gratis check-in af et ekstra stykke bagage , hvilket betyder at du kan tage en kuffert med, selv når du rejser med SAS Go Light.

Læs mere: 6 bedste tips: Sådan får du den bedste plads i flyet

5. Køb produkter i rejsestørrelse

På grund af de gældende væskeregler, der gælder for flytrafik, har du kun lov at medbringe væsker på 100 ml. Derfor kan det være en god ide at købe dine favoritprodukter i rejsestørrelse. Fra små shampoo flasker til miniset parfume – i dag fås det meste i miniformat! Du kan også købe genbrugelige små 100 ml plastflasker hos fx. Matas, og hælde dine egne favoritprodukter fra badeværelseshylden deri. Husk at væske skal opbevares i 100 ml beholdere, og disse beholdere skal være i gennemsigtig, genlukkelig plastpose, eller gennemsigtig toilettaske. Sådan får du dem nemt med gennem sikkerhedskontrollen – og får ikke din taske taget fra til kontrol pga den lille flaske shampoo du helt havde proppet ned i siderummet på tasken.

Se mere om regler for væsker du kan have i din håndbagage her på Københavns lufthavns hjemmeside.

Find billige flybilletter hos SAS

Vil du vide hvilke regler der gælder for andre populære flyselskaber? Se her:

Norwegian håndbagage mål og vægt – og tips til hvordan du får mest muligt ud af din Norwegian rejse

Ryanair håndbagage regler: Sådan får du mest muligt bagage med i flyet!

6 gode råd: Sådan tackler du easyJets håndbagageregler

*Offentliggjort december 2017. Priserne er korrekte på dagen for offentliggørelsen af denne artikel. Priser kan være afhængige af tidsmæssige ændringer, herunder begrænset antal.

Skyscanner er verdens rejsesøgemaskine, der hjælper dig med at få mest muligt for pengene både mht. flybilletter, hoteller og billeje.

Kort