nyheder Ryanair håndbagage regler: Mest muligt bagage med i flyet!

Alle artikler

Ryanair håndbagage regler: Mest muligt bagage med i flyet!

Hvordan er Ryanairs regler for bagage egentlig - og hvordan undgår du sidste-øjebliks ekstra gebyrer på din håndbagage?

Sidst rejst med Ryanair før 15/1 2018? Fra og med 15 januar 2018 ændrede Ryanair sine bagageregler. Se regler for både før og efter her:

Guide til Ryanair håndbagage: før 15 januar 2018
Ryanair håndbagage – mål og vægt Antal tilladte stk. bagage ombord Afgift for at checke for stor håndbagage ind
55 x 40 x 20cm max mål for kabine-kufferter.

35 x 20 x 20cm max mål for ekstra håndtaske

10kg max vægt

En kabinetaske per passager, plus en ekstra handtaske Gratis hvis din kabinetaske ikke overskrider tilladte bagagemål, og kabinen er fuld

Extra/for store kabinetasker koster 410 DKK per taske

Guide til Ryanair indchecket bagage: før 15 januar 2018

Ryanair indchecket bagage – mål og vægt Antal tilladte indcheckede stk. bagage Afgifter for indchecket bagage
81 x 119 x 119cm max mål.

15kg – 20kg max vægt for indcheckede stk. bagage

Ryanair tilladte bagage kan deles mellem passagerer på samme bookning

Op til 2 indcheckede stk. bagage per passager Online 115 DKK – 330 DKK

I lufthavnen 195 DKK – 400 DKK

Afgifterne varierer afhængigt af flyrute og valgte bagagevægt

Guide til Ryanair håndbagage: efter 15 januar 2018

Ryanair håndbagage – mål og vægt Antal tilladte stk. bagage ombord Afgift for at checke for stor håndbagage ind
55 x 40 x 20cm max mål for kabine-kufferter.

35 x 20 x 20cm for en lille håndtaske.

10kg max vægt

Kun passagerer som har købt Priority Boarding (eller Business/Fritid Plus) kan have sin kabinetaske med ombord. Andre passagerer skal aflevere kabine-kufferter ved gaten, den checkes gratis ind.

Alle passagerer må medbringe en lille håndtaske ombord.

Extra/for store kabine-kufferter koster 410 DKK per taske.

Guide til Ryanair indchecket bagage: efter 15 januar 2018

Ryanair indchecket bagage – mål og vægt Antal tilladte indcheckede stk. bagage Afgifter for indchecket bagage
81 x 119 x 119cm max mål.

20kg max vægt for indcheckede rejsetasker.

Ryanair tilladte bagage kan deles mellem passagerer på samme bookning

Op til 3 indcheckede tasker per passager Online 190 DKK

I lufthavnen: 300 DKK

Ved højtider såsom jul, påske og højsæson koster indchecket bagage ca. 80 DKK ekstra.

Offentliggjort 6. september 2017. Informationen er gyldig den dag den publiceres. Vi anbefaler altid at du nøje tjekker med Ryanair, før du booker.

Vil du se håndbagageregler for andre flyselskaber: Se vores nemme oversigt med mål- og vægtguide til nogle af de mest populære flyselskaber her.

Ryanair bagage tips:

1. Glem ikke at du kan medbringe en ekstra lille taske – udover kabinetasken

Ryanair tilbyder, ret usædvanligt blandt lavprisselskaber, at du kan medbringe en ekstra lille taske, fx til din laptop. Udnyt den ekstra bagage, og medbring en ekstra taske eller mini rygsæk til dine personlige ting, og du har let adgang til fx dit pas og penge, mens du suser gennem lufthavnen. Så længe du holder dig inden for Ryanair’s regler for bagage størrelse på din kabinetaske, kan du altså have 2 stk bagage med i flyet gratis. En kabinetaske og en lille taske. Se mål og vægt ovenfor i skema. Og så har du også en mini rygsæk til dagturene når du er fremme på din destination!

OBS: Efter 15 januar 2018: Medmindre du flyver med Prioriteret Boarding eller Business, skal din kabinetaske indcheckes ved gaten – det er dog gratis. Du kan stadig medbringe en lille håndtaske i flyet.

2. Køb en officielt godkendt Ryanair kabine taske

Mange forhandlere af bagage tilbyder nu et udvalg indenfor “godkendte kabine tasker”, der passer til de mest almindelige håndbagage dimensioner for store flyselskaber. Men hvis du vil være helt sikker på at komme problemfrit gennem boarding, så kan du simpelthen købe en taske hos Ryanair selv. Se de kufferter du kan købe her, der passer perfekt; i den officielle Ryanair kabine taske størrelse via flyselskabets hjemmeside. Kufferterne har det beroligende tilnavn ‘Ryanair Guaranteed Cabin Bag “, og er faktisk lavet af det respekterede bagage mærke American Tourister. Én ting mindre at bekymre sig om!

3. I kan dele jeres indcheckede bagage

Rejsende der er inkluderet i samme flyreservation kan sammenlægge eller dele deres indkøbte bagagekvoter, når de tjekker ind sammen.

For eksempel – før januar 2018: 2 venner, der rejser på samme booking, har købt hver 15 kg indchecket bagage. En af jer kan indchecke bagage, der vejer 17 kg, og den anden 13 kg, så længe den samlede betalte indcheckede bagage ikke overskrides.

For eksempel – efter januar 2018: 2 venner, der rejser på samme booking, har købt hver 20 kg indchecket bagage. En af jer kan indchecke bagage, der vejer 17 kg, og den anden 23 kg, så længe den samlede betalte indcheckede bagage ikke overskrides.

4. Hvad er reglerne for særlige genstande?

Medicinsk udstyr såsom dialysemaskiner er tilladt om bord. Fodbolde og andet oppusteligt sportsudstyr er også tilladt, men disse skal tømmes for luft før boarding.

5. Pak rejse-størrelser

Rejse-størrelse er ikke længere blot en lille shampoo og en tube sol-creme; Der er et fantastisk udvalg af miniature produkter, du kan tage med på ferie: Mikrofiber rejse håndklæder, der kan foldes til det rene ingenting er en favorit blandt rejsende, det samme er mini hårtørrere. Glem ikke lufthavnens væskeregel, når du køber toiletartikler til rejsen – alle væskebeholdere må maximalt indeholde 100 ml hvis du har dem i håndbagagen. Og hvis du ikke kan få en mindre størrelse af et bestemt produkt, så tænk over, om du virkelig har brug for at tage den voluminøse kæmpejakke eller de ekstra hæle med. Eller hæld 100 ml fra originalflasken hjemme over i rejseplast flasker – de fås billigt hos bl.a. Matas.

Se mere her: 10 ting du virkelig IKKE skal pakke

6. Bliv opgraderet til Business Plus

Hvis du ønsker at undgå alt besvær, så overvej at booke en Ryanair Business Plus billet. Ryanair kører ofte rabatter og særtilbud for at lokke passagerer til at opgradere. Hvad får du for dine penge? Du får adgang til hurtig gennemgang i 31 europæiske lufthavne. Herudover får du også Prioriteret Påstigning – og derfor garanteret plads til din håndbagage. Og udover dét, får du også bedre sæder; Premium sæder. Herudover kan du også ændre din booking frem til og med den dag du rejser – uden ekstra omkostninger. OG! Så kan du medbringe bagage med en vægt på op til 20 kg – det er også med i prisen. Altså behøver du ikke bekymre dig for meget om hvorvidt din håndbagage kan holde sig indenfor målene – men blot checke din bagage ind hvis den er for stor. Se detaljer her – og få gode råd her:

Se mere her: 15 gode råd: Hvordan bliver du opgraderet til business class?

7. Vælg fra Ryanair’s mange ekstra services

Ryanair er kendt for at være mix-selv selskabet blandt verdens luftselskaber, så du kan altid bare købe hvad der er vigtigt for dig. Der er forskellige priser for tildelte pladser, afhængigt af om du ønske sæder med ekstra benplads eller andet. Find alle Ryanairs gebyrer i en tabel her.

8. Tjek altid flere lavprisflyselskaber

Ryanair er ikke den eneste mulighed for at finde billige flybilletter, så det er værd at kigge hos andre store europæiske luftfartsselskaber også. Find ud af hvad dine behov er til din rejse – og tjek selskaberne ud! easyJet har tilsvarende størrelses begrænsninger på håndbagage som Ryanair, men der er ingen vægtbegrænsning. Hos Norwegian er der også godter at hente, se mere her:

Se mere: Norwegian håndbagage mål og vægt – og tips til hvordan du får mest muligt ud af din Norwegian rejse

Vild med at rejse bedst muligt og uden stress? Få flere gode tips her:

10 trin der sikrer dig billige flybilletter – nemt og hurtigt

Kabinepersonalets 10 bedste flytips

Ugens 10 mest populære rejsemål

*Ny edit januar 2019. Priserne er korrekte på dagen for offentliggørelsen af denne artikel. Priser kan være afhængige af tidsmæssige ændringer, herunder begrænset antal.

Skyscanner er verdens rejsesøgemaskine, der hjælper dig med at få mest muligt for pengene både mht. flybilletter, hoteller og billeje.

Kort