nyheder Praktisk oversigt: Hvor meget koster det at ændre navn på flybillet?

Alle artikler

Praktisk oversigt: Hvor meget koster det at ændre navn på flybillet?

Har du stavet dit navn forkert på flybilletten? Det kan koste dig dyrt at rette! Skyscanner viser dig gebyrerne for navneændringer, hos de 15 mest populære flyselskaber i Danmark.

Du havde travlt, og kom ved et uheld til at klikke i et forkert felt, eller du havde helt glemt at skrive det mellemnavn du aldrig bruger – men det står i dit pas. Det er meget vigtigt, at dit navn er helt korrekt på flybilletten, og at det er i overensstemmelse med dine identitetsdokumenter. Men der er ikke ens regler for, hvad du nu kan gøre, for at rette det. Så hvad gør du, hvis du skal ændre navn på flybillet? Vi har gode råd – og en praktisk oversigt nedenfor.

Bemærk, at der hos nogle flyselskaber gælder forskellige regler, alt efter om du blot vil korrigere en stavefejl, eller helt ændre navnet.

Det er det enkelte flyselskabs egne regler, der bestemmer, om du kan ændre navnet eller ej. Nogle flyselskaber giver dig mulighed for at ændre navnet gratis, mens andre opkræver et gebyr. Men der er også flyselskaber, der slet ikke tilbyder navneændring, men derimod kræver at du bestiller en helt ny billet. Og endeligt er der flyselskaber, hvor du indenfor 24 timer fra booking, har mulighed for at slette din bestilling – og genbooke med det rette navn.

Nedenfor ser du Skyscanners praktiske oversigt med regler for enten korrektion af navn, eller helt at ændre navn på flybillet. Bemærk, at priserne gælder for enkeltbillet, dvs. evt. beløb skal betales både for ud- og hjemrejse.


Dette gælder for de 15 mest populære flyselskaber i Danmark:

Flyselskab Navnekorrektion/Stavefejl Hel navneændring Mere information
Norwegian 500 DKK (gratis på Flex/Premium Flex) 500 DKK Website Norwegian
Ryanair €110-€160 (ca. 820-1192 DKK) €110-€160 (ca. 820-1192 DKK) Website Ryanair
SAS 600 DKK 600 DKK Website SAS
KLM Ikke muligt Ikke muligt Website KLM
Lufthansa Ikke muligt Ikke muligt Website Lufthansa
Primera Air Flyvning i Europa: ca. 335 DKK. Transatlantiske flyvninger: €45-60 (ca. 335-445 kr) Flyvning i Europa: ca. 335 DKK. Transatlantiske flyvninger: €45-60 (ca. 335-445 kr) Website Primera Air
Turkish Airlines Ikke muligt Ikke muligt Website Turkish Airlines
British Airways Navnekorrektion: Gratis online/tlf hvis købt direkte hos British Airways Fuld ændring ikke muligt Website British Airways
easyJet Navnerettelse/stavefejl: Gratis Fuld ændring: 156-469 DKK Website easyJet
Pegasus Airlines Ikke muligt Ikke muligt Website Pegasus Airlines
Air France Navnekorrektion/stavefejl: Gratis online, hvis købt direkte hos Air France Ikke muligt Website Air France
Qatar Airways Ikke muligt Ikke muligt Website Qatar Airways
Thai Airways Meget individuelt for billettyper. Generelt gebyr på 200 DKK Meget individuelt for billettyper. Kontakt Thai Airways direkte Website Thai Airways
Vueling Airlines Gratis €50 (ca. 370 DKK) Website Vueling Airlines
Brussels Airlines Navnekorrektion/stavefejl: gebyr på ca. €30, kontakt selskabets kundeservice Ikke muligt Website Brussels Airlines

*Bemærk venligst: Ovennævnte omkostninger er korrekte på tidspunktet for offentliggørelsen, april 2018. Beløb og betingelser kan ændres løbende, så kontroller altid på flyselskabets hjemmeside, eller kontakt flyselskabets kundeservice.

Find flybilletter til hele verden

Flere rejsetips:

Hvad gør du hvis dit fly er forsinket eller aflyst? Få svar og tips her!

Kunsten at rejse kun med håndbagage – spar tid og penge

Aktuelle rejsetilbud: Billige flybilletter til hele verden – lige nu

*Offentliggjort april 2018. Priserne er indhentet indenfor 15 seneste dage for dagen for offentliggørelsen af denne artikel. Priser kan være afhængige af tidsmæssige ændringer, herunder begrænset antal.

Skyscanner er verdens rejsesøgemaskine, der hjælper dig med at få mest muligt for pengene både mht. flybilletter, hoteller og billeje.

Kort