COVID-19 (coronavirus) kan påvirke dine rejseplaner. Uanset, hvor du skal hen, kan du finde den seneste vejledning her.

nyheder På vandring i Alperne: 8 bjergtagende vandreture i Alperne

Alle artikler

På vandring i Alperne: 8 bjergtagende vandreture i Alperne

Vandreture er vidunderlige, og vandreture i Alperne står højt på manges ønskeliste. Skyscanner giver her tips til 8 spektakulære vandrestier i Alperne, der egner sig både til dem, der ønsker at vandre alene, og til dem der ønsker at vandre sammen med andre.

Vandreture er en oplevelse for både krop og sjæl, og de første vandreture tager man gerne på hjemme i Danmark – og så måske et smut til Sverige. Men hvad med vandreture i Alperne, forår, efterår – om sommeren? Start din tur i Italien, Schweiz eller hvorfor ikke Østrig.

Ekstra tip til begynderen: Gå dine vandrestøvler/sko til hjemmefra!

Her er vores bedste tips til vandrestier i Alperne:

1. Adlerweg, Østrig

Hele 413 kilometer lang, og endda med en form som en ørn; Østrigs mest populære vandresti Adlerweg er en stor udfordring, hvis du har ambition om at vandre hele strækningen. Stien består af 33 etaper, og kan altså opdeles, og stien løber igennem hele regionen Tyrol, fra St. Johann i Tyrol Unterland til St. Anton am Arlberg. Nogle af højdepunkterne på strækningen er Wilder Kaiser Mountain Range og Hohe Tauern National Park. Klik her for at lære mere om Adlerweg og dens stadier.

Find billige flybilletter til Innsbruck

2. Almenweg, Østrig

En andet populær vandresti i Østrig. Almenweg er 350 kilometer lang, og ligger hovedsagelig i en højde på mellem 1000 og 2000 meter. Langs stien ligger 120 alpine hytter, og naturen her er slående smuk. Almenweg, der ligger i samme område som det populære feriested Bad Gastein, består af 31 etaper, og du kan sammensætte din egen vandretur på Almenwegs hjemmeside.

Se mere: 8 bud på hvad du skal lave i Salzburg

Find billige flybilletter til Salzburg

3. Tour de Mont Blanc, Frankrig / Schweiz / Italien

Denne 170 kilometer lange vandresti omfatter hele Mont Blanc-massivet og tiltrækker tusindvis af vandrere hver sommer. Langs stien, der fører dig gennem tre lande, herunder de italienske alper, finder du masser af hoteller og hytter at bo i. Der er også mulighed for camping. Bjerghytterne er åbne mellem midten af ​​juni og midten af ​​september, og den absolutte højsæson er midt i juli til midten af ​​august. Ørne, alpine blomster og betagende udsigter venter vandrere her. Klik her for mere information om Mont Blanc vandresti.

Find billige flybilletter til Geneve

4. Bolzano – Cortina, Italien

Tag på vandretur i Dolomitterne, og oplev de spektakulære bjerge på vejen fra Bolzano til Cortina, Italien. Strækningen er lidt over 90 km lang og begynder i den smukke lille by Bolzano, her finder man et arkæologisk museum, hvor den 5300-årige isman Ötzi kan ses. ​​Gardena dalen, den historiske bjergtop Lagazuoi, og bjerget Sella, er nogle af de smukke syn på denne vidunderlige vandresti.

Se mere: Bedste ting i Venedig – med sparetips

Find billige flybilletter til Venedig

5. Viamala, Schweiz

Viamala, også kendt som Veia Traversina, er det første led på ​​den klassiske Via Spluga vandresti. Viamala begynder i Thusis, ender i Zillis, og tager omkring fem timer at gå. Dette er en middelalderlig vandresti, hvor du passerer kirker, gamle slotte, kløfter og hængebroer. Sæsonen for vandreture på Viamala ligger mellem april og oktober.

Find billige flybilletter til Lugano

6. Via Spluga, Schweiz / Italien

Via Spluga strækker sig fra Thusis i Schweiz til Chiavenna i Italien og er en rigtig klassiker blandt Europas vandrestier. Dette er en vandresti der ikke er særlig udfordrende, og den passer derfor godt til nybegynderen. Hele stien er 65 kilometer lang og passerer gennem de centrale alper. Den højeste spids på strækningen er Spluga Pass på 2115 meter højde. Klik her for mere information om Via Spluga.

Se mere: 10 ting du kan lave i Milano

Find billige flybilletter til Milano

7. Eigletsletcher – Grindelwald, Schweiz

Denne del af de schweiziske alper er bestemt kort, men alligevel spektakulær. Det er en middelsvær 6 km lang vandresti, der kan prale af den berømte Eiger, Mönch og Jungfrau bjergkæde i baggrunden, og med en fantastisk udsigt over Wetterhorn og Grosse Scheidegg. Dette er ingen vandresti for dem med højdeskræk; visse af de sværere sektioner er sikrede blot af reb.

Find billige flybilletter til Bern

8. Schmittenhöhe, Østrig

Bjerget Schmittenhöhe i Zell am See tilbyder flere vandrestier, fra korte og nemme strækninger til avancerede stier i høj højde. Vandrestien Pinzgauer Spaziergang begynder på bjerget (du tager svævebanen op til udgangspunktet), og slutter i Salzach-dalen. Her vil du gå oppe i næsten 2000 meters højde, og passerer de charmerende alpine lodges (Almhütten) hvor du kan overnatte. Stien er 25 kilometer lang, godt afmærket, og passerer nogle af de smukkeste udsigter i de østrigske alper.

Find billige flybilletter til Salzburg

Har du brug for mere inspiration? Læs mere her:

8 smukkeste vandrestier i Sverige

Vandreture i Norge: 7 spektakulære vandreture i billedskønne Norge

Vandrerejser: 10 fantastiske vandreture i Storbritannien

*Offentliggjort september 2017. Priserne er indhentet indenfor 15 seneste dage for dagen for offentliggørelsen af denne artikel. Priser kan være afhængige af tidsmæssige ændringer, herunder begrænset antal.

Skyscanner er verdens rejsesøgemaskine, der hjælper dig med at få mest muligt for pengene både mht. flybilletter, hoteller og billeje.