nyheder Opdag Italien: 10 smukke steder i Toscana

Alle artikler

Opdag Italien: 10 smukke steder i Toscana

Rullende grønne bakker, et silkeblødt lys og vinmarker så langt øjet kan se. Der er få, der rejser til Toscana og kommer hjem uberørt. I denne mad og vinfokuserede region er der også mange historiske bygninger og interessante steder at besøge. Her er vores 10 favoritter.

Find flybilletter til Italien

1. Firenze

Den blomstrende by Firenze by kaldes ikke for ingenting hjertet af Toscana. Byen er fyldt med kunst, historie, kultur og arkitektur. Bedst kendt er katedralen Santa Maria del Fiore med den berømte kuppel. Gå ikke glip af det smukke klokketårn Giottos Campanile, hvorfra man har en fantastisk udsigt.

Læs mere: Top 9 ting at lave i Firenze

2. San Miniato

Ønsker du et lidt mere roligt og afslappet miljø er San Miniato, mellem Pisa og Firenze, en smuk by med sin egen individuelle charme. Skandinaver har faktisk haft en del i dette, fordi stedet er grundlagt af langobarderne der kom fra nord. Her har også været mange pilgrimme, købmænd og korsfarere forbi, og det har givet byen sin unikke karakter.

3. Certaldo

Er du den type madelsker, der absolut skal have løg i alle retter, så er dette absolut stedet for dig. Byen Certaldos’ symbol er nemlig løg, som anvendes selv i desserter. Byen er også kendt for sin produktion af krystal, og ligger cirka 60 km fra Firenze. Her finder du også de hyggelige middelalderlige snoede gader, smukke pladser og fantastiske omgivelser.

4. San Gimignano

Bare en halv times tur fra Certaldo, ligger det historiske sted San Gimignano, hvor de rige familier i 1300-tallet byggede et tårn for at demonstrere deres magt. Alt i alt var der 72 tårne, der anvendtes som beboelseshus med værksted, soveværelse og køkken. I dag, består 13 af tårnene, og de er stadig smukke.

5. Monteriggioni

Er du, ligesom os, vild med gamle bymure? Monteriggioni, som er en del af Val d’Orcia, imponerer de fleste med en fantastisk bymur, og hele 14 tårne. Udsigten fra muren er billedskøn med rullende grønne bakker. Hér er flere store film optaget, som fx Gladiator og Den engelske Patient. Glem ikke at smage byens berømte og velsmagende pasta pappardelle med kødsovs.

6. Siena

Når du er i Toscana er du nødt til at besøge Siena. Denne vidunderligt smukke by har et gudesmukt centrum, der endda er optaget på UNESCOs liste over verdens kulturarv. Tag et nærmere kig på den udsøgte katedral Santa Maria Assunta, som har fresker af kunstnere som Donatello, Michelangelo, Ghirlandaio og Pinturicchio. Og tjek pladsen midt i byen, hvor det berømte Palio hestevæddeløb afholdes hvert andet år.

7. Montalcino

Har du nogensinde smagt vinen Brunello di Montalcino? Hvis svaret er ja, har du sikkert ikke glemt det. Den lokale vin fra landsbyen Montalcino smager nemlig guddommeligt godt, og den har en historie der går tilbage til 1300-tallet. Landsbyen Montalcino er også et besøg værd pga dens middelalderlige atmosfære. Hver sommer i juli afholdes her en vin og jazz festival.

8. Lucca

Landsbyen med det dejlige navn Lucca er et malerisk sted i Toscana at besøge for alle jer, der nyder historie: Bymurene er tegnet af Leonardo da Vince! Lucca er rig på alt fra renæssancearkitektur, til middelalderlige bygninger og historie. Men frem for alt, så er dette et afslappende sted med en dejlig atmosfære. Landsbyen er ikke langt fra kysten.

9. Livorno

For dem af jer, der ikke kun ønsker at se vinmarker, men også havet, så er havnebyen Livorno et godt bud. Det er en meget farverig og charmerende by, med mennesker fra mange forskellige lande og kulturer. Den bedste anbefaling er at vandre om aftenen langs en af ​​de mange kanaler, i det såkaldte Venedig-kvarter. Virkelig romantisk.

10. Det skæve tårn i Pisa

Nogle populære attraktioner er det ikke værd at stå i kø for, men det skæve tårn i Pisa er en kø værd – at gå op i det skæve tårn er helt uvirkeligt. Derudover er byen Pisa i sig selv en charmerende del af Toscana, med puls og liv ude på gaderne, takket være de mange unge der går på det prestigefyldte universitet.

Find flybilletter til Italien

Flere Italien tips:

Det uopdagede Italien: 5 italienske byer du ikke kender – endnu

Italiens smukkeste øer – fra Toscanas hemmelighed til Lampedusa

Vores bedste tips til Amalfikysten

*Offentliggjort ju​li 2017. Priserne er indhentet indenfor 15 seneste dage for dagen for offentliggørelsen af denne artikel. Priser kan være afhængige af tidsmæssige ændringer, herunder begrænset antal.

Skyscanner er verdens rejsesøgemaskine, der hjælper dig med at få mest muligt for pengene både mht. flybilletter, hoteller og billeje.