nyheder Oi! London: 10 musik hotspots

Alle artikler

Oi! London: 10 musik hotspots

Du finder nemt de store koncerter, men hvor går du som musikelsker ellers hen? Se upcoming, de hemmelige studios, musikernes egne clubs...

Det værste er at være musikelsker i London, klar til en drink, før eller efter koncert eller på udkig efter upcoming navne – og ikke ane hvor man skal hen. Her er nogle gode bud – med direkte bid ind i musikernes egne London hotspots.

Find fly til London

1. Dalston/Stoke Newington

Kingsland Road i Dalston er én lang, spækket mekka af en gade fyldt med pubs, clubs og små spillesteder – og de gader der ligger op til har ligeså meget at byde på. Her finder du stederne hvor Pete Doherty pludselig står på pubscenen på Birthdays eller Harry Styles fra One Direction sært nok drikker øl på undergrundsklubben The Alibi. Det er også her du har chancen for at fange de upcoming bands på Shacklewell Arms – hér er også ofte afterparties efter større koncerter. Sidste år dj´ede Arcade Fire her. På Café OTO – et meget specielt spillested der byder på alt fra new jazz, kassettebånds-aftener og japansk avantgarde kan du nemt møde Thurston Moore fra Sonic Youth – han har arrangeret flere koncerter her. Besøg også Power Lunches Café, og clubben Passing Clouds på Richmond Road, der byder på alt fra Afrobeat, reggae, pyscedelig, spoken word. Eller dyk indenfor hos den kendte electronica venue The Nest på Stoke Newington High Street – startet af holdet bag den ikoniske superclub Fabric.

2. Shoreditch/Cambridge Heath

Shoreditch fredage og lørdage er én stor dunkende fest, så det er egentlig bare at gå ned ad gaden. Alligevel er det rart med et par tips: besøg The Old Blue Last, en legendarisk pub/venue kombi – pub forneden, og spillestedet finder du ovenpå ved at gå op af en smal, smal trappe. Hér spiller upcoming bands – og en hel del pladeselskaber præsenterer deres nye håb her til "showcases". De fleste koncerter er gratis. Stedet drives idag af VICE medie-imperiet. Hvis du mere er til deep house eller indie-rave hele natten, så tager du på 333 Mother. Hér er der musik hele natten, hele ugen. Mere alternativt finder du hos Apiary Studios, der egentlig er et galleri/kunstværksted. Men kunstnere og musikere kender jo hinanden – så hér kan du fange nogle reelle insider-shows. Hold øje med websitet.

3. Islington

Islington har de traditionelle fanefører-venues som 02 Academy og The Lexington – og så er der pubscenen Old Queens Head, der byder på live musik gratis eller til beskedne penge, i et fantastisk hyggeligt pub-interiør. Hér finder du også The Nest Collective, der er startet af selveste Mercury-nominerede folk-stjerne Sam Lee – The Nest Collective byder på en perlerække af koncerter indenfor upcoming singer/songwriters. Kedeligt? Mjah, hvis du synes Jake Bugg og George Ezra er kedelige, så…

4. Brick Lane

Du skal også lave noget musikrelateret om dagen – besøg Rough Trade Records‘ pladeselskabets butik ved Brick Lane. Hér finder du et enormt udvalg, og du kan stå og kigge på de andre musikelskere tværs over vinylerne – for hér er de allerbedste vinyler samlet, og dem bag disken ved stort set ALT om musik. Nu du er i området kan du optimere din garderobe hos nogle af de bedste vintage shops i London: Allerførst går du i Blitz, der byder på NYRENSET vintage og nye designs i flere etager. De har bl.a. tøj fra The Dog & Wardrobe, en kæmpe afdeling med accessories, en bog-afdeling – og her er denim, kimonoer, brogue sko – alt det du forbinder med London cool. Gå også på jagt hos Beyond Retro og Rokit, alle ved Brick Lane.

5. Hackney Wick/Hackney Downs

Vil du starte et band, så tag herhen. I dette enorme nedlagte fabriksområde flokkes upcoming musikere, designere og kunstnere – her er hyggelige øko cafeer, gallerier og al den alternative London stemning du kan indsnuse. Det er også her i området du finder Hackney Downs Studios, et gigantisk og varieret tidligere pakhus der nu rummer mere end 70 studier og værksteder. Her er også tag-terasse cafeer, butikker, en hemmelig have og den fede café The Russet.

6. Hoxton

Hoxton området er på en eller anden måde sin egen kat selvom den ligger lige midt i Hackney/Shoreditch strømmen. På Hoxton Square Bar and Kitchen har både Fleet Foxes, Rita Ora og The View stået på den lille scene og på The Macbeth er der gang i rock’n’roll, hip hop – og dertil alt fra clubs med karaoke og croquis tegning. Her er ikke kedeligt.

7. Hackney Central

Du skal jo også spise – og det kan du f.x. gøre på The Premises Studios and Café på Hackney Road. Stedet byder på lækre wraps, saftige hjemmelavede burgere og sprøde salater. Og så er caféen faktisk en slags butiksfront for et enormt studiekompleks hvor så kendte navne som Savages, Elvis Costello og Damon Albarn har indspillet. Går du på toilettet fører gangen videre ind til øvelokalerne – men dog ikke helt ind i studiet. Ikke smart at smække døren op midt i Damon’s nye sang.

8. Brixton

Vi tager lige sydpå, for det kan være du har fået billetter til en stor koncert på det legendariske Brixton Academy. Men du vil gerne have en drink inden koncerten – og helst flere efter. Eller også vil du bare ud i Brixton. Tag f.x. på Dogstar – de byder på 3 etager fyldt med festmennesker og on-beat DJ´s, så her er proppet fredage og lørdag, pub forneden, live acts ovenpå. Gratis adgang undtagen fredage og lørdage efter 22 – så koster det 5 pund.

9. Camden

Camden er jo et legendarisk musikområde – her er et væld af spillesteder lige fra Electric Ballroom til KOKO – vi anbefaler også du tjekker Proud Camden ud: Stedet ligger faktisk i et gammelt hestehospital (!), her er spændende upcoming bands og artister indenfor alle genrer, stedet har en Secret Garden bagved – og endda en VIP sektion der hedder The Snug, når de seje skal ud og tjekke bands.

10. Soho

Nu vil du egentlig gerne dykke ned i noget jazz – og her skal du til Soho. Tag på Ronnie Scott’s der åbnede i 1959 af den britiske saxofonist Ronnie Scott – og stedet er en jazz-legendarisk perle i London. Hér har du klubben der var den første til at være stolt vært for de allerstørste amerikanske jazz-navne når de sprudlede ind i scenelyset. Og stedet er stadig frontløber. Du kan også smutte forbi 12 Bar Club, det tætteste på en jazzhule du nogensinde kommer – hér er intensitet og du er tæt på alt. På The 100 Club er der plads til 350 mennesker men stemningen er stadig intim – til gengæld skal du lige tjekke kalenderen, for The 100 CLub byder på lige dele jazz og punk.

Mere musik og insiderkultur:

Europas 9 bedste natklub byer

10 gigantiske musik-festivaler verden rundt

Hipsteren er død – Mød Yuccien

Priser er indhentet indenfor de seneste to døgn. Priserne er vejledende og tilbuddene kan være i begrænset antal.

Skyscanner er verdens rejsesøgemaskine, der hjælper dig med at få mest muligt for pengene både mht. flybilletter, hoteller og billeje.

Kort