nyheder Guide: Last minute flybilletter

Alle artikler

Guide: Last minute flybilletter

En guide til at finde billige flybilletter i sidste øjeblik. Praktiske råd til last minute flybilletter fra Skyscanner.

Last minute flyrejser var engang en favorit for rejsende på jagt efter billige flybilletter. Men er konceptet last minute flyrejser i vores æra med lavprisselskaber dødt?

Ikke hvis du ved hvordan, hvornår og hvor du skal kigge. Følg vores guide til at finde de bedste fly i sidste øjeblik – så kan du nyde en skøn og billig ferie hurtigere, end du tror.

1. Glem de gamle metoder med at finde flybilletter i sidste øjeblik

Tilbage i tidernes morgen var den bedste måde at finde last minute flybilletter på at tage i lufthavnen, og bede om en standby-billet.

Nu er der efterhånden så mange mennesker, der rejser med fly, at de fleste flyrejser er udsolgt, og den eneste måde, du kan komme på standby-liste, er:

a) hvis du misser dit eget fly

b) hvis du allerede har en billet til fuld pris og vil med et tidligere fly, eller

c) hvis du har venner, der arbejder hos flyselskabet. Selv da skal du være forberedt på at måtte vente.

2. Bliv luftkurer?

For ti år siden var det også populært blandt rejsende på lavt budget at blive luftkurer, men det er kun meget få flyselskaber, som stadig tilbyder denne service. Før i tiden kunne det tage op til to uger at få en pakke gennem tolden, medmindre den blev ledsaget af en person. Nu har firmaer som UPS aftaler i stand med lufthavnene, og har ikke længere brug for kurerer. Der er stadig enkelte ruter, som har kurerbilletter, men det er en meget konkurrencepræget industri.

Den bedste måde at få last minute flyrejser i denne internet æra er: at være snu.

3. Hold øjne og ører åbne

Du er ikke den eneste, der leder efter billige last minute rejser. Men bare ved at være opmærksom, kan du blive blandt de første til at finde dem.

  • Hvis et luftfartselskab har et nyhedsbrev, så tilmeld dig det. Dette fungerer især godt for charterfly, fordi de tit har et par ekstra sæder, der skal fyldes, og nyhedsbrevet holder dig informeret omkring salg af last minute flybilletter.
  • Ud over at bruge Skyscanner til at finde last minute flyrejser, kan du bruge hjemmesider særligt designet til formålet. Holiday Pirates er et rigtigt godt eksempel. Ikke nok med at de giver et overblik over last minute billetterne, de giver også en dybdegående beskrivelse af tilbuddet.
  • Tilmelding til prisagent er en anden god måde at finde flybilletter i sidste øjeblik, afhængig af, hvor du rejser fra. Heldigvis har vi sørget for Skyscanner prisagent til formålet. Grundlæggende er konceptet, at du markerer en flyrejse, som du er interesseret i, og så sender vi dig dagligt en e-mail og fortæller, om prisen er faldet, steget, eller forblevet den samme.
  • Følg dine favoritflyselskaber på de sociale medier. Din tid på Facebook og Twitter er godt givet ud, hvis du finder flybilletter med stor rabat.
  • Kig efter afbudsrejser. Nogle feriepakke selskaber sælger last minute ture med kæmpe rabat, når deres kunder ikke længere kan rejse.

4. Vær fleksibel

overalt

Alle ved, at man skal være fleksibel, når man kigger efter billige flybilletter. Fleksibilitet handler dog om mere end at vælge skæve tidspunkter at flyve på, når det drejer sig om last minute rejser. Det handler også om at være fleksibel omkring din destination, og hvilken lufthavn, du flyver fra eller til. Du kunne ende i en skøn by, som du aldrig har hørt om før. Se, dét er spontant!

Den bedste måde at være fleksibel på, er at bruge Skyscanners “overalt” destinationsmulighed. På denne måde kan du se, hvilke steder der er billigst at besøge inden for et kort tidsrum.

Ved at være fleksibel og søge på hele måneden, finder vi den billigste flybillet i august:

billigstemåned-helemåned

5. Nogle gange er det bedre at bestille i god tid

Du kan også spare penge ved at bestille i god tid. Nogle flyselskaber, især de amerikanske, belønner dig for at have gjort dit hjemmearbejde: Hvis billetprisen siden falder, og du ringer til dem, vil de ofte tilbyde dig en flyselskabskredit på forskellen. Ellers kan du prøve at købe billetter, der kan refunderes. Hvis prisen siden falder, kan du annullere og købe igen til den billigere pris.

6. Vær opmærksom på gebyrer

Nogle lavprisselskaber opkræver et gebyr for enhver ændring, du ønsker at foretage efter bestillingen. Nationale flyselskaber som SAS har ofte billige flyrejser flere måneder i forvejen. Internationale rejser er nogle gange tilgængelige helt op til et år i forvejen. Hvis du altid har drømt om at flyve til New York, Thailand, eller Australien, så vent ikke til sidste øjeblik med at bestille en tur for livet.

Find billige flybilletter til hele verden

Få flere tips:

10 trin der sikrer dig billige flybilletter – nemt og hurtigt

*Opdateret januar 2017. Priser er indhentet indenfor de seneste to døgn. Priserne er vejledende og tilbuddene kan være i begrænset antal.

Skyscanner er verdens rejsesøgemaskine, der hjælper dig med at få mest muligt for pengene både mht. flybilletter, hoteller og billeje.

Kort