COVID-19 (coronavirus) kan påvirke dine rejseplaner. Uanset, hvor du skal hen, kan du finde den seneste vejledning her.

nyheder inspiration Verdens vildeste veje – se fotos og videoer fra de farligste veje i verden

Alle artikler

Verdens vildeste veje – se fotos og videoer fra de farligste veje i verden

Hårnålesving, tunneller, blinde hjørner, svimlende høje klipper? Lyder det som en perfekt køretur for dig? Skyscanner har samlet nogle af verdens vildeste veje: Se fotos og videoer fra nogle af planetens farligste og smukkeste ruter. Kender du selv nogle vilde veje, så del gerne din viden i kommentarerne nedenfor!

1. Atlanterhavsvegen, Norge

Ud at køre linegang på kanten til havet – i bil: 8274 meter lang, og med helt vanvittige buk og svaj (det ligner en legetøjs bilbane indimellem) – dét gør Atlanterhavsvegen til noget helt unikt, og turisterne valfarter hertil. Vejen er del af den norske hovedvej 64 (Rv 64).

Mere Norge: Ferie i Norge: De 12 smukkeste steder i Norge’s natur

Find billige flybilletter til Norge

Atlanterhavsvegen

2. Strada della Forra, Italien

Smal og snoende sniger denne vej sig gennem en bjergkløft, der er dannet af floden Brasa. Du skal stort set hige dig til rattet af opmærksomhed og ikke blinke, mens du kører her. Nerver? Hvilke nerver? Klik på foto, se video og sus ned ad Strada della Forsa – og nyd motorcyklens brummen, vroom vroom!

Find billige flybilletter til Italien

Strada della Forra

3. Combe Laval, Frankrig

De franske alpers storslåede kongevej Combe Laval blev bygget i 1861 – 1898, og blev oprindeligt brugt til at transportere træ mellem Forêt de Lente og St-Jean-en-Royans.

Find billige flybilletter til Frankrig

Combe Laval

4. Ruta 40, Argentina

Argentinas legendariske Ruta 40 er med sine 5000 km (!) en af verdens 3 længste veje, og skærer sig gennem hele Argentina. Ruta 40 snor sig langs med Andes-bjergene, og krydser ikke mindre end 24 større floder, kommer forbi hele 20 nationalparker, utallige UNESCO World Heritage steder, og også det utroligt smukke Patagonien.

Læs mere: Roadtrip: Oplev Argentinas magiske og legendariske Ruta 40!

Find billige flybilletter til Argentina

Ruta 40

5. Passo dello Stelvio, Italien

48 (!) hårnålesving sikrer at du holder dig lysvågen her, og så er vejen også ekstremt smal på visse steder. Her er skråninger, der næsten går lodret ned, og vejen når helt op i 2757 meters højde, hvilket lige giver dig det sidste pift af spænding.

Find billige flybilletter til Italien

Passo dello Stelvio

6. Overseas Highway, Florida, USA

På denne ret spektakulære oceaniske vej kører du henover det turkise hav, koraller og kalkstenssøer, fra Floridas fastland til Florida Keys.

Find billige flybilletter til Florida

Overseas Highway

7. Col de Turini, Italien

34 hårnåle sving venter dig her, hold fokus når du cruiser igennem svingene, og samtidigt forsøger at se lidt af den omkringliggende smukke natur. Det er en god idé med nogle pitstops.

Smuk road trip: Tour de Loop: Geneve – Chamonix – Riviera – Firenze – Milano

Find billige flybilletter til Italien

Col de Turini

8. Paso de los Caracoles, Chile og Argentina

Chile og Argentina ligger ryg mod ryg, og har derfor mere end 5000 miles grænse mellem sig. En stor del af grænseovergangene ligger svimlende højt oppe i Andesbjergene – blandt overgangene her i bjergene, er det her den mest imponerende!

Find billige flybilletter til Chile

Find billige flybilletter til Argentina

Paso de los Caracoles

9. Route 1, Island

Route 1, også kendt som Ringvejen (Ring Road), er Islands mest berejste vej, og med sine 1332 km, er det den perfekte rute til en road trip på Island, også fordi den kommer forbi mange sights. Hele turen er en unik oplevelse – og inkluderer Reykjavík.

Læs mere: 10 af de bedste ting at lave på Island

Find billige flybilletter til Island

Route 1 / Ring Road

10. Gorges Du Dades, Marokko

Ørkenlandskaber, landsbyer og palmelunde, Atlasbjergene og Anti-Atlas bjergkæden. Ja, det lyder som noget ud af Tusind og en nats eventyr, Star Wars eller Game of Thrones – og det er nøjagtigt det det ligner!

Find billige flybilletter til Marokko

Gorges Du Dades

11. Transfagarasan, Rumænien

Denne dramatiske vej blev bygget som militær rute, og byder på 90 km’s sving og svaj, bl.a. gennem de sydligste dele af Karpaterne, de skov- og sneklædte eventyrlige bjerge, der arealmæssigt er Europas største bjergkæde.

Find billige flybilletter til Rumænien

Transfagarasan

12. Col du Chaussy, Frankrig

Pyha, her skal du holde tungen lige i munden, for du får hurtigt indtryk af at dit sidespejl skraber bjergvæggen, mens dit ene forhjul svæver ude ved kanten af vejen!

Road trip tip: Syd-Frankrig: 5 underskønne road trips langs det glitrende hav

Find billige flybilletter til Frankrig

Col du Chaussy

13. Going-to-the-sun Road, Montana, USA

Going-to-the-Sun Road ligger i den imponerende Glacier National Park i Montana. Dette vidunder af en vej krydser gennem den enorme park, og byder på udsigter, der virkelig viser USA’s storslåede natur. Klik på foto og se susende ned-ad-vejen video!

Mere USA: Unik ferie: USA’s anderledes og billige byer – fra Nashville til Philadelphia

Find billige flybilletter til Montana

Going-to-the-Sun Road

14. ER101, Madeira, Portugal

ER101 ligger på Madeira, og byder på kurver, smalle passager, stigninger og nedkørsler, hvor du virkelig skal være opmærksom. Samtidigt kommer du forbi Madeiras naturskønhed og dramatiske kyststrækninger.

Find billige flybilletter til Madeira

ER101

15. Hana Highway, Maui, Hawaii

Hana Highway ligger på Maui, og er kendt for at have 600 kurver og 54 broer. Samtidigt er det en rute, hvor du er nødt til at lave stop relativt ofte: her er gudesmukt.

Find billige flybilletter til Maui

Hana Highway

16. Million Dollar Highway, New Mexico, Colorado, USA

Her kan du slange dig fra New Mexico til Colorado, bl.a. gennem San Juan Mountains, nogle af de mest filmiske bjerge du kan forestille dig i Rocky Mountains. San Juan Mountains delen af Rocky Mountains er brugt som film location utallige gange. Klik på foto og se video af hvordan det er at køre her!

Find billige flybilletter til New Mexico

Find billige flybilletter til Colorado

Million Dollar Highway

17. Bealach-na-ba, Skotland

Denne smalle vej i et bjergpas ved Applecross i det skotske højland er helt unik, med sine skarpe hårnålesving der zigzagger sig op ad bjergsiden. Navnet betyder faktisk "Kvæg passet", da vejen engang blev brugt til at drive kvæg gennem bjergegnene.

Find billige flybilletter til Skotland

Bealach-na-ba

18. Great Alpine Road, Australien

Der er stor skønhed at opleve på The Great Alpine Road, der strækker sig over 303 km, hvor du kommer forbi bjerge, dale, skove, vingårde, floder og gårde. Det farlige? Det er bl.a. enorme faldende grankogler i skovområderne, så du skal måske have styrthjælm på når du står ud af bilen!

Find billige flybilletter til Australien

Great Alpine Road

19. Carretera de Sa Calobra, Spanien

Denne vej er det tætteste på at ligne surrealistisk kunst et vejsystem kan opnå. Vejen er bygget i 1932, og svinger og svajer, zigger og zagger, så man skal ikke have tendens til svimmelhed.

Mere Spanien: 15 af Spaniens smukkeste slotte og borge

Find billige flybilletter til Spanien

Carretera de Sa Calobra

20. Cabot Trail, Canada

Cabot Trail er man nødt til at bruge minimum 3 til 5 dage på – for det her er en af verdens mest kendte road trips. Den storslåede canadiske natur er nøjagtigt som du forestiller dig det: sorte skove, blanke søer, skærende lysblå himmel, bjerge med snetinder og den reneste luft dine lunger nogensinde har oplevet. Se mere om road trips i Canada, bl.a. Cabot Trail her:

Læs mere: Road trips i Canada

Find billige flybilletter til Canada

Cabot Trail

Friheden og storheden på Canadas Cabot Trail er ubeskrivelig!

21. Route de Presles, Frankrig

Her kan du både opleve dejlige jordskred, blinde hjørner, passager der er hugget lige ind i klippen, små helt mørke tunneller og meget mere. Men måske er det netop derfor du gerne vil køre her?

Find billige flybilletter til Frankrig

Route de Presles

22. Sikkim zigzag veje, Indien

Zigzag vejene i Sikkim, Indien, er blandt de mest svimlende veje i verden, højt oppe i Himalaya bjergene kommer du gennem 100 hårnålesving på kun 30 km.

Find billige flybilletter til Indien

Sikkim zigzag veje

23. Great Ocean Road, Australien

Kør langs den australske kystvej, og oplev fantastiske klippeformationer og det susende og brusende hav. Denne vej er en af verdens bedste kystruter, for vejen følger virkelig kysten enestående tæt, og er stadig af god kvalitet.

Mere Australien: De 10 aller-cooleste steder på Australiens magiske Gold Coast

Find billige flybilletter til Australien

Great Ocean Road – løber helt, helt tæt langs kysten

24. Icefields Parkway, Canada

Her er en af verdens allersmukkeste veje at køre på. Icefields Parkway er berømt for at være en af de mest imponerende ruter på hele vores klode, og den kommer forbi gletsjere, dybblå søer, fantastiske skove, og har helt enestående udsigter. Det her er en æstetisk oplevelse udover det sædvanlige. Samtidigt er her gode vandremuligheder langs ruten.

Find billige flybilletter til Canada

Icefields Parkway

25. Chapmans Peak Drive, Sydafrika

Vejen her er kun på 9 km, men her er 114 kurver, og du får en fantastisk udsigt udover Atlanterhavets kyst, lige midt i den sydafrikanske natur.

Find billige flybilletter til Sydafrika

Chapmans Peak Drive

26. Causeway Coastal Route, Nordirland

Causeway er anerkendt som værende blandt verdens mest episke vejstrækninger, og denne vej langs den smukke nordirske kyst er også noget helt særligt, som den snor sig gennem det magiske landskab fra Belfast til Derry (Londonderry).

Mere Irland: Irlands 5 smukkeste road trips

Find billige flybilletter til Nordirland

Causeway Coastal Route

27. Suhua Highway, Kina

Suhua Highway er verdensberømt og forbinder Su’ao og Hualian. En del af vejen er bygget ved meget stejle klipper højt over Stillehavet, så Suhua er en meget smuk, men også meget farlig køretur.

Find billige flybilletter til Kina

Suhua Highway

Se flere vilde ting:

Verdens mest spektakulære landingsbaner

Adrenalin-kick: Se verdens farligste broer

Fotoserie: 15 af verdens smukkeste undergrundsstationer

*Offentliggjort maj 2016. Redigeret januar 2017. Priser er korrekte på datoen for offentliggørelse. Priserne er vejledende og tilbuddene kan være i begrænset antal.

Skyscanner er verdens rejsesøgemaskine, der hjælper dig med at få mest muligt for pengene både mht. flybilletter, hoteller og billeje.