COVID-19 (coronavirus) kan påvirke dine rejseplaner. Uanset, hvor du skal hen, kan du finde den seneste vejledning her.

nyheder inspiration Verdens farligste steder: Smukke men dødsensfarlige

Alle artikler

Verdens farligste steder: Smukke men dødsensfarlige

Skyscanner har samlet nogle af verdens smukkeste, men også allerfarligste steder: Følg med gennem giftige muddervulkaner, dræberhuler, dødsensfarlige vandfald og klipper med frit fald. Er du klar? Kender du selv nogle farlige steder på vores planet, så del meget gerne din viden med os nederst i kommentarfeltet! ##Lad os på denne liste starte med Dødens Vej i Bolivia...

1. Dødens Vej, Bolivia

Dette steds tilnavn er ikke tilfældigt, for her på "Dødens vej" bliver flere hundrede, særligt motorcyklister og billister, dræbt hvert år. Vejen her går gennem Andes bjergene i Bolivia, og er en dødsensfarlig rute pga. de smalle passager med skarpe fald, og der er stort set ingen sikkerhedsforanstaltninger. Klik på nederste foto her, og se videoen…du vil føle du kører med…cirka 1 meter fra kanten…

Death Road, Bolivia

Så kører vi…klik på foto for video, og du er 1 meter fra kanten…

2. Mount Huashan hiking trail, Kina

"Vi sætter lige nogle gamle brædder ind i en klippekant med frit fald, højt oppe i himlen – det må være fint nok…" – er det sådan dem der har lavet denne sti har tænkt? I hvert fald er hiking stien på Mount Huashan i Kina blandt de allerfarligste i hele verden. Vanvittigt smalle klippe "hylder", eller gamle frønnede brædder er sat fast med rustne søm i svimlende højde – og nogle steder er der kun en kæde eller nogle jernstænger at holde fast i. Huashan har et voldsomt højt dødstal for dem der kommer her, men skønheden, og det at den netop er så øde og afsides – og umulig! – trækker adrenalin-søgende og eventyrlystne hikere hertil.

Huashan hiking trail – ikke verdens sikreste…

Huashan, Kina

3. Danakil ørkenen, Etiopien

Dette sted kaldes også "stedet uden nåde", og det er lige præcis her du ikke vil strande uden en tankbil med vand. Danakil er knastør, gold og øde, jorden er salt (her udvindes salt), og her er stegende hedt. Her er også utroligt smukt, med de farverige jordlag og den uendelige horisont, men du skal virkelig ville være her, for udover den strenge natur, er kriminaliteten i området udbredt.

Kameler venter på at blive lastet med Danakil salt

Fantastiske farvespil, Danakil

4. Trolltunga, Norge

Uha. Denne helt enestående klippeformation – med det passende navn – giver en fantastisk udsigt, men pas på – du er oppe i en utrolig højde, og denne klippe kan give selv dem uden højdeskræk nogle slemme panikanfald. Andre sidder så mere og hygger sig…

Trolltunga, Norge

5. Mount Merapi, Indonesien

Mount Merapi skyder hele tiden røg op i luften, helt op i 10.000 fods højde, for lige at minde alle om, at den er en vulkan. Der bor omtrent 200.000 mennesker i landsbyer rundt om denne rygende vulkan, der sidst var i udbrud i 2006, og i øvrigt har været i udbrud mere end de fleste andre vulkaner…

6. Jalisco, Mexico

Mexico bliver mere og mere populært som feriedestination, og landet er også usædvanligt smukt. Men Jalisco har et så viltert kriminelt liv, at selv det mest turkisblå vand ikke er helt så tillokkende. Den omfattende kriminalitet har bl.a. fået cruise lines til at holde op med at lægge til her.

Jalisco, Mexico

7. Socotra, Yemen

Socotra ligger fantastisk smukt ved kysten, her er enestående sjældne planter og betagende kyster, men området er præget af uro, og det er også stedet hvor op til flere terror organisationer har baser, fx Al Quaida. Her tager stadig rejsende hertil, men man skal være klar over at det ikke er ufarligt.

Socotra har utrolige planter og træer

Gudesmuk strand, Socotra

8. Cliffs of Moher, Irland

I det smukke County Clare i Irland ligger Cliffs of Moher, og det er et velbesøgt turiststed – her er svimlende smukt, og samtidigt er man oppe i en højde, der giver sus i maven. Men pas på: Selvom du er i Nord Europas velkendte territorier, er her farligt: Flere turister har villet nyde udsigten væk fra de officielle udsigtsplatforme, men klipperne her er forræderiske, og der er fare for dramatiske styrt – der er ingen grund til at blive fløjet væk i hospitalshelikopter…

Cliffs of Moher: De bittesmå myrer øverst i billedet er mennesker

9. Mount Everest, Nepal

Sir Edmund Hillary klatrede med sin Sherpa Tenzing Norgay hér i 1953, men siden da er mere end 250 mennesker døde i forsøget på at gøre ham kunsten efter. Bjergets sneklædte top ligger 8848 meter over havets overflade. Det er ikke anbefalelsesværdigt at klatre her uden stor erfaring og mange, mange forberedelser. Men her er betagende smukt, og spektakulært! Det er også her du finder en af verdens farligste landingsbaner:

Læs mere: Verdens mest spektakulære landingsbaner

Storslået, smukt og enestående

Base camp, Mount Everest

10. Bárðarbunga vulkanen, Island

Island har nogle helt magiske landskaber, og her er varme kilder, lavabjerge og vulkaner, faktisk omkring 30. Bárðarbunga vulkanen begyndte at gå i udbrud så sent som i 2014, og tiltrak et hav af rejsende. Islands myndigheder holder skarpt øje med alle vulkaner, og skulle der være noget på vej, varsles der øjeblikkeligt, så du behøver ikke at være bange for at rejse til Island. Men måske er du en af dem der netop ville rejse til, og ikke fra Island pga vulkanudbrud? Se mere om Island her:

Læs mere: 10 bedste ting at lave på Island

Bárðarbunga vulkan, Island

11. Devil’s Swimming Pool, Victoria Falls, Zambia / Zimbabwe

Hvert år flyder vandet ved de smukke og dødsensfarlige Victoria Falls over, og der dannes en naturlig swimming pool, lige her ved grænsen mellem Zambia og Zimbabwe. Adrenalinjunkies kan slappe af lige ved kanten af klippen, der falder ca. 100 meter direkte ned. Dette er et af verdens højeste vandfald – se mere om verdens vandfald her:

Læs mere: Verdens 10 mest spektakulære vandfald

Enestående Victoria Falls

Devils Swimming Pool, Victoria Falls, på grænsen mellem Zambia og Zimbabwe

12. Trift broen, Schweiz

Denne bro er mest farlig hvis du er bange, og glemmer at være rolig – og at trække vejret. Trift dingler højt – meget højt! – oppe i de schweiziske alper, og er en af verdens længste og højest beliggende hængebroer. Du skal ikke have højdeskræk her. Eller også skal du overvinde den med en tur over Trift. Se mere om farlige broer her:

Læs mere: Adrenalin-kick: Se verdens 10 farligste broer

Trift broen, Schweiz

13. Mudder vulkaner, Salton Sea, Californien, USA

Vær varsom når du får lyst til at tage close up’s af det dansende mudder i muddervulkanerne i Salton Sea. Pga. skift i jordens tektoniske plader, dannes disse "mudder-vulkaner", men pas på, for disse udbrud danner farlige gasser, som fx metangas. Det ser smukt ud, men kan være farligt.

Salton Sea, Californien

Mudder vulkaner, Salton Sea, Californien

14. Gouffre Berger Hulen (Dræber hulen), Frankrig

Denne smukke huleformation er betagende, men også dræbende – derfor har hulen også fået tilnavnet Dræberhulen. Hulen er udforsket ned til 3200 fod under jorden, og her er fyldt med underjordiske søer, vandfald og mindre huler. I (kraftigt) regnvejr kan her opstå oversvømmelser i hulens tunneller, og det har på tragisk vis dræbt adskillige hule udforskere.

Smukke Gouffre Berger

_Video af Team Pretzl / Pretzl Sport_

Læs mere:

Eventyr i sigte: Følg i 7 opdagelsesrejsendes fodspor

Verdens vildeste veje – se fotos og videoer fra de farligste veje i verden

Aktuelle rejsetilbud – tilbud på flybilletter

*Offentliggjort maj 2016. Priserne er korrekte på dagen for offentliggørelsen af denne artikel. Priser kan være afhængige af tidsmæssige ændringer, herunder begrænset antal.

Skyscanner er verdens rejsesøgemaskine, der hjælper dig med at få mest muligt for pengene både mht. flybilletter, hoteller og billeje.