nyheder inspiration Sveriges smukkeste byer – perfekte til en weekend tur

Alle artikler

Sveriges smukkeste byer – perfekte til en weekend tur

En weekendtur i Sverige er perfekt, ligemeget hvilket hjørne af Sverige du vælger at besøge. Hver egn byder på sine egne skatte. Vil du se historiske seværdigheder, shoppe i storbyen, eller nyde den smukke svenske natur? Uanset hvad du vælger, så er en weekend tur den perfekte måde at komme væk fra hverdagen! Se Skyscanner's liste over 6 svenske byer, der er helt perfekte til en weekend tur!

Download vores app

1. Visby, Gotland

Kombinationen af ​​kirke ruiner, middelalderlige huse og en af ​​verdens smukkeste bevarede bymure, giver Visby en helt særlig atmosfære. Visby er blandt verdens bedst bevarede middelalderbyer, og har siden 1995 haft en velfortjent plads på UNESCO’s World Heritage List. Du kan også svømme lige i hjertet af Visby, hvor der ved Almedalen er en lille sandstrand. Er du en festabe, så er Visby et funky alternativ til Ibiza i højsæsonen, for byen er i sæsonen spækket med feststeder.

Find hotel på Gotland

2. Karlskrona, Blekinge

Denne historiske marineby blev grundlagt i 1680, og var en af ​​tidens mest moderne og effektive flådebaser. Nu om dage er Karlskrona de senere år blevet mere og mere kendt som en stor turistdestination – både for nordiske og internationale gæster. Her er masser af strande, vandrestier og naturreservater, alt dette gør denne perle til et fantastisk sted at besøge, især i løbet af foråret og sommeren. Men bare rolig, selv ved koldere temperaturer er Karlskrona et dejligt sted at tage på weekend tur. Søfartsmuseet, Kungsholms fort og den hyggelige Wämöparken er blot nogle af de UNESCO listede attraktioner byen byder på.

Læs mere: 12 smukke danske småøer – perfekte til ø-ferie eller weekend

Find hotel i Karlskrona

3. Stockholm, Södermanland / Upland

Stockholm nævnes ofte som en af ​​verdens smukkeste byer, og Stockholm har bestemt en plads på vores liste. Sveriges hovedstad kan prale af et væld af historiske seværdigheder, unik shopping og en bred vifte af restauranter og underholdning. Gå en tur langs de maleriske brostensbelagte gader i Gamla Stan, besøg det unikke rådhus, eller oplev Djurgården og Vasa Museum, som er Skandinaviens mest besøgte museum. Sidst, men ikke mindst, så bør en weekend tur til Nordens Venedig inkludere en sejltur gennem ​​Stockholms skærgård, zigzaggende på det sverigesblå vand mellem 30.000 øer, holme og skær. Du vil ikke blive skuffet!

Find fly til Stockholm

Find hotel i Stockholm

Fugleperspektiv over Stockholm

4. Kalmar, Småland

Kalmar stod længe i skyggen af ​​Öland, men har for nyligt taget et stort spring opad hvad angår feriegæster. Med sine smukke parker og historiske monumenter har Kalmar en helt naturlig plads på vores liste! Byen har omkring 38.000 indbyggere, og er forholdsvis lille, hvilket betyder at du har de vigtigste attraktioner indenfor gåafstand. Oplev en vigtig del af svensk historie ved at besøge Kalmar Slot eller Renæssancepaladset, hvor den legendariske Vasa konge, Gustav Vasa, boede. Hvis du er på udkig efter noget mere nutidigt, så vil du kunne lide den nyere bydel i Kalmar, der byder på spændende arkitektur, restauranter og hyggelige caféer.

Læs også: Danske småbyer med personlighed – alle et besøg værd

Find hotel i Kalmar

5. Uppsala, Uppland

Ikke langt fra Stockholm finder du Uppsala, Sveriges fjerdestørste by, som på trods sin størrelse stadig har en fornemmelse af småby. Du kan slappe af på en af ​​de mange cafeer, udforske den berømte katedrals skønhed, eller hvorfor ikke slentre på den frodige Årummet, der følger åen Fyrisåns bredder gennem Uppsala? Husk at besøge Nordens ældste universitet, Uppsala Slot, og at gå i fodsporene på den verdenskendte Carl von Linné i Linnés Have og Botanisk Have. Er du klar til en weekend fuld af kunst, natur og historie, så er Uppsala byen for dig!

Find hotel i Uppsala

6. Kiruna, Lapland

For dem der er villige til at tage til de nordlige dele af Sverige, så er Kiruna en spændende destination. Byen er omgivet af smukke søer og majestætiske bjerge, og er dermed en perfekt weekend destination for de eventyrlystne. Oplev kontrasterne mellem nordlys og midnatssol, den urgamle samiske kultur, og en igangværende udvikling af byen. Gå ikke glip af at besøge Kiruna kirke, der med sin neo-gotiske stil er blevet udnævnt til en af ​​Sveriges smukkeste. Området omkring Kiruna byder på enestående muligheder for naturoplevelser.

Læs mere: Nordisk-Baltisk sommer – 7 steder at nyde de lyse nætter og varme dage

Find fly til Kiruna

Find hotel i Kiruna

Læs også:

Nordens 10 mest magiske steder

10 magiske steder i Danmark

*Priser er indhentet indenfor de seneste to døgn. Priserne er vejledende og tilbuddene kan være i begrænset antal.

Skyscanner er verdens rejsesøgemaskine, der hjælper dig med at få mest muligt for pengene både mht. flybilletter, hoteller og billeje.