nyheder inspiration Storbyferie: Londons bedste street food er fundet!

Alle artikler

Storbyferie: Londons bedste street food er fundet!

Få insider tips til nogle af de lækreste street food godbidder i London.

Hvis du besøgte London for nogle år siden, kunne du måske være heldig at finde en enkelt gadebod med lækker mad – men i 2016 ser tingene anderledes ud: der er et hav af gadeboder og street markets, der tilbyder et væld af variation: roti wraps, kinesiske dumplings, kulgrillede østers, super fudge brownies eller hjemmelavet is, og de sælges fra varevogne, lastbiler eller hyggelige boder. Så nu er det mere et spørgsmål om at VÆLGE hvad du vil spise end at FINDE noget at spise – madekspert Victoria Stewart fra London Street Foodie giver dig her tips til hvor du finder London’s must-taste madsteder.

bagerbrød

Foto: The Gaztronome

Londons livlige markeder, såsom Borough Market, er stadig et glimrende sted at slentre rundt – og der er masser af god mad to-go – men det kan være en god idé at holde sig til de mindre markeder for at undgå lange køer.

1. Brockley Market, Lewisham

Efter åbningen i 2011 i Lewisham, syd-øst London, har dette lørdagsmarked, ledet af den visionære manager og fotograf Toby Allen, været en ubetinget succesoplevelse – du behøver kun et glimt af hans saftige billeder, der er lagt ud på markedets Instagram for at tænderne løber i vand. Det bedste er, at der er noget til alle her – fremragende frisk frugt, sprøde grøntsager, lækker ost, fisk og kød fra lokale leverandører, og en række varme og kolde takeaway, med alt fra burgere og wraps og pandekager til en mand, der laver polske pickles og en anden, der bager delikate kager.

bacon og æg burger

Foto: Mother Flipper burger, Toby Allen, Brockley Market

Allerbedst 1: Mother Flipper bacon & æg burger, Toby Allen, Brockley Market.

Laks

Foto: The Gaztronome

Allerbedst 2: Spektakulær røget laks fra House of Sverre; en smeltet ost crepe fra Crepe Suzette.

2. Ropewalk at Maltby + Druid Street Market , Bermondsey

Tag ud i skoven og du får en dobbelt oplevelse som omfatter det travle, større Ropewalk på Maltby Street Market, og det nyere og mindre marked på Druid Street. Det første er åbent i weekends, og det er her du finder en af ​​Londons bedste bagere og donut magere, nemlig St Johns Bakery, samt den firkantede reuben-on-rye sandwich fra Montys Deli, og peri peri kylling hos African Volcano. Druid er en lørdags event der ledes af madforfatter og event arrangør Miranda York. Det er primært et marked med råvarer, men her er også street food handlende, som f.x. det New Orleans-inspirerede Decatur, samt et udvalg af gæsteboder.

Læs mere: Mad med udsigt: De 6 bedste skyskraber restauranter i London

Allerbedst: Boudin ‘pølser’ fra Decatur, hvadsomhelst med en runde af det lækreste smør fra Butter Culture.

3. Berwick Street Market, Soho

Berwick Street har været hjemsted for et marked siden 1892, og føles faktisk, trods en nylig restaurering, stadig dejligt små-kaotisk og som en old school version af de andre London markeder – men det er en del af charmen. Dette marked løber af stablen mandag til fredag, og her kan du finde nogle fremragende retter, der er værd at prøve. Start med en god frokost, og snup noget virkelig frisk frugt hos købmandboderne i Peter Street enden af markedet som dessert. Faste boder omfatter burger maestro Cristiano Meneghin fra Tongue ‘n’ Cheek, sub sandwich kongen Sub Cult, burritos hos Freebird, og grønne madpakker fra Savage Salads (men vær parat til at stå i kø til denne sidste).

Læs mere: 10 overraskende billige hoteller i London

sub-cult-stall

Foto: Sub Cult

Allerbedst: alle burgere fra Tongue ‘n’ Cheek.

4. E8 trio: Netil Market + Broadway Market + skolegården/Schoolyard, Bethnal Green

Kun seriøse street foodists ville tage på alle tre af disse strålende tætliggende nabomarkeder, men du har muligheden hvis du er i E8. Hvert enkelt marked er meget forskelligt fra de andre og har sin egen karakter: det store, travle Broadway Market med sine stakke af friske råvarer og også pandekager, fisk wraps og persiske gryderetter; dets miniature søster rundt om hjørnet i skolegården, hvor du kan finde dumplings eller varm chokolade; en kort gåtur til Netil Market åbner en helt ny banket af muligheder, herunder Afro tacos, taiwanske boller og cheese toasties – alle solgt fra små træboder.

Læs mere: 5 cool og anderledes markeder i London du skal besøge

Netil Market

Foto: Netil Marked

Allerbedst: Bao’s Pork belly bao er ufejlbarligt god.

5. SC Market, Waterloo

Ligesom andre markeder har dette gennemgået forskellige inkarnationer under forskellige ledelser. Nu er her – hver fredag ​​til søndag eftermiddag – en gigantisk og konsekvent stærk line-up af madforhandlere fra hele verden. Selv hvis du var her en hel weekend ville du ikke kunne komme igennem bare de mest almindelige ting – og slet ikke hvis du også vil prøve en godbid hos de gæstehandlende, herunder – afhængigt af ugen – Hank’s Po Boys, Busan BBQ eller Seadog Foods.

Læs mere: Oi! London: 10 musik hotspots

Læs mere: 10 magiske steder i Storbritannien

mennesker, Southbank mad boder

Allerbedst: burger med Stichelton cheese fra Jacob’s Ladder Farms; lamme filet wrap fra Ladle & Skillet.

Find fly til London

Læs mere:

Kr. Himmelfart & Pinse: Hvor skal du hen på ferie i maj? Storbyferier, strande og events

Billige og smukke forårsrejser: 10 steder at nyde forår og lys

Poshtels: luksus vandrehjem er en af de hotteste rejsetendenser i 2016

Priser er indhentet indenfor de seneste to døgn. Priserne er vejledende og tilbuddene kan være i begrænset antal.

Skyscanner er verdens rejsesøgemaskine, der hjælper dig med at få mest muligt for pengene både mht. flybilletter, hoteller og billeje.