COVID-19 (coronavirus) kan påvirke dine rejseplaner. Uanset, hvor du skal hen, kan du finde den seneste vejledning her.

nyheder inspiration Solo rejser: 10 tips til dig der planlægger at rejse alene

Alle artikler

Solo rejser: 10 tips til dig der planlægger at rejse alene

Det er blevet mere moderne at rejse alene. Som solo rejsende oplever du situationer og møder mennesker, du næppe ville opleve, hvis du rejste med din partner eller med en gruppe venner. En solo rejse kræver lidt mere rejse planlægning, fordi du ikke kan regne med at andre lige tager over - men det er sjovt, udfordrende og eventyrligt. Få 10 super solo rejsetips både til planlægning af din rejse, og hvad du gør på rejsen!

Download vores app

Find billige flybilletter til hele verden

Planlægning før turen

1. Få den bedste pris – brug pris agent

At finde billige flybilletter handler ikke altid om at reservere så tidligt som muligt. Snarere er det vigtigt hele tiden at holde øje med hvordan priserne ændrer sig, men det bliver hurtigt tidskrævende: Brug Skyscanner pris agent (også som app), så holder pris agenten øje med alle prisændringer for en specifik flyvning for dig, nemt og ligetil.

SE HVORDAN:

Få de bedste flypriser med Skyscanner pris agent – nemt og hurtigt

2. Vær fleksibel

En god ting ved at rejse alene er, at du ikke behøver at tage hensyn til, hvornår en anden har mulighed for at rejse. Hvis du ønsker at finde billige fly, så er det en kæmpe fordel hvis du kan være fleksibel mht. rejse datoer. Vores søgefunktion "Hele måneden" giver dig mulighed for at søge flyvning over en måned, og du kan således finde de billigste datoer i fx. august, til en bestemt destination. Det er ligegyldigt, hvilken måned du vil rejse, alle måneder kan søges, og er du endnu mere fleksibel, kan du bruge funktionen "Billigste måned", her kan du se hvornår på året du kommer billigst afsted. Hurtigt og nemt, se hvordan her:

SE HVORDAN: Skyscanner tips og søgeværktøjer: Hel måned søgning

hel månedssøgning

3. Søg "Overalt"

At rejse alene betyder også, at du måske kan være mere fleksibel mht. destinationer, når du kun har dig selv at blive enig med. Ønsker du blot at udforske verden, så længe flyvningen ikke koster for meget? Så prøv vores søgefunktion "overalt"! Det giver dig mulighed for at søge efter flere destinationer på samme tid, og viser dig de billigste flybilletter til alle fly over hele verden. Se mere her:

SE HVORDAN: Skyscanner tips og søgeværktøjer: Overalt-søgningen

overalt søgning

Nem oversigt over Skyscanner søgeværktøjer: 10 trin der sikrer dig billige flybilletter – nemt og hurtigt

4. Overvej andre overnatningssteder end hoteller

Når du rejser i udlandet er der relativt få enkeltværelser, det er normalt dobbelt eller større rum, der tilbydes af hotellerne. Som solo rejsende kan du derfor ende med at betale en masse for et hotelværelse, fordi du ikke har nogen at dele omkostningerne med. Hvorfor ikke prøve at bo på et hostel i stedet? Ved at bo på vandrehjemm, kan du spare en masse penge, og det er en glimrende måde at møde nye mennesker. Hostels er ikke længere kun for studerende og vandrefugle – de findes i alle variationer! Se mere i artiklen nedenfor.

Find hoteller, lejligheder og vandrerhjem

LÆS MERE: Poshtels: luksus vandrehjem er en af de hotteste rejsetendenser i 2016

miss sophies hostel i Prag

_Miss Sophies Hostel, Prag_

5. Bestil i forvejen

Book din overnatning på forhånd, i hvert fald den første nat. Det er aldrig sjovt at nå frem til en destination og ikke vide, hvor du skal sove om natten – især hvis du rejser alene. Det kan også være nyttigt at holde styr på tidsplaner for tog og busser, hvis du planlægger at tage videre med offentlig transport. Det er meget lettere at kunne improvisere og være fleksibel, hvis du har styr på det vigtigste af det praktiske.

![sleeperzzz hostel i togvogn](http://content.skyscnr.com/c12d33a6477ab2e974350e09e58e136c/sleeperzzz-scotland-editorial-use-only.jpg "sleeperz)

Sleeperzzz hostel i togvogn, Skotland Highlands

6. Tag en kopi af dine rejsedokumenter

Scan alle dine dokumenter før afgang, og send kopier i en email til dig selv og en, du stoler på. På den måde har du en backup plan, hvis du mister dit pas eller lignende. Og hav dine rejsedokumenter på et sikkert sted, helst i en sikret boks, hvis dette er tilgængeligt hvor du bor.

![Pas] (http://content.skyscnr.com/b5da9bc27efa8630cd363f74dc3cbc11/GettyImages-517151879.jpg "Tag en kopi af dine rejsedokumenter")

På selve turen

7. Book en gruppetur

Når du ankommer til en destination, kan det være en god idé at bestille plads på en gruppe tur. Der kan være en bytur, en vinsmagning eller lignende. På den måde oplever du ikke kun den by du er i, men har også mulighed for at møde andre rejsende.

8. Se ikke alt for turistet ud

Når du rejser alene bør du være ekstra omhyggelig med ikke at skille dig for meget ud. Prøv at falde i et med dine omgivelser så meget som muligt, og lad være med at lave alt for turistede ting. Lad være med at stå og stritte på gaden med dit dyre ur, et udfolder kort eller din fede mobil – gå hellere ind på en café hvis du skal tjekke noget. Så får du jo også en kaffe til.

![Kvinde læser kort på torv] (http://content.skyscnr.com/28f5ded5c7f8147bb86291c9a3245807/GettyImages-477079655.jpg "kort")

Lige i overkanten af superturistet…

9. Tal med folk

Udnyt alle muligheder der opstår for at tale med mennesker – i restauranten, på hotellet, på markedet eller i taxa. Måske synes du det er svært i starten, men du vil helt sikkert få mere ud af din tur!

LÆS MERE: 7 tips til dig der vil lære et nyt sprog hurtigt

Snak med folk, få gode tips til området, et glas vin, lidt hygge

10. Hav en livline til verden

Som solo rejsende kan det være en god idé at købe et lokalt SIM-kort. På denne måde kan du nemt holde dig i kontakt med omverdenen, især i lande, hvor Wi-Fi ikke er så udbredt.

Kvinde liggende på strand, ser på mobiltelefon

God idé at holde kontakt til omverdenen

Og så ønsker vi dig en fantastisk solo rejse! Få inspiration til solo rejse destinationer nedenfor: God rejse og god fornøjelse!

Find billige flybilletter til hele verden

Find hoteller, lejligheder og vandrerhjem

Få mere rejseinspiration og rejsetips:

10 spændende solo rejser verden rundt

På rejse med dig selv – 8 ideer til spændende solo weekend ture

10 fantastiske rejser for studerende, der vil booste sit CV

*Offentliggjort juli 2016. Priserne er korrekte på dagen for offentliggørelsen af denne artikel. Priser kan være afhængige af tidsmæssige ændringer, herunder begrænset antal.

Skyscanner er verdens rejsesøgemaskine, der hjælper dig med at få mest muligt for pengene både mht. flybilletter, hoteller og billeje.