nyheder inspiration Nordens 10 mest magiske steder

Alle artikler

Nordens 10 mest magiske steder

Du behøver ikke at rejse halvvejs rundt om kloden for at opleve fantastisk natur, og få rejseminder for livet. Både Danmark og vores fire nordiske naboer er hjemsted for nogle af verdens mest fantastiske steder.

Se Skyscanner ‘s liste over 10 magiske og smukke steder i Skandinavien, lige her:

1. Geiranger fjord & Dalsnibba, Norge

Den UNESCO-bevaringsværdige Geiranger fjord er populær blandt både turister og nordmænd – og det er let at forstå hvorfor. Den mægtige fjord er hele 15 kilometer lang, og er omgivet af snedækkede bjergtoppe, brusende vandfald og frodige grønne områder. For dem, der er eventyrlystne, findes her masser af udendørs aktiviteter. Du kan dyrke fiskeri, sejle i kajak på fjorden, prøve river rafting eller hike op ad bjergvejen ved Trollstigen. Gå ikke glip af Dalsnibba, Europas højeste fjord-udkigspunkt, der kan nås med bil. Smukkere bliver det ikke. Se mere her.

Find fly til Norge

Find hotel i Geiranger

Geiranger fjorden i Sunnmøre, Norge

2. Skógafoss, Skogar, Island

Island vrimler med fantastiske vandfald at vælge imellem, og de er alle unikke på deres egen måde. Men den intime oplevelse du kan få ved Skogafoss, hvor du kommer helt tæt på, gør den til en af ​​vores favoritter. Med et højdefald på 60 meter er dette vandfald et af ​​Islands største, og takket være den mængde vandkraft Skogafoss producerer, kan en enkelt, eller nogle gange en dobbelt, regnbue ofte ses på solrige dage. For at sige det mildt: et magisk syn!

LÆS MERE: De 10 bedste ting at lave i Island

Find fly til Island

Find hotel på Island

Skogafoss vandfald med regnbue, Island

3. Fårö, Gotland, Sverige

Fårö ligger nord-øst for Gotland, og er er noget helt unikt. Du kommer hertil med Fårö færge, der afgår fra Fårösund – den gratis sejltur varer mellem syv til otte minutter. Selvom øen er Sveriges ottende største, bor her kun omkring 500 indbyggere (et tal, der stiger betydeligt i løbet af sommersæsonen). Fårö tiltrækker i løbet af sommermånederne skarer af turister takket være sine smukke strande og unikke natur. Desuden er der flere områder med høje klippeformationer (rauka’s) i havet ved øen, f.eks. ved Digerhuvud og den gamle havn. Det er let at forstå hvorfor Ingmar Bergman, en af ​​Sveriges mest kendte kulturpersonligheder, elskede Fårö!

Find fly til Sverige

Find hotel på Gotland

4. Opalsøen i granitbrud, Bornholm, Danmark

Bornholm, Danmark østligste ø, er blandt andet kendt for sin unikke naturlige skønhed, der består af skove og hvide strande, Hammershus Slotsruin og dets fire rundkirker. Men Bornholm viser virkelig sin sande natur med sine mange granit stenbrud – mere storslåede, naturskønne områder kan næppe ses andre steder på øen. Gå tur blandt de store stenmasser, der danner bakker og dale, nyd de blændende turkisblå søer, og bliv mindet om hvorfor Bornholm kaldes Østersøens perle.

LÆS MERE: 10 magiske steder i Danmark nr.1

Find fly til Danmark

Find hotel på Bornholm

5. Kobba Klintar, Åland, Finland

Kobba Klintar er en lille ø i Ålandshavet, lige uden for Mariehamn. Lodshuset på Kobba Klintar er et velkendt symbol på Åland, og bliver undertiden kaldt for Ålands Frihedsgudinde. Øen tjente som en lods-station i hele 110 år, men lods-stationen har været ude af drift siden 1972. Den fantastiske udsigt udover Åland Hav, og et historisk interessant miljø, gør Kobba Klintar til et magisk sted. Du kan let komme hertil med turbåd fra Mariehamn.

LÆS MERE: 10 grunde til at besøge Finland så hurtigt som muligt

Find fly til Finland

Find hotel i Åland

6. Bryggen, Bergen, Norge

Bryggen i Bergen er det eneste bevarede handelskvarter fra den hanseatiske periode, og har siden 1979 haft en velfortjent plads på UNESCOs liste over verdens kulturarv. Dette utroligt maleriske område med sine karakteristiske farverige huse er fascinerende at være i. Her er masser af gode restauranter, særligt for dem der kan lide skaldyr, her er også små butikker og værksteder for håndværkere og kunstnere.

Find fly til Norge

Find hotel i Bergen

7. Jökulsárlón, Island

Jökulsárlón, kendt blandt turister som den iskolde sø, ligger lige syd for Vatnajökull – Europas største enkeltstående gletscher. Søen er blevet skabt takket være det smeltende vand fra Islands mange gletsjere, og er omkring 270 meter dyb. Det der virkelig tager vejret fra en her, er Jokulsarlon ved solnedgang, når du kan se aftenens lys danse i forskellige farver blandt hundredvis af isbjerge, der flyder oven på søen. En sejltur på søen er også en cool oplevelse.

LÆS MERE: 6 bedste steder at se fortryllende Nordlys – vinteren 2015 – 2016

Find fly til Island

Find hotel på Island

8. Höga-Kusten, Örnsköldsvik Kramfors, Ångermanland, Sverige

I de seneste år har Höga-Kusten, sammen med Gotland, været blandt ​​Sveriges mere og mere populære turistdestinationer. Den 130 km lange kystlinje byder på betagende sceneri, vandreture, klatring og masser af andre udendørs aktiviteter. I 2000 blev Höga-Kusten udvalgt som UNESCO World Heritage Site på grund af sin unikke geologi. Denne velfortjente udnævnelse skyldes bl.a. den hurtige og enorme grundhævning, der har fundet sted her siden sidste istid. Besøg Höga-Kusten og du kan se et bestemt område, hvor kan du kan se nogle af de aftryk grundens hævning har efterladt i dette unikke landskab, såsom kalot bjerge og tidligere bugter.

LÆS MERE: Nordisk/Baltisk sommer – 7 steder at nyde de de lyse nætter

Find fly til Sverige

Find hotel i Örnsköldsvik og omegn

9. Svanninge Bakker / "De Fynske Alper", Fyn, Danmark

Svanninge Bakker eller "De Fynske Alper" som området også kaldes, ligger på den sydlige del af Fyn, lige nord for Faaborg. Svanninge Bakker består af et fantastisk smukt og kuperet skovområde med lyngklædte bakker, og talrige cykel- og naturstier. Særligt smukke er Svanninge Bakker om morgenen, når morgondisen hviler mellem bakkerne, og de første lysstråler funkler i disen. Et besøg værd både sommer og vinter!

LÆS MERE: 10 magiske steder i Danmark nr.2

Find fly til Danmark

Find hotel i Svanninge

10. Olavinlinna, Savonlinna, Finland

Der er få steder, der er så magiske som slotte, og Olavinlinna er absolut i toppen, både når det kommer til selve det smukke slot, men også det omkringliggende område. Det er for nylig blevet et symbol på Savonlinna, den by, der ligger i hjertet af det smukke sø Saimaa. Slottene byggedes i omkring år 1475 af den dansk-fødte Erik Axelsson Trott, og er den bedst bevarede middelalderborg i Skandinavien. Olavinlinna kaldes nu om dage også for "Opera slottet".Hver sommer organiseres der nemlig internationale operaforestillinger i gården, hvor du kan nyde de musiske perler i historiske rammer.

Find fly til Finland

Find hotel i Savonlinna

FÅ MERE REJSEINSPIRATION:

10 spændende øst-europæiske byer du måske ikke kender – men bør besøge

9 europæiske alternativer til verdens must-see rejsedestinationer

Road Trip Norden

Opdateret juni 2017. Priser er indhentet indenfor de seneste 15 døgn. Priserne er vejledende og tilbuddene kan være i begrænset antal.

Skyscanner er verdens rejsesøgemaskine, der hjælper dig med at få mest muligt for pengene både mht. flybilletter, hoteller og billeje.