nyheder inspiration Japan på budget! Sådan gør du: få gode tips og se video

Alle artikler

Japan på budget! Sådan gør du: få gode tips og se video

Geisha's i Kyoto, kulturboom i Tokyo, japansk smuk natur, pagoder og techno arkitektur - tror du Japan er for dyrt for dig? Det er det ikke! Få 7 tips og se video om hvordan du rejser i Japan på budget.

Her er Skyscanners 7 gode tips og en video om hvordan du kan rejse i Japan, og opleve alle must-do’s og must-see’s – uden at være rigmand.

Find fly til Japan

1. Køb et Japan Rail Pass

Intet slår oplevelsen af at se Japan fra et togvindue, og JR Rail Card er perfekt til at gøre dette. Kortet byder på ubegrænsede rejser på det japanske jernbanenet for en, to eller tre uger, og er gyldig for alle tog, undtagen de allerhurtigste eksprestog. JR Rail Pass er kun tilgængelig for folk på et turistvisum, og alt du behøver at gøre er at købe det herhjemme, mindst en uge før du rejser til Japan. Et kort er gyldigt for en uge, og koster omkring 1800 kroner (til sammenligning: en almindelig returbillet Tokyo til Kyoto (og kun det) koster omkring 1300 DKK).

japansk togstation med hule tog og mand med iltmaske

Credit: © Tupungato / Thinkstock Editorial

2. Hop om bord på en bus

Hvis du allerede er i Japan, og du ikke har fået et JR Rail Pass, kan du i stedet overveje at tage bussen. For eksempel kan du rejse med Willer Express til så lave priser som ca. 210 kroner for enkeltbillet fra Tokyo til Kyoto. Turen tager omkring otte timer, og du kan bestille billetter online via deres engelske hjemmeside.

Chureito Pagoda og Mount Fuji i baggrunden

Foto: Japansk storslået natur: Chureito Pagoden og Mount Fuji.

3. Køb mad i butik

Hvis dit budget er begrænset, så er det et godt tip at spise, eller købe mad, i en af ​​de lokale butikker mindst en gang om dagen, som regel en 7-eleven. Bare rolig, det er langt fra de kedelige færdigretter de har herhjemme, der er i køledisken i de japanske 7-Eleven. Vælg mellem lækre retter som laks på ris med smør, soja ris eller et bredt udvalg af sushi retter. Og ja, de er friske. Spis her hellere så tidligt på dagen som muligt, for de lokale rydder hylderne efter arbejdsdagen. Noget andet der er smart med et besøg i 7-Eleven i Japan er, at dette er et af de få steder i Japan, hvor du kan hæve penge fra pengeautomater fra en udenlandsk bank.

nudler med oksekød, forårsløg med mere

Credit: © Kheng ho Toh / Thinkstock Editorial

4. Besøg verdens ældste fastfood-kæde

Yoshinoya er den ældste fastfood-kæde i verden og serverer lækre, billige og hurtige retter. Deres mest populære ret er skåle med oksekødsretten gyudon. Du vil få en skål ris toppet med oksekød og løg, serveret i en mild sauce krydret med dashi (fisk og tang bouillon), sojasauce og mirin. Du kan også få rød ingefær (Beni Shoga) og japansk te (OCHA) gratis.

5. Overnatning: Overvej kapsel-hotel eller internetcafe

Mange tror ​​at hoteller i Japan er dyre, men der er faktisk nogle billige muligheder. De såkaldte kapsel-hoteller blev opfundet for at give de japanske forretningsmænd et sted at sove, hvis de gik glip af det sidste tog hjem, eller var for berusede til at komme hjem. Hvis du lider af klaustrofobi, skal du være opmærksom på at disse værelser er meget små: alt, hvad du får er et rør med en madras. Men hvis det kun er for at sove, og du ellers er ude, er det en god mulighed. Rent og pænt. Og en del af japansk kultur. Nine Hours Hotel Narita Airport tilbyder dig en badekåbe, tandpasta, tandbørste og endda hjemmesko udover din madras! En anden indkvarteringsmulighed er en af byens internetcaféer. Hvis du kommer sent, kan du få et værelse fra midnat til 08:00 om morgenen til omkring 210 DKK. Du vil ofte blive tvunget til at sove på en sofa, men hvis budgettet er stramt, er det er en mulighed der er værd at overveje. Internetcaféer har i mange tilfælde også brusere.

Find hotel i Japan

kapselhotel i Tokyo - små kuber med glasdøre hvor man kan se madars og dyne bag hver

6. Drik vand fra hanen

Spild ikke dine penge på flaskevand, når du er i Japan, det er helt sikkert at drikke vand fra hanen her. Køb en flaske vand i supermarkedet, og fyld op ved hanerne efter behov.

7. Besøg de gratis observationssteder i Tokyo

Her er et supertip til dem der besøger Tokyo. For at få den absolut bedste udsigt udover byen, bør du tage op til 45. etage af Tokyo regionens regeringsbygning i Shinjuku, kendt enten ved dens engelske navn Tokyo Metropolitan Government Building, eller blandt lokale som Tochō. Den imponerende bygning har to gratis observationspunkter, hvorfra du får en fantastisk udsigt over byen. På en klar dag siges det, at man kan se så langt som Fuji.

skyline over tokyo om natten

Find fly til Japan

Find hotel i Japan

Få mere inspiration og gode tips:

Top 10 Asien-eventyr på budget

7 hemmelige lande venter på dig

24 ultimative rejsetips der gør enhver rejse bedre

Priser er indhentet indenfor de seneste to døgn. Priserne er vejledende og tilbuddene kan være i begrænset antal.

Skyscanner er verdens rejsesøgemaskine, der hjælper dig med at få mest muligt for pengene både mht. flybilletter, hoteller og billeje.