nyheder inspiration Fantastiske Polen: Lave priser, store oplevelser, smukke byer og storslået natur

Alle artikler

Fantastiske Polen: Lave priser, store oplevelser, smukke byer og storslået natur

Polen er dejligt tæt på Danmark, og kan byde på en både fantastisk og endda billig ferie: Her er utrolige strande langs 'den polske riviera', spændende metropoler som Warszawa og Krakow, her er storslåede bjerge, shopping og kultur. Og så er både rejse, ophold, mad og drikke virkelig prisvenlige. Tag med på tur igennem Polen her!

1. Krakow

Rig på historie og en populær kulturby; Krakow er ikke bare en virkelig smuk destination, byen giver også en bred vifte af oplevelser til alle, lige fra besøgende, der ønsker at tilbringe et par dage med god mad og gode indkøbsmuligheder, til dem der ønsker sig et væld af aktiviteter. Krakow har næsten 30 museer af høj klasse, besøg fx det imponerende Wawel slot, hvor du kan se kunstværker af store navne som Rembrandt og Leonardo da Vinci. Der er mange hoteller i Krakow for enhver smag og pengepung, og du kan spise godt, og drikke mere end rigeligt, til en meget rimelig pris her. Byen tiltrækker besøgende fra hele verden, og er dejlig at besøge, uanset hvilken tid af året du kommer hertil.

Find billige flybilletter til Krakow

Find hotel i Krakow

krakow

2. Hańcza søen

Højt oppe i landets nordøstlige hjørne ligger den magisk udseende sø Hańcza. Det er Polens dybeste sø med en dybde på 108,5 meter. Hańcza er en meget populær destination blandt dykkere, der kommer her året rundt (at dykke under isen siges at være noget ganske særligt).

Find hotel nær Hańcza

2. Beskidy, Babia Góra Nationalpark

Denne utrolige bjergkæde er en del af Karpater bjergene, og strækker sig hele vejen fra Tjekkiet, henover det sydlige Polen, Slovakiet og Ukraine. I den polske del af bjergkæden er der flere populære skisportssteder og nationalparker, herunder Babia Góra National Park, og her er bl.a. mange traditionelle trækirker. Området er rigt på dyreliv, og hvis du er heldig (eller uheldig …) kan du støde på alt fra ræve til ulve, vildsvin og bjørne.

Find billige flybiletter til Katowice

Find hotel i Babia Góra

3. Masurien

Polens kendisser, familier med børn, par på bryllupsrejse og naturentusiaster: alle kan mødes året rundt, på en rejse til Polens store indsø-landskab Masurien, i det nordøstlige Polen. I sommermånederne er søerne fyldt med sejlbåde og kajakker, om vinteren kan besøgende nyde traditionsrige jule- og nytårsweekends med masser af sne, dybe skove og hjertelighed – altsammen til polske priser. Her kan du bo i charmerende hytter på havnefronten, eller på det komfortable fem-stjernede spa-hotel, eller hvorfor ikke på den opgraderede en gammel herregård? For at få komme hertil kan du tage et fly til Warszawa eller Gdansk, og derefter leje en bil. En udlejningsbil er den nemmeste måde at komme rundt i regionen, men det er også muligt at rejse mellem de større byer med tog eller lokal bus.

Find billige flybilletter til Warszawa

Find billige flybilletter til Gdansk

Find hotel i Masurien

4. Wieliczka

Wieliczka Salt Mine er på UNESCOs liste over verdens kulturarv, og er en af ​​de ældste miner, der er i drift i dag. Minen er en af ​​landets største turistattraktioner, og er en vigtig del af den polske historie. Følg med på en guidet tur og indånd den beroligende salte luft, eller forkæl dig selv med en spa-behandling, hvor salt spiller hovedrollen. Der er indkvartering ved minen i form af et fire-stjernet hotel, Grand Sal Hotel, eller lej værelser på "Salt Møllen". Der er også muligheder for at overnatte under jorden for de besøgende, der virkelig vil have hele oplevelsen med. Den nemmeste måde at komme til Wieliczka på er med fly til Krakow; minen er lige syd for byen.

Find billige flybilletter til Krakow

Bo på Grand Sal Hotel

Klik for at se video

5. Sopot

En polsk riviera? Kilometervis af sandstrande i Polen? Ja! Kun få danskere ved, at Polen har en utrolig kyststrækning med masser af badebyer, spa’s og livlig sommerturisme. Og så lige om hjørnet fra Danmark, ved Gdansk: Byen Sopot ligger faktisk i forlængelse af Gdansk, og er en af ​​de mest berømte badebyer. Den tilbyder en kæmpe vifte af underholdning, restauranter, fine hoteller og en lang række arrangementer, herunder en virkelig god musikfestival, der afholdes hver sommer. Sopot ligger perfekt, hvis du ønsker at kombinere afslapning og solbadning med en smule kultur og shopping. En ultrakort – og billig – flyvetur til Gdansk, og vupti: Du er ved rivieraen til budgetpris.

Find billige flybilletter til Gdansk

Find hotel ved Sopot

6. Landbrugsturisme / Agroturismo

Der er over 10.000 gårde rundt omkring i Polen, der arbejder med landboturisme, og modtager gæster fra hele verden. Her kan du nyde en dejlig ferie i det polske landskab, fyldt med oplevelser som for eksempel ridning, du kan nyde de lokalt producerede fødevarer, se dyr og vandre i den vidunderlige natur. Hvorfor ikke prøve at lære at lave mad, fx nogle af Polens traditionelle retter? Mange gårde giver mulighed for at deltage i madlavningen, hvor du kan få de bedste tips til at få succes med de lokale retter. Bo på en gård i Polen til priser mellem 80 – 300 DKK for et dobbeltværelse. Udgifterne til helpension vil normalt være mellem 30 – 100 DKK per person per dag. På agrotourism.pl vil du finde masser af muligheder.

7. Warszawa

Den polske hovedstad er sofistikeret, med masser af ny kultur, slotte, en dramatisk og blodig historie, og masser af atmosfære, stræder og torve, cafeer, restauranter og butikker, lige fra traditonelle lædervarer til det allermest trendy. Få gode tips her i vores guide til Warszawa:

LÆS MERE: De 8 bedste ting i Warszawa

Find billige flybilletter til Warszawa

Find hotel i Warszawa

Få mere rejseinspiration:

10 spændende øst-europæiske byer du måske ikke kender – men bør besøge

Kør selv ferie & Bilferie – få gode råd

10 unikke og smukke europæiske øer ikke mange kender

*Offentliggjort juli 2016. Priserne er korrekte på dagen for offentliggørelsen af denne artikel. Priser kan være afhængige af tidsmæssige ændringer, herunder begrænset antal.

Skyscanner er verdens rejsesøgemaskine, der hjælper dig med at få mest muligt for pengene både mht. flybilletter, hoteller og billeje.