COVID-19 (coronavirus) kan påvirke dine rejseplaner. Uanset, hvor du skal hen, kan du finde den seneste vejledning her.

nyheder inspiration Europas 10 smukkeste byer, småbyer og landsbyer

Alle artikler

Europas 10 smukkeste byer, småbyer og landsbyer

Hvis du vil helt tæt på Europas sjæl, så er det allerbedste at besøge de mange byer, småbyer og landsbyer, der byder på både unik kultur, gastronomi og traditioner. Skyscanner har haft detektivhatten på, og har fundet 10 europæiske perler, du helt sikkert ikke vil gå glip af!

Download vores app

1. Colmar, Alsace, Frankrig

Den lille by Colmar i det nordøstlige Frankrig er en skøn fransk landudgave af Venedig. Med sin imponerende arkitektur, dejlige kanaler og fantastiske vin, er Colmar en af ​​de mest naturskønne byer i Frankrig, som overraskende nok stadig er lidt af en ukendt perle blandt rejsende. Gå en tur rundt i det gamle middelalderlige centrum, og glem ikke at udforske den enorme og historiske kirke Saint-Martin.

Læs mere: 7 hemmelige byer i Europa

Find billige flybilletter til Strasbourg Find hotel i Colmar
Colmar, Frankrike

2. Manarola, Cinque Terre, Italien

Den lille landsby Manarola i Cinque Terre hænger bogstaveligt talt på en klippe udover Middelhavet, og ligner en miniature legetøjsby. Manarola er en ud af ​​fem landsbyer, der udgør Cinque Terre, en af ​​Italiens mest besøgte destinationer – hvilket er forståeligt i betragtning af den smukke kystlinje. I Manarola ligger fiskerbåde og andre både helt op til gaden, for der ikke er plads til en rigtig havn. Bedst af alt: biler og andre motorkøretøjer er forbudt! For at komme hertil, kan du tage toget, eller køre fra enten Pisa, Genova, Firenze eller Milano.

Læs mere: Det uopdagede Italien: 5 italienske byer du ikke kender – endnu

Find billige flybilletter til Italien Find hotel i Manarola

Manarola, Italien

3. Visby, Gotland, Sverige

Visby er blandt de bedst bevarede middelalderbyer i verden, og har siden 1995 haft en velfortjent plads på UNESCO World Heritage List. Kombinationen af ​​kirkens ruiner, middelalderlige huse, og en af ​​verdens smukkeste bevarede bymure, giver Visby en helt speciel atmosfære. Derudover kan du svømme i centrum af Visby, hvor der ved Almedalen er en lille sandstrand. Er du en festabe, så er Visby et glimrende alternativ til Ibiza i højsæsonen, når byen pludselig er proppet med feststeder.

Læs mere: Nordens 10 mest magiske steder

Find billige flybilletter til Sverige Find hotel i Visby

4. Cesky Krumlov, Tjekkiet

På grænsen mellem Østrig og Tyskland, omkring tre timers togtur syd for Prag, ligger den lille by Cesky Krumlov. Tjekkiets næststørste slotkompleks er det maleriske bagtæppe for denne vidunderlige barokke by, der kan meget vel kan være en af ​​Europas mest besøgte weekend destinationer indenfor de næste få år. Benyt lejligheden til at gå i teatret, som ligger ved siden af ​​slottet, og hvis du er interesseret i øl, så kan du besøge bryggeriet Eggenberg, og prøve en lokalt fremstillet øl.

Læs mere: 10 spændende øst-europæiske byer du måske ikke kender – men bør besøge

Find billige flybilletter til Tjekkiet Find hotel i Cesky Krumlov

Cesky Krumlov, Tjeckien

5. Rothenburg ob der Tauber, Bayern, Tyskland

Denne smukke lille by i Bayern med rødder helt tilbage i år 1000, har virkelig formået at bevare sin middelalderlige charme. I dag tiltrækker Rothenburg ikke kun rejsende takket være sine mange historiske seværdigheder, men også på grund af dens jule-attraktioner, der er værd at besøge året rundt. Besøg for eksempel julemuseet eller butikken Käthe Wohlfahrt, hvor der sælges julepynt året rundt. Den nemmeste måde at komme til Rothenburg på, er med tog eller bil fra Stuttgart, Nürnberg, Frankfurt eller München.

Læs mere: 13 af Europas mest romantiske byer

Find billige flybilletter til Tyskland Find hotel i Rothenburg ob der Tauber

Rothenburg, Tyskland

6. Giethoorn, Overijssel, Holland

Giethoorn, også kendt som det hollandske Venedig, er hurtigt blevet et af ​​Hollands største turistmål, især blandt kinesiske turister. Giethoorn har ingen veje, men kun kanaler, og derfor kommer man omkring i både på et kæmpe netværk af små kanaler, eller man cykler via de gamle træbroer, blandt dukkehus-lignende småby miljøer.

Læs mere: Top 10 sights i idylliske Amsterdam

Find billige flybilletter til Holland Find hotel i Giethoorn

7. Mundal, Fjarland, Norge

Mundal i Norge har omkring 500 indbyggere, og er en af ​​de mest ukendte perler. Landsbyen ligger kun få kilometer fra kysten og den berømte Jostedalsbræen, Europas største kontinentale gletscher. Mundal har også en af ​​Norges mest berømte bog-byer, og bog-elskere kan her vælge mellem fire kilometer hylder fyldt af brugte bøger. Bog-byen er åben hver dag mellem maj og september.

Læs mere: Ferie i Norge: De 12 smukkeste steder i Norge’s natur

Find billige flybilletter til Norge Find hotel i Mundal

8. Gruyeres, Fribourg, Schweiz

Denne landsby i Schweiz er præget af brostensbelagte gader og vidunderlig arkitektur, og er en middelalderlig port til Alperne. Den charmerende bjerglandsby er også hjemsted for en af ​​Schweiz ‘mest berømte ost af samme navn som byen, så benyt lejligheden til at deltage i oste smagning!

Læs mere: Roadtrip: Tour de Loop: Geneve – Chamonix – Riviera – Firenze – Milano

Find billige flybilletter til Schweiz Find hotel i Gruyeres

9. Pucisca, Brac, Kroatien

Denne utrolige landsby i Kroatien ligger på øen Brac, og er så malerisk, at du godt kan dig som en figur på et af ​​Thomas Kinkade’s berømte malerier. Kyst resorten Pucisca byder på smukke villaer med røde tegltage, smalle brostensbelagte gader, og et smukt brolagt torv.

Læs mere: Top 10 ting i Kroatien

Find billige flybilletter til Split Find hotel i Pucisca

10. Albarracin, Aragon, Spanien

Albarracín er en smuk middelalderby i det nordlige Spanien, med rødder helt tilbage til 1100-tallet. Albarracin ligger cirka to timer fra Valencia, og en hurtig togtur fra Teruel, så det er relativt nemt at komme hertil. Landsbyen er smukt placeret midt i et klippelandskab, og skiller sig ud med sine middelalderlige gader, smukke pladser, en imponerende bymur, bryske forsvarstårne ​​og et spændende slot.

Læs mere: 10 bedste steder i Spanien

Find billige flybilletter til Valencia Find hotel i Albarracín

Få flere rejsetips og mere rejseinspiration

10 unikke og smukke europæiske øer ikke mange kender

Flere unikke og hemmelige byer i Europa

Anderledes oplevelser: 10 alternative sights du skal se

*Offentliggjort 2016. Opdateret februar 2017. Priserne er korrekte på dagen for offentliggørelsen af denne artikel. Priser kan være afhængige af tidsmæssige ændringer, herunder begrænset antal.

Skyscanner er verdens rejsesøgemaskine, der hjælper dig med at få mest muligt for pengene både mht. flybilletter, hoteller og billeje.