COVID-19 (coronavirus) kan påvirke dine rejseplaner. Uanset, hvor du skal hen, kan du finde den seneste vejledning her.

nyheder inspiration En guide til 20 smukke græske øer

Alle artikler

En guide til 20 smukke græske øer

Fra Korfu til Kefalonia: se billeder og find ud af mere om disse idylliske græske ferie-øer. Kend din Ios fra din Naxos, se forskellen mellem Santorini og Skiathos.

Besøg en af ​​disse smukke græske øer. Her er Skyscanner‘s guide til at hjælpe dig med at vælge den rigtige til din næste ferie til de græske øer.

Download vores app

1. Santorini

Du vil måske føle at du allerede har været her; for du har set de stereotype billeder af hvælvede hvidkalkede huse og lyseblåt hav (hvis ikke, se nedenfor). Nå, men når du faktisk er her, så vil du blive overrasket over at se at ikke alle strandene er uberørt gyldent sand, her er nogle hvor sandet er sort! Santorini er den sydligste ø i Kykladerne, og er lavet af vulkansk sten, der giver den usædvanlige farve til sandklitterne.

2. Mykonos

Mens dens fætter i Kykladerne, Santorini, er stedet for kysserier og kærlighedshygge, så er Mykonos stedet hvor du fester til daggry. Det er et populært sted for dem der er på udkig efter fest og farver. Tag til Mykonos by, og vælg frit mellem øens bedste barer og natklubber; fra klassiske cocktails i Caprice, til pumpende dansemusik på Argo Bar.

3. Korfu

Du kan finde masser af liv i de prangende barer og natklubber i Kavos, men tag til gamle Perithia i nordøst for at se en anden side til øen. Dette er Korfus ældste landsby, beliggende ved foden af ​​Pantokrator bjerget, omgivet af fredelige vinmarker og smukke ruiner i venetiansk stil.

4. Milos

En anden vulkansk ø i Kykladerne er Milos, som har ry som ferie hotspot for internationale turister, men øens turkisbl�� vand og stenede bakker har været populære hos lokalbefolkningen i årevis. Milos er relativt stille, sammenlignet med de større naboer, så her kan du nyde det uspolerede landskab i ro og fred.

5. Kos

Blandt de Dodekanesiske øer er Kos den tredje største, efter Rhodos og Karpathos. Dette er øen hvor Hippokrates blev født, faderen til al moderne medicin, så hvorfor ikke se, hvor han trænede – nemlig på Asklepeion? Dovne stranddage nydes bedst på den sydvestlige kyst; tag til Kefalos for det bedste udvalg af sandede oaser at smide dit håndklæde på.

Læs mere: SOS solskoldning: sådan behandler du din solskoldede hud

6. Kreta

Den største græske ø, Kreta, er hjemsted for det legendariske Knossos Palads. Dette bronzealder-kompleks anses for at være Europas ældste by, og dets historie går tilbage til år 7000 før vores kristne tidsregning . I dag er der snesevis af strande hvor du kan blive brun, masser af sjov i party-byen Malia, og traditionelle tavernaer gemt væk i landsbyer på bjergskråningerne over hele øen. Husk at prøve øens delikatesse: snegle, dampede, stegte eller grillede.

7. Naxos

Naxos er muligvis den grønneste ø i Kykladerne, og øens utrolige naturlige skønhed gør at Naxos fortjener sit ry som Hawaii i Grækenland. Næsten 100 kilometer af hvide strande ligger langs det utroligt klare vand. Gør som Dionysos, den græske gud for vin, og find dig selv en jomfru at gifte dig med på Naxos, eller tag din egen strandgudinde – eller strandgud – med.

8. Paros

Paros er en perle i Det Ægæiske Hav, men alligevel ofte blot et stoppested for turister på vej til nærtliggende Ios og Santorini. Men Paros fortjener en lille smule mere af din ferietid. Her er masser af postkort-perfekte landsbyer, og husk at besøge Parikia (hovedbyen) Lefkes og Marpissa, for blot at nævne et par stykker. Se de hvidkalkede huse og bjerge, nyd en platte med meze, den græske version af tapas.

9. Folegandros

Vil du have en helt autentisk bid af det græske ø-liv, så tag tll Folegandros, hvor der er få distraktioner udover Angali strand, Chora by, Karavostasi havn og Ano Meria landsby. Denne lidet kendte ø er et godt sted at tage på vandreture, men selvom den er lidt mere stille end sine naboer, så er Folegandros temmelig optaget i højsæsonen, og overnatninger forsvinder hurtigt, så sørg for at booke på forhånd.

10. Alonissos

Pinjeskove og stenstrande venter i Alonissos. Denne ø i Sporaderne er blevet populær i de senere år, for jetsetterne er altid på udkig efter en grønnere græsk ø; der er mange øko-resorts på øen, hvilket betyder, at der er masser af lejrpladser, hvor du kan bo og være i ét med naturen. Alonissos er én stor marinepark, den største i Europa, så tag hertil, hvis du ønsker at se sæler eller dyrke lidt snorkling.

11. Kefalonia

Den sjette største græske ø Kefalonia er stedet du skal hen, hvis du vil have en maksimal ø-oplevelse; her finder du alt fra brede søer og tårnhøje bjerge til svulmende skåle med hummus og oliven i lokale taverner. For mere enkel græsk madlavning, så smag en Kefalonia platte: det er ikke ligefrem gourmet-servering, men det er helt sikkert lækkert. Kefalonia også kendt fra det store lærred, den er location i den romantiske krigsfilm Kaptajn Corellis Mandolin, med Nicholas Cage i hovedrollen.

Læs mere: 10 rejsepersonligheder – hvilken type er du?

12. Patmos

St. John er, ifølge legender, stedet hvor Johannes ‘Åbenbaring fandt sted. Hulerne i Patmos er del af UNESCO verdens-kulturarv, og er absolut værd at tage et kig på. Udforsk øens vulkanske bakker, og svøm i det azurblå vand – det er det perfekte sted at undslippe de sædvanlige pakkerejser. Det eneste der kan forventes at forstyrre din fred og ro, er kirkens og gedernes klokker.

13. Hydra

Hydra! Denne ø i den Saroniske Bugt er perfekt til en dagstur fra Athen – det tager kun halvanden time i katamaranbåd – men her er nu masser på øen der kan holde dig beskæftiget i længere tid. Besøg Hydra-katedralen og museet, eller besøg ​​de mange lokale kunstgallerier og smykkebutikker. Tilbring eftermiddagen i en traditionel taverna i Kamini, en lille landsby, der kan prale af en smuk stenstrand. Den lokale favorit, Pirofani restaurant, har serveret de lækreste souvlaki (grillspyd) her i over 20 år.

14. Skiathos

Selvom den er den mindste prik blandt Sporadernes øer, så er Skiathos måske den mest stilfulde. Her finder du smalle brostensbelagte gader med lokale kunsthåndværksbutikker, caféer og restauranter. Ædelstene og smykker, håndlavede på øen, er unikke souvenirs. Udover shopping, så er her dejlige muligheder for solbadning og svømning. Gør begge dele på én af de 60 strande på øen – Koukounaries og Kanapista er blot et par af de bedste steder til dyp og sol.

15. Rhodos

Hvis du elsker roser, så skal du måske til Rhodos, for øens navn stammer fra ordet rhodon, , der er det græske ord for denne romantiske blomst. Denne forunderlige ø er fyldt med historiske steder, som f.eks. slottet Kritinia, et 16. århundredetals venetiansk fort. Faktisk er der så meget antik historie her, at Rhodos og hele byens centrum, blev erklæret som UNESCO verdens-kulturarv i 1988. Øens hovedattraktion er Colossus, en 30m høj statue til solguden Helios.

16. Samos

Vil du have flere UNESCO verdens-kulturarvs steder at krydse af på din liste? Sejl over til Samos, fødestedet for den berømte matematiker Pythagoras, og se templet Hera, en gammel helligdom dedikeret til Zeus’ kone og søster – hov, det lyder lidt som en sag for et formiddagstalkshow! Samos er også et strålende sted at dyrke vandreture og mountainbiking; der er mere end 45 stier for dig at vælge imellem.

17. Ios

Dette tidligere hippie tilholdssted er nu et vildt sted at feste, hvilket gør det populært hos unge på udkig efter sjov og ballade. Den bedste måde at udforske Ios på er på to hjul, fortrinsvis motoriserede, da det er ganske kuperet. Lej en scooter og udforsk alle de skjulte vige og bugter – sig goddag til Homer når du kører omkring hans grav, som også er placeret her. (Nej, ikke ham fra Simpsons. Ham fra den græske historie).

18. Zakynthos (Zante)

Du har sikkert set billedet nedenfor hundredvis af gange; Navagio strand på øen Zante er en af ​​de mest fotograferede i Grækenland. Vraget der ses her, var et smuglerskib, som kom i vanskeligheder på havet, og skyllede op på land i denne smukke bugt. Andre perfekte strande at besøge er Gerakas, en stor redeplads for skildpadder, og Tsilivi, der giver fine muligheder for at dyrke en lang række vandsport.

19. Skopelos

Den største ø i Sporaderne er fantastiske Skopelos, der er dækket af stenede bakker og stenstrande. Med blot én hovedvej på øen, kommer du ikke udenom at besøge den største by, som også er stedet hvor de fleste overnatningsmuligheder er. Tag til Glossa for at se traditionelle huse og udsigt over vandet til naboøen Skiathos.

20. Amorgos

Tag på eventyr på Amorgos og nyd øens uspolerede skønhed. Tag en vandretur og kryds øen via forskellige naturskønne stier, et lift på æsel eller i lejet bil. Uanset hvilken transportform du vælger, så tag et kig på Hozoviotissa Kloster, der klynger sig til klippekanten over det blændende blå hav. Faktisk er vandet her er så blåt, at det blev brugt som location til den franske storfilm The Big Blue i 1988.

Priserne er indhentet indenfor 15 seneste dage for dagen for offentliggørelsen af denne artikel. Priser kan være afhængige af tidsmæssige ændringer, herunder begrænset antal.

Skyscanner er verdens rejsesøgemaskine, der hjælper dig med at få mest muligt for pengene både mht. flybilletter, hoteller og billeje.