COVID-19 (coronavirus) kan påvirke dine rejseplaner. Uanset, hvor du skal hen, kan du finde den seneste vejledning her.

nyheder inspiration De 8 bedste ting i Warszawa

Alle artikler

De 8 bedste ting i Warszawa

Skyscanner har fundet nogle af de bedste ting i Warszawa til dig. Den polske hovedstad ligger smukt med floden Wisła bugtende sig gennem byens midte, og Warszawa har sin helt egen unikke stemning, og masser af sights.

Find billige flybilletter til Warszawa

Find hotel i Warszawa

1. Tag på bus tour

Kom nu, vær nu bare en rigtig turist! Når du besøger en by for første gang, er en "hop on/hop off" tour ofte den bedste måde at få et overblik. Du har sikkert set disse busser i mange andre byer, og de er en god måde at få et overblik over en ny by, og et første indtryk. Warszawa er stor, så det er også en måde at skåne dine fødder lidt. Om sommeren er det skønt at sidde på øverste etage af de (om sommeren) åbne busser, at se byens sights og sammenhæng, og få en masse at vide.

warszawa

Warszawa, skyline

Warszawa midtby

2. Se seværdighederne tæt på

Når busturen er forbi, så kan du spænde traveskoene på, og udforske byen til fods. Tag en tur på ‘Den kongelige vej’ (Trakt Królewski), der får dig forbi mange af byens historiske seværdigheder. Begynd på Slotspladsen, hvor du kan beundre det fine lyserøde kongeslot. Det blev sprængt i luften under Anden Verdenskrig, på Hitlers direkte ordre, men blev genopbygget i 1980’erne. En anden bygning du ikke kan overse, er Paladset for Kultur & Videnskab, Polens højeste bygning, der ligner Empire State Building – og her er flere fantastiske bygninger at se langs ruten.

slotspladsen

Slotspladsen

3. Slentretur gennem Warszawas gamle bydel

Warszawa er en by hvor gammelt møder nyt, og øst møder vest. Du kan ikke undgå at se de moderne skyskrabere, men du skal bestemt også besøge den fine gamle bydel, der ligger smukt ved Wisła-floden. Det var ikke kun slottet, der blev fuldstændig ødelagt under krigen, før det blev genopbygget – hele den gamle bydel blev rekonstrueret ved hjælp af de originale mursten og materialer, alt der kunne reddes i gaderne der lå i ruiner. Oplev hele den rørende og fantastiske historie om hårdt ramte Warszawa på Nationalmuseet.

Den gamle bydel, Warszawa

Detalje, Warszawas gamle bydel

4. Spis frokost på en ‘mælkebar’

Nej – det er ikke primært mælk du kan købe her, det er restauranter fra den kommunistiske æra, der serverer god mad til en god pris. Besøg Bar Mleczny Zlota Kurka, en af ​​de mest berømte i byen, og prøv borscht, den berømte (og sunde!) rødbedesuppe, dumplings, eller stærk pølse med croquettes, efterfulgt af lækker kirsebærgelé.

5. Tid til lækre øl

Polske øl handler ikke kun om berømte og store navne som Lech, Tyskie, Zubr og Żywiec. Alle disse kan du let få i de fleste barer, men er du er mere interesseret i special- og håndbryggede øl, bør du besøge Hopsters Multitap, der brygger 20 forskellige typer øl. Stedet åbnede i 2014, og er kendt for at være lidt hipster, men det er ikke mere hipt end at såkaldt almindelige mennesker også nyder de lækre øl her.

Hopsters Multitap, Warszawa

6. Natteliv

Byens mekka for sene aftener og nætter med masser af drinks, er Pawilony, eller Pawilony Nowy Świat, som er det fulde navn. Det er en gade med omkring 20 barer; alle har til huse i hver sin designede ‘hytte’, der hver har sit eget tema. En af dem der garanterer feststemning er Spank, der byder på erotisk kitsch indretning og en hel væg dekoreret med plastik bryster. Jo, jo, du læste rigtigt. Et andet festramt sted er Femme Fatale , en rigtig god bar og natklub. Du kan også simpelthen nyde et glas vin, på en de hyggelige barer i Warszawas gamle bydel.

https://instagram.com/p/xYS59BD7NC/

Giv den gas i nattelivet, eller…

Nyd et glas rosé vin på en hyggelig bar, i Warszawas gamle bydel

7. Paladser og parker

Efter så mange drinks, mad og sene nætter, har du måske du måske lyst til noget frisk luft, så tag en tur i den utroligt smukke Saxon Park. Stedet er inspireret af Versailles i Paris, og du kan gå mellem springvand, statuer, en smuk sø, og et græsk tempel. Vil du lidt ud af byen, kan du tage til det imponerende Wilanow Palads, med alle dets flotte og farverige tilhørende haver og grønne områder.

Wilanow Palads

8. Solnedgang ved Wisła floden – eller blot en gåtur

Om aftenen i sommersæsonen tager mange til stranden ved Wisła’s flodbred, både dag og aften. Du kan købe mad med, fx fra en af de mange street food steder i Warszawa, et par lækre polske øl, og nyde solnedgangen og Warszawa’s skyline. Her er også en dejlig promenade til gåture.

Stranden ved floden Wisła, solnedgang

Promenade ved Warszawas gamle bydel, ved Wisła

Find fly til Warszawa

Find hotel i Warszawa

Se Warszawa fra luften i denne fantastiske skymovie af filmfotografen Michał Janiszewski:

Få mere rejseinspiration:

10 øst-europæiske byer du måske ikke kender – men bør besøge

Top 10 steder i Kroatien

De 10 billigste byer i Europa til en weekend smut tur

Skyscanner er verdens rejsesøgemaskine, der hjælper dig med at få mest muligt for pengene både mht. flybilletter, hoteller og billeje.