nyheder inspiration Alternativ guide til København – få de bedste insidertips

Alle artikler

Alternativ guide til København – få de bedste insidertips

Tag med på tur i det alternative København, og se hvor du finder de bedste hang out steder - altsammen til S.U. venlige priser, også selvom du ikke er på S.U. Skyscanner har været på detektiv arbejde, og har samlet de allerbedste insidertips.

Download vores app

Find billige flybilletter til København

Find hotel i København

Vesterbro / Kødbyen

1. Kombinér god mad og fest

På Vesterbro serverer mange af caféerne morgenmad indtil kl. 17 – og det fortæller en del om kvarteret. Her er spillesteder, cafeer, et hav af lækre spisesteder og boblende natteliv i Kødbyen. Steder der både serverer morgenmad, frokost, lækker aftensmad (om sommeren gerne ude), og så bliver til en af byens mest coole barer om aftenen – dét sker særligt på Vesterbro: Nogle af de bedste er Dyrehaven på Sønder Boulevard, og Von Fressen på Vesterbrogade (omend hér lukkes ved midnat på visse dage).

Von Fressen om dagen

…og om aftenen…

Godmorgen: Eggs Benedict på Dyrehaven

2. Kødbyen

Stilen med at kombinere dag og aften på samme sted fortsætter i Kødbyen, hvor du på Bakken kan spise den lækreste mexi mad og drikke cava ved berlinerbordene udenfor, og om aftenen være på rock-electronics dansegulvet til kl. 05. Her afholdes masser af release koncerter, dj nights og events af den alternative slags. Kødbyen har også den populære klub Jolene, og flere andre. Alle steder ligger centreret omkring en plads, så her er meget udeliv og stemning om sommeren. Kødbyen byder også på en lang række moderne gallerier, bl.a. frontrunneren Gallery V1.

gallery-V1

Gallery V1, Kødbyen

Spis lækker mexikansk mad først…Bakken, Kødbyen

…og vær klar til aftenen. Bakken, Kødbyen

3. Istedgade

Istedgade er stærk hvis du skal have nyt look, her ligger tøj og accessories butikker side om side – én af de bedste er donnyadoll, men gå på slentretur og opdagelse i hele gaden. Her er også små interessante bogcafeer, oplæsningsstuer m.m. Og så smutter du forbi Sort Kaffe og Vinyl, kaffebar og musikbutik i sidegaden Skydebanegade; en cool lille kaffebar, med rigtig god menneskekaffe, og en virkelig eklektisk samling vinyler at gå på jagt i.

Sort Kaffe og Vinyl, Skydebanegade

Donnyadoll, Istedgade

4. Mad

Vesterbro er en kæmpe smeltedigel af gode restauranter, med næsten alle verdens køkkener repræsenteret. Noget af byens bedste thai mad får du hos Ban Gaw på Halmtorvet, du kan få dugfrisk eat-in eller take away hos vietnamnesiske Lé-Lé på Vesterbrogade (ved Absalonsgade), eller prøv den helt chillede version: Tag ind hos Eskildsgade’s spisested Madglad, et familiedrevet hyggeligt spisehus, hvor du både kan spise hér til ekstremt billige priser, eller få lækker hummus/salat box til næsten ingen penge. Med kvalitetsbrød til.

Ban-Gaw, Halmtorvet, Vesterbro

5. Bedste vintage: Prag

Vintage og genbrugsbutikker er der masser af i København, og du kan sagtens være heldig at finde noget godt i fx Genbrug i Istedgade. Men perlen indenfor vintage er alligevel butikken Prag på Vesterbrogade. Her er både glamourkjoler, enkle ting, nye accessories som tasker og tights, og håndlavede smykker af upcoming designere. OBS: Butikken har en søsterbutik på Nørrebrogade på Nørrebro.

Prag, vintage

Nørrebro

6. Dronning Louises Bro

Et af de bedste gå-ud steder i København om sommeren er faktisk en bro: På en eller anden magisk vis har denne bro indenfor de seneste år udviklet sig til et improviseret café, hang-out, fest mekka. Kaffe eller øl køber du i kiosker eller outlets på indre Nørrebro (fx Blågårdsgade), og så finder du dig en bænk, eller en fortovsflise, og kiggeriet kan starte. På hver side af broen er der også små, bakkede græsarealer, hvor du kan slikke sol. Om aftenen opstår her meget ofte små fester mellem de forskellige grupper af mennesker. Klik på videoerne herunder og få en bid af stemningen.

Chill out broen Dronning Louises Bro

Aftenstemning: Fortovs-dåseøls baren er åben

7. Blågårdsgade

Blågårdsgade ligger et stenkast fra Dronning Louises Bro, og hér kan du finde nogle gode steder; dejlig mad hos Ahaaa og lækker te – og dj’s – hos Kimia. Eller tag en øl på Harbo bar, hvor Københavns musikere har det med at flokkes. Her holdes også små koncerter. Du finder også special vinyler i musikbutikken Insula Music i Blågårdsgade, og hvis du vil have noget spøjst til dit hjem, så kig ind hos Top Skat. Om aftenen summer Blågårdsgade af liv – Harbo Bar (og andre barer) "løber over" ud på gaden af mennesker.

Blågårdsgade by night

Insula Music: Kassettebånd, vinyler, release gigs…og besøg af Goodiepal

Top Skat: Gør et fund

8. Elmegade

Hvis du vil mixe dine vintagefund med noget straight fashion, og gerne af nye danske designere som fx Henrik Vibskov, så tag en tur gennem Elmegade. Her ligger der butikker med gode chancer for at finde netop den fede kvalitetsting, der matcher dit vintagefund.

Elmegade: danske designer shops

9. Jægersborggade / Assistens Kirkegård

Jægersborggade er en smal lille brostensbelagt gade på Nørrebro ved Jagtvej, og her bobler løs med liv og ideer: Her finder du små entrepreneur butikker og vintage, du finder bøger, håndrullede karameller hos Karamelleriet, velbrygget kaffe hos Coffee Collective, og ofte markeder. Lige ved Jægersborggade finder du den smukke gamle bykirkegård Assistens, der bruges som park af byens indfødte. Snup nogle lækkerier med ind, og nyd din kaffe sammen med H.C. Andersen, Søren Kierkegaard eller Natasja. De er her allesammen.

Marked i Jægersborggade

Rullende Street Food, Jægersborggade

Assistens Kirkegård

10. Den Røde Plads

Hvis du elsker fysisk aktivitet, men bliver set skævt til på byens legepladser når du afprøver klatrestativet, så tag til Den Røde Plads. Det her er en slags voksen legeplads, du kan dyrke parkour, skate, danse – lige hvad du vil. Nørrebro’s lokale holder tit nogle ret fede fester her. Spørg i den nærmeste kiosk – de ved besked.

Den Røde Plads

Skate, løb, dans – og fest om aftenen

11. Mayhem / Bolsjefabrikken, Ragnhildgade 1, København NV

Lidt gemt væk i Nord-Vest ligger Mayhem og Bolsjefabrikken i gamle industribygninger. Det hele er DIY og aktivist-styret, og her er både øvelokaler og spillesteder, samt værksteder for kreative og alternativt tænkende undergrundskunstnere. I den ene længe holder Mayhem til, stedet er hjem for byens progressive noir og elektroniske scene, og hjemsted for bands som Communions, Iceage, Marching Church, First Hate og Puce Mary. I nabolængen finder du Bolsjefabrikken, der er mere politisk aktivistisk, musikken er dub og sound systems, og her holdes fester og koncerter. Begge steder annoncerer ikke, men meld dig ind i deres (offentlige) facebook grupper, så kan du følge med: Find Mayhem gruppen. Find Bolsjefabrikken gruppen.

mayhem

Mayhem, Ragnhildgade 1, København NV

12. København K

Er du til normcore? Altså den helt rene tøjstil, hvor du er alternativ, men helt dressed down, i enkle skjorter, og gerne med en farvepalet der holder sig indenfor hvid, sort, beige, kit. Så kan du finde nogle gode fund i butikkerne omkring Kronprinsensgade, og måske særligt hos Wood Wood i Grønnegade 1. I vintagebutikken København K kan du også finde normcore – såvel som alt muligt andet vintage – og det er let at finde, for den enorme second hand butik i to etager er nemlig farve-inddelt, så leder du efter en rød bluse er det dejligt nemt at finde. En rigtig god idé.

Second hand, København K

13.. Non-profit Café Retro

Non-profit Café Retro ligger i Knabrostræde midt blandt Københavns gamle smukke stræder. Caféen ligger i en hyggelig, virkelig gammel og historisk bygning, med træbjælker og en slags indendørs balkon så du har overblik. Her er også byens smalleste lille knirkende trappe mellem etagerne. Caféen drives af frivillig arbejdskraft, her er masser af (ofte udenlandske) studerende og mange backpackers, og her afholdes også musikarrangementer. Du kan få lidt at spise og spille bordfodbold, og egentlig bare hænge her – alt overskud går til velgørenhed.

Café Retro: "balkonen"

14. Aften i Amaliehaven

I sommerhalvåret springer det smukke marmorspringvand i Amaliehaven, og er vejret til det, er dette et perfekt sted at tilbringe sommeraftenen. Køb en flaske vin i nærheden, lyt til det brusende springvand, gå lidt omkring på Langelinie, se de fine træskibe, og nyd udsigten, når solnedgangen får bygningerne på Holmen overfor til at blusse i røde og gyldne farver.

Amaliehaven set fra Holmen

15. Refshaleøen og Holmen

Vi smutter over vandet (tag fx havnebus ved Skuespilhuset ved Nyhavn) til Holmen og Refshaleøen. I området er der naturligvis de idylliske kanaler på Christianshavn, men lidt længere ude finder du virkelig landlig idyl, med storbypræg.

Husbåde, Refshaleøen

Kølig vin, blid aftenhimmel ved vandet på Holmen

Ved Holmens Kanal

16. Christiania

Verdens eneste fristad Christiania ligger smukt i de gamle marine områder her, og du kan gå tur på voldene og langs kanaler, med vildtvoksende blomster og græs om anklerne. Her ligger en del ret interessante selvbyggede huse, du kan nyde rigtig god kage på Café Månefiskeren, hvor der er den hyggeligste rodede have med græs foran, spise lækre gourmet retter på den prisvindende restaurant Spiseloppen, gå til koncert på spillestedet Loppen, eller til gratis søndagskoncerter om sommeren på Nemoland – hér skal du også med i en facebook gruppe, så du ved besked – ellers annonceres der ikke. Find Nemoland gruppen her. Mest af alt handler Christiania om den helt særlige vibe der er hér. Christiania er en af Danmarks største turistattraktioner, og her er også turistomvisninger på mange sprog – også japansk!

Christiania

Sid på volden, nyd udsigten

Selvbygget hus, Christiania

Hele København:

17. De Brune Værtshuse

De Brune Værtshuse har det navn fordi de er: brune indeni! At de overhovedet har et fællesnavn, skyldes nok at mange barer i København har et mere glossy look: Disse publignende barer er det modsatte. Her er brunt træ på væggene, øllene er billigere end andre steder, og din sidekammerat kan både være 80 eller 18 år. Nogle af byens bedste er McKluuds på Istedgade 126, Vesterbro, BO-BI bar i Klareboderne 14 i København K, eller Det Rene Glas på Nørrebrogade 64. Men den brune stemning skal du nok finde, for de ligger overalt i København. Er du til det venstre-alternative-kun-sort-tøj, så tag på Bodega 54 aka St. Pauli minibar på Sønder Boulevard, det er her gæsterne holder med St.Pauli i fodbold. Hvis du ikke ved hvad dét betyder, så er stedet nok ikke helt noget for dig. Det kan jo komme an på en prøve.

McKluuds, Istedgade

BO-BI bar, Klareboderne, København

18. Gratis øl & fri entré – facebook gruppen

Nogle kvikke indfødte har fundet på at lave denne gruppe, der særligt er målrettet unge uden for mange penge på lommen. Hér slår disse fest-ildsjæle events op, hvor der uddeles gratis drinks og øl. Det kan være lancering af nye spiritusmærker, magasin udgivelser og andet. Og nej, det er ikke pinligt at møde op – det er offentlige arrangementer, og det forventes at "alle" møder op. På denne smarte vis starter du din aften i byen med gratis drinks. Find facebookgruppen her, og følg med.

![freebeer](http://content.skyscnr.com/95e42339a034bb1a53793f4842e4ca41/freebeer.jpg "freebeer)

Gruppens profilfoto…

19. Louisiana eller Arken?

Det er måske ikke de mest alternative valg, men både Louisiana i Humlebæk (kom hertil med Øresundstog) og Arken i Ishøj (kom hertil med S-tog) har et stærkt program indenfor moderne kunst. Besøg dem!

Arken, Ishøj

20. Festivaler i København

Der er en lokal joke i København om at byen snart må have en weekendfestival, der skal hedde "Weekenden uden festivals" – for København har VIRKELIG mange events, hver eneste uge. Musik, teater, historie (Golden Days), Gay Pride, Karneval, Distortion, Frost, Copenhell, Trailerpark festival, Cph Dox osv.osv. De fester der nok mærkes allertydeligt i gadebilledet er gigant gadefesten og nightlife mastodonten Distortion, der brager afsted hvert år i juni, og Copenhagen Jazz Festival, der byder på hundredevis af koncerter i juli. Se løbende kalender for Københavns events her.

Distortion Festival

Koncert, Distortion

21. Cykelbroer

København er en helt perfekt cykelby. Her er et gigantisk net af cykelstier, her er næsten ingen bakker – og der satses på smarte cykelbroer. Du kan cykle fra Vesterbro over vandet til Islands Brygge, og en bro er netop åbnet mellem Nyhavn og Holmen. Samtidigt får du helt fantastiske udsigter over byens vandlinje med i købet. Du kan selvfølgelig også tage den gode gamle Knippelsbro, der ligger ved Børsen/Christiansborg. Du kan leje cykler utallige steder i København: Se liste her over cykeludlejninger i København.

Udsigt fra cykelbroen til Islands Brygge

Cykelslangen fra Vesterbro til Islands Brygge

22. Københavns strande

København har satset meget energi på at rense sit vand, så her er helt badesikkert og rent, og det er heldigt, nu hvor København også satser på flere bystrande. Der er et bybad på vej lige ved Skuespilhuset og Nyhavn, og der er allerede nogle rigtige gode bybade: Det bedste ligger nok ved Islands Brygge, og hele Bryggen er fantastisk om aftenen, da den er vestvendt, og her er god plads. Du kan også tage metroen fra Nørreport til Amager Strand, hvor du får kig til Øresund og Sverige.

Islands Brygge badet

Woop! Islands Brygge

Amager Strand, få minutters metro fra Nørreport

Find billige flybilletter til København

Find hotel i København

Få mere rejseinspiration:

Oi! London: 10 musik hot spots

Weekend tur: De 10 billigste byer i Europa til en weekendtur

Aktuelle rejsetilbud – Tilbud på flybilletter

*Offentliggjort maj 2016. Priserne er korrekte på dagen for offentliggørelsen af denne artikel. Priser kan være afhængige af tidsmæssige ændringer, herunder begrænset antal.

Skyscanner er verdens rejsesøgemaskine, der hjælper dig med at få mest muligt for pengene både mht. flybilletter, hoteller og billeje.