nyheder inspiration Nytårsaften i Europa: Sådan fester Europas storbyer, skal du med?

Alle artikler

Nytårsaften i Europa: Sådan fester Europas storbyer, skal du med?

Nyt år, nyt hår, nyt liv - og hvorfor ikke springe ind i 2018 med stil: Tag til en europæisk storby, og få nytårsfest og storbyferie på én gang. Skyscanner har her 5 gode byer, med mulighed for at feste både vildt og mere afslappet - og så får du jo en storbyferie oveni.

Nytårsaften og storbyferie på én gang:

1. Amsterdam

Har man sagt nytårsaften i Europa, har man også sagt Amsterdam. Amsterdam er i forvejen en stor festby, og nytårsaften skruer de helt op for blusset – byen holder nemlig altid gratis fest for hele byen med live musik og underholdning, på et af byens største torve. De fleste restauranter har gode tilbud på middage, og på gaderne er der nytår: Amsterdams kompakte centrum gør at gader og torve myldrer med festlige mennesker nytårsaften, og gadesælgerne har boder klar med flamske frites, oliebollen (dougnuts) og meget mere. Det hele skaber en levende, festlig stemning. De lokale sejler på de små kanaler i festbåde, og fyrværkeriet langs floden Amstel lyser himlen over Amsterdam op i et farveorgie der genspejles i vandet på flod og i kanaler. Bedste udkigspunkt er Magere Bruge. Herudover har Amsterdam masser af spændende nytårsfester, hvad med Amsterdam Roest´s arrangement Moulin Roest, (inspireret af franske Moulin Rouge), eller vild tekno hos Trance Orient Express. Vil du hellere holde et mere chillet nytår, så tag til restaurant Pllek’s Oud & Nieujw, der har gratis entré (!), og en fantastisk udsigt til midnatsfyrværkeri. Dette er restaurant nytår: nyd en god middag, lounge i sofaerne, og lyt til dj´s fyre den af.

Læs mere: 10 af de bedste sights og oplevelser i Amsterdam

Find billige flybilletter til Amsterdam Find hotel i Amsterdam
amsterdam

Wauw! Fyrværkeri over de smukke kanalhuse

2. Paris

Bare dét at se Eiffeltårnet glitre og gnistre i helt overdrevet glamourøst diamantfunklen er grund nok til at tage til Paris til nytår. Men herudover er der også en rigtig fantastisk folkefest: Tag til Champs Élysées og bland dig med franskmændene – jo, de vil godt – eller, bedre endnu måske; tag op til det billedskønne Montmartre. Hér får du nemlig en perfekt udsigt udover Paris klædt i nytårsfunklende lys, klar til fest og fyrværkeri. I Montmartre og det nærtliggende Pigalle finder du også summende festliv og funklende festlig atmosfære, her er lidt mindre turistet – og så er der i Montmartre gode barer og clubs, herunder jazzclubs.

Mere Paris: 10 insiderhemmeligheder i Paris, shhh

Find billige flybilletter til Paris Find hotel i Paris

Tryk på videoen og få lyden med – boom!

3. Madeira

Okay, Madeira er ikke helt storby – men denne portugisiske ø har sommertemperaturer ved nytår, og et nytårsfyrværkeri der flere gange er kåret som Europas flotteste! Så Madeira skal med hér. Spis en god middag og gå omkring i byens midtpunkt ved marinaen i Funchal, stemningen her er champagne-gylden, og forventningen summer i fest og farver. Ved midnat brager det så meget ind over byen at enhver fyrværkeri-fan vil være i den syvende himmel. Hvis du vil helt ind i midten af det hele, så book et cruise og se det hele fra vandet – du kan se video af Madeiras fyrværkeri 2015, og også tjekke aktuelle cruisetilbud ud lige her hos Madeira Wind Birds. Herudover er gennemsnitstemperaturen på Madeira i januar 19 grader/dag-15 grader/nat, så hér er festkjolen en lidt mindre kuldegysende oplevelse!

Find billige flybilletter til Madeira Find hotel på Madeira

Buldrende og flot nytårsvideo – nytår på Madeira!

4. London

Vi minder lige om at pundet STADIG er i bund, så hotel, drinks, spas og løjer – på alt får du som dansker 17% “rabat” på grund af den stærke krone. Ikke dårligt!

I Londons vrimmel har du god chance for at blive Askepot nytårsaften – eller i hvert fald miste en sko. Vi kan ikke garantere en prins. Men London’s største nytårsaften tradition er nok vandringen rundt om mindesmærket på Trafalgar Square, hvor tusindvis af mennesker går rundt og rundt i en slags enorm kædedans – her trædes der hurtigt en sko af, og nej, du kan ikke vende rundt. Så overvej støvler hvis du vil herhen. Hvis du synes briterne er sjove at feste med normalt, så er de helt i top nytårsaften, og ved Big Ben skal du forvente en hel del nytårskram og kys fra fremmede, når Londons enorme fyrværkeri indtager nattehimlen med Big Ben som skygge – et farveorgie der giver et sus gennem forsamlingen. Der er også masser af fester – bliv i city for fancy clubs, tag mod Shoreditch for trendy clubs og pubs. Og er der gratis offentlig transport hele aftenen.

Se mere: 10 gratis oplevelser i London – inklusive flamingoer

Find billige flybilletter til London Find hotel i London

Hele Londons himmel lyser op

5. Prag

Prag er populært nytårsaften, – her nydes festlighederne af gamle og unge imellem hinanden, her kan du nyde aftenen på vild måde, på rolig vis, være romantisk eller helt langt-ude: der er noget for enhver smag. Mange restauranter tilbyder alt-inklusive aftener med god mad, drinks og dansegulv. Andre har måske lyst en romantisk middag for to. Nogle går på pubcrawl og finder en club efter fyrværkeriet. Vi anbefaler at man booker billetter til et nytårs party, club eller musikpub hjemmefra – det er surt at gå rundt blandt “Udsolgt” skilte i små smarte sko nytårsaften. Et par bud er New Years Eve Cruises eller Boat Party Prague – book billet nu, der er få tilbage hos disse cruises. Men Prag emmer af fest muligheder, også uden kaptajnskasket! Ved midnat samles folk på pladser over hele byen, klar til fyrværkeri – bedste udsigtspunkter er langs vandet, så find ned til flodbredden når klokken nærmer sig midnat.

Se mere: Prag guide: 7 must-see’ s i den tjekkiske eventyrby

Find billige flybilletter til Prag Find hotel i Prag

Få mere rejseinspiration og rejsetips:

Europas 9 bedste natklubber

Vinter sæson: 7 super skisportssteder – hvilken er din favorit til skiferie?

Aktuelle rejsetilbud: Billige flybilletter til hele verden – lige nu

*Redigeret november 2017. Priserne er indhentet indenfor 15 seneste dage for dagen for offentliggørelsen af denne artikel. Priser kan være afhængige af tidsmæssige ændringer, herunder begrænset antal.

Skyscanner er verdens rejsesøgemaskine, der hjælper dig med at få mest muligt for pengene både mht. flybilletter, hoteller og billeje.