nyheder inspiration 15 af Spaniens smukkeste slotte og borge

Alle artikler

15 af Spaniens smukkeste slotte og borge

Hold pause fra strandlivet, og se nogle af Spaniens mest fantastiske slotte og fæstninger. Spanien er gennemsyret af historie, så derfor har dette smukke land også et væld af både charmerende slotte og uhyggelige borge, du kan udforske.

Fra Castilla til Andalusien og Baskerlandet: Du vil hurtigt føle at du er kommet på en tidsrejse, når du besøger ​​disse smukke paladser. Uanset om du er i Spanien på en uge-lang ferie, en to-dages storbyferie, eller du er på weekend tur, så er her er 15 must-see spanske castillos.

1. Castillo de Coca, Segovia, Castilla y León

Du kan lige se dem for dig: Rapunzel, der sidder fanget højt i et af ​​tårnene, eller Tornerose, der ligger besvimet ved siden af ​​hendes spinderok, i denne eventyrlige fæstning i det centrale Spanien. Coca ligner et slot der er på forsiden af en chokoladeæske, og er et af ​​de fineste eksempler på spansk gotisk-maurisk arkitektur, og så ligger det smukt knejsende over floden Voltoya. Coca Slot lå i ruiner indtil begyndelsen af ​​dette århundrede, men i dag er det erklæret som nationalt historisk klenodie. Gå ikke glip af tårnet, og det smukke hvælvede loft dekoreret med geometriske mosaikker i våbenhuset.

Find fly til Spanien

Find hotel i Spanien

2. Castillo de Butron, Vizcaya, Baskerlandet

Leder du efter en luksuriøs spansk feriebolig, komplet med middelalderlig fangekælder? Måske ikke, men besøg alligevel denne perle i bayersk stil, lige midt i Baskerlandet. Castillo de Butron blev renoveret i det nittende århundrede, og er nu til salg – stedet leder efter en kærlig ny ejer, der vil sætte pris på slottets store stalde, gårdhave og bibliotek. Slottet ligger i tæt skov, så det er det perfekte gemmested at detoxe fra det moderne liv.

3. Los Templarios,PonFerrada, Tempelriddernes Slot, Ponferrada, Castilla y León

Engang var dette en fæstning der tilhørte ingen ringere end de legendariske Tempel Riddere, og dette charmerende slot, Los Templarios, er blevet formet gennem mange århundreders renoveringer og udvidelser. Det breder sig over mere end 8000 kvadratmeter jord, og Tempelridder Slottet dominerer i udsigten ved de to floder Boeza og Sil. Desværre gik noget af bygningen tabt i det 19. og tidlige 20. århundrede, hvor vægge blev revet ned for at opføre en fodboldbane. I 1923 blev det heldigvis erklæret som nationalt monument, og det er nu blevet restaureret, og er åbent for offentligheden.

4. Castillo de Loarre, Huesca, Aragón

Slottet her er lidt af en Hollywoodstjerne, for Loarre Slot medvirkede i Ridley Scott filmen fra 2005, Kingdom of Heaven. Slottet blev bygget i det ellevte århundrede, og hele to af de oprindelige tårne ​​har overlevet, Dronningens Tårn og Hyldest Tårnet. Du kan tage op i toppen, og herfra har du en fantastisk udsigt ud over de skovene, og det frodige spanske landskab. Og hvis vægge kunne tale…jamen, det kan de her! Tag en lyd tour og bliv sendt tilbage i tiden, med historier fyldte af ridderlige riddere og underskønne kvinder.

Find fly til Spanien

Find hotel i Spanien

5. Belmonte, Cuenca, Castilla-La Mancha

På en baggrund af gyldne hvedemarker og sommerblå himmel, er dette smukke palads tilsyneladende næsten uændret siden opførelsen i det femtende århundrede af Marquis af Villena, selvom det faktisk blev forladt indtil det nittende århundrede, da det blev restaureret til dets fulde pragt af kejserinde Eugenia de Montijo. I 2014 blev slottet bragt endnu mere tilbage til livet, da det var vært for den internationale Medieval Combat Federation Championships. Belmonte er et fantastisk sted at tage din egen prins eller prinsesse med til, og opleve en dag med eventyr.

6. Castillo Almodóvar del Río, Córdoba, Andalucía

Stående på toppen af ​​en bakke, med byen Almodovar del Rio for dine fødder, vil du føle dig som både borgherre og konge her. Slottets oprindelse går helt tilbage til det ottende århundrede, og tidspunktet for den mauriske besættelse, selv om der også er tegn på et romersk fort på stedet. Slottet blev udvidet til sin nuværende tilstand i løbet af middelalderen. Dens ejer, Greven af ​​Torralva, restaurerede det i begyndelsen af ​​det tyvende århundrede, og i dag er det et af ​​de allerbedst bevarede slotte i hele Spanien. Hvis du vil have en rigtig god forskrækkelse, så tag på en af ​​de natlige ‘Black Moon’ ture, der foregår rundt omkring på grundene.

Find fly til Sevilla

Find hotel i Spanien

7. Alcázar de Segovia, Segovia, Castilla y León

Dette var beviseligt inspirationen til Walt Disneys helt eget Cinderella / Askepot slot, og Alcázar, med de romantiske tårne ​​og de skyhøje spir, er bestemt værdigt til at blive efterlignet. Alcázar blev bygget i 1122, og var hjemsted for kong Alfonso VIII. Dets nuværende udseende skyldes dog mest Felipe II. Når du besøger denne luksuriøse og oppulente fæstning, så udforsk tronsalen og gå langs gallerierne, for at få en reel fornemmelse af dette palads’ rige historie.

8. Castillo Palacio Real Olite, Navarra

Det kongelige palads Olite: Det er let at forelske sig i denne fine fæstning, der blev bygget mellem det trettende og fjortende århundrede, som hovedsæde for hoffet i Kongeriget Navarra. På trods af, at slottet led omfattende skade under den spanske uafhængighedskrig, så blev det først restaureret i 1937. Gå en tur rundt omkring på grundene, og du vil nemt kunne forestille dig adelsmænd der lister intrigante omkring i korridorerne, prinser der ligger på lur i gårdens skygger, og elskende der vandrer gennem de udsmykkede haver.

9. Castell de Cardona, Barcelona, ​​Catalonien

Dette er formentlig Cataloniens vigtigste middelalderlige fæstning, og den ligger højt oppe på toppen af ​​en bakke, med en spektakulær udsigt ud over det unikke landskab. Byggeriet begyndte allerede i 886, men kom først virkelig op i gear i løbet af det femtende århundrede, da stedet var under herredømme af hertugerne af Cardona, den vigtigste familie indenfor kongehuset Aragon. Blandt slottets perler er den majestætiske romanske kirke San Vicente, og Minyona Tårnet.

Læs mere: De bedste hoteller i Barcelona – i alle prisklasser

Find fly til Barcelona

Find hotel i Spanien

10. Castillo de Peñafiel, Valladolid, Castilla y León

Har du nogensinde set et skibs-formet slot? Tja, hvis ikke, så skal du til byen Peñafiel i Valladolid, for at beundre denne mærkelige, men smukke middelalderlige struktur – der blev erklæret for nationalt monument i 1917. Stedet blev bygget i det tiende århundrede, af Kong ​​Leon Ramiro II, selv om det var Infante Don Juan Manuel, som har gjort at det ser ud som i dag. Skyl denne historielektion ned med vinsmagning i Provincial Museum of Wine, der har til huse inden for slottets mure.

11. Manzanares el Real, Madrid

Manzanares el Real er også kendt som Mendoza, opkaldt efter en adelig familie der boede her – slottet er en femtende århundredes palads-fæstning, der ligger ved siden af ​​Santillana reservoiret, ved foden af ​​Sierra de Guadarama. Slottet blev bygget på en Romansk-Mudejar (maurisk) helligdom, og har fire tårne, mange brystværn, og en overdækket gårdhave. Tag trinnene op til det gotiske galleri på første sal, et af ​​de smukkeste eksemplarer der findes i Europa.

Find fly til Madrid

12. Castillo de Vélez-Blanco, Almería, Andalusien

Slottet her ligger og stirrer ned på den andalusiske by Velez Blanco, og det står på resterne af et gammelt islamisk citadel. Det har engang været ejet af Marqués de los Vélez, og det er stadig et imponerende syn, selvom det blev plyndret og forsømt i det nittende og tyvende århundrede. Hele gårdhavens struktur, et spansk renæssance mesterværk, blev flyttet og solgt til en amerikansk millionær, der tog det med til New York – her er det den dag i dag udstillet på Metropolitan Museum of Art. Dyrebare træ-friser, der skildrede ‘Herakles’ 12 arbejder "og "Cæsar’s triumfer", blev også solgt, og er nu på Kunstindustrimuseet i Paris. Men mange originale og fuldkommen vidunderlige kunstværker er forblevet her, og det er absolut en rejse til Andalusien værd, at kunne at beundre dem.

Læs også: 8 bedste ting i andalusiske Sevilla

Find fly til Sevilla

13. Castillo de la Mota, Valladolid, Castilla y León

Bygget af de typiske røde mursten fra regionen, ligger Castillo de la Mota ved landsbyen Medina del Campo, og har været et sted af stor kulturel interesse. Berømte gæster omfatter Cæsar Borgia, der blev fængslet i tårnet, og kun kunne undslippe ved at klatre ned ad et reb der blev kastet ud fra tårnets vinduer. Dette fort viser stolt sine krigsar fra vilde kampe og krige frem, og det har været vidne til en del af disse gennem årene. Nyd hele den historiske atmosfære i gårdhaven, eller brug et øjeblik på eftertanke i kapellet.

14. Castillo de Bellver, Mallorca, Balearerne

Cirkulært, med fire tårne ​​og en spektakulær udsigt ud over byen Palma og havnen, ja, så lever Bellver Slot helt op til sit navn, som på gammel-catalansk betyder ‘smuk udsigt’. Det er en af ​​de få, og ældste, cirkulære fæstninger i Europa, og det er bygget i gotisk-mallorcansk stil i begyndelsen af det ​​fjortende århundrede, af James II. Se hele området fra voldene ved voldgraven, eller fra tårnene, begge positioner vil give dig perfekte muligheder for at tage kameraet frem.

Find fly til Palma de Mallorca

15. La Alhambra, Granada, Andalusien

Selvom Alhambra teknisk set ikke er et slot, så er dette UNESCO World Heritage Site for smukt til ikke at komme med på vores liste! Med udsigt ud over Granada, så var dette sted engang hjemsted for monarkiet, og hjertet i Nazari’s kongerige – og det betragtes som et af ​​de fineste eksempler på andalusisk kunst. Denne befæstede by, med tilnavnet ‘Det Røde Fort’, virker som om det er fastfrosset i tid. Blandt de rigt udsmykkede værelser, fabelagtige lysthaver og indendørs springvand, så er dette sted intet mindre end helt fantastisk.

alhambra

Find fly til Granada

Find hotel i Spanien

Se også:

Europas 10 smukkeste byer, småbyer og landsbyer

7 ukendte men utroligt smukke byer i Europa

Flere unikke og hemmelige byer i Europa

*Priser er indhentet indenfor de seneste to døgn. Priserne er vejledende og tilbuddene kan være i begrænset antal.

Skyscanner er verdens rejsesøgemaskine, der hjælper dig med at få mest muligt for pengene både mht. flybilletter, hoteller og billeje.