COVID-19 (coronavirus) kan påvirke dine rejseplaner. Uanset, hvor du skal hen, kan du finde den seneste vejledning her.

nyheder inspiration 13 af Europas mest romantiske byer

Alle artikler

13 af Europas mest romantiske byer

Forår eller vinter, Valentines dag eller ej, Provence eller Toscana - så er en storbyferie i en romantisk by altid skønt. Tag med på en tour gennem Europas smukkeste byer og få ideer til romantisk storbyferie; stemningsfulde rammer, dejlige restauranter og spændende sights.

Download vores app

1. Siena, via Firenze, Italien

Med sin marmor-og guldglimtende romerske domkirke, tårnhøje klokketårn, og travle Piazza del Camp, er et besøg i denne maleriske by som at rejse tilbage til den italienske renæssance. Planlæg at fare vild i virvaret af små de snoede gader, smag originale toscanske delikatesser, og se aftensolen falde på den middelalderlige arkitektur. Hvis du er heldig er du i Siena under Palios, et hestevæddeløb der har været afviklet her siden tidernes morgen. Festivaler, ceremonier og fællesspisninger er et højdepunkt i den årlige begivenhed. Den toscanske natur rundt om Siena er den perfekte filmkulisse til romantik, og her tilbydes mange dagsture ud i den smukke natur.

Find billige flybilletter til Firenze

Find hotel i Siena

siena

2. Luzern, Schweiz – via Zürich, herfra 60 min. med tog

Trods sit ry for at være halvdyr, så elsker rejsende denne schweiziske by. Luzern er intim og alligevel naturskøn, med en fantastisk placering på kanten af ​​den smukke Vierwaldstättersøen, med udsyn over bjergene Pilatus og Rigi. Tag en svævebane op på toppen af bjerget Pilatus, og se en spektakulær udsigt hånd i hånd. Tag den utrolige bjergtogbane ned igen, tilbage gennem skoven. Den verdensberømte Luzern bjergtog – verdens første, og stejleste bjergtog, Pilatus banen, og klatrer faktisk på bjergvæggene. Se også “Luzern´s juvel”, nemlig Kapelbrücke, en unik træbro fra det 13 århundrede, dekoreret med kunst fra mange tidsaldre.

Læs mere: 7 hemmelige byer i Europa

Find billige flybilletter til Zürich

Find hotel i Luzern

luzern

3. Aix-en-Provence, Frankrig – via Marseilles, herfra 30 min. med tog

Aix-en-Provence er en smuk og romantisk by, med nogle af de mest charmerende detaljer i hele Frankrig. Tænk stille, brostensbelagte gader i skyggen af ​​rækker af platantræer, mens duften af ​​de omgivende lavendelmarker parfumerer luften. Provence er inspirationen for en lang række klassiske kunstværker, og er stadig en egn, der er højt elsket af kunstnere. Aix-en-Provence er essensen af dette, og af selve Provence, vi anbefaler at slentre omkring i byen, besøge markederne og købe frisk olivenolie, sippe vin og kaffe på cafeerne…og måske leje en bil eller cykel, og tage på tur i dette filmisk smukke område. Smag på Provence under en dejlig middag, f.x. hos L’ Esprit de la Violette, der ligger i en provencalsk villalignende ejendom, med tilhørende have. Prisniveau fra 200-1000 kr, mens du hos den lidt hemmelige restaurant-perle Le 18 kan spise god mad for ml. 100-200 kr. Le 18 har ingen hjemmeside, men masser af gode anmeldelser. Adressen er: 8 Rue Boulegon, 13100 Aix-en-Provence, Frankrig.

Læs mere: Syd-Frankrig: 5 underskønne road trips langs det glitrende hav

Find billige flybilletter til Marseilles

Find hotel i Aix en Provence

Lej bil i Aix-en-Provence

4. Granada, Spanien

Antikke Alhambra. De smalle mauriske gader, kongegrave, kirker, og et fantastisk virvar af kultur fra adskillige herredømmer, alt det finder du i Granada, der må være en af de smukkeste byer i verden: Byen ligger lige ved Sierra Nevada bjergkæden, og endda hvor de to floder Darro og Gentil mødes. De snoende gader, store torve og enorme palæ villaer – tilsat et væld af både spansk og maurisk dekorerede huse, betyder at Granada er fantastisk at opleve. Tag på en historisk guided tur, for ellers når du ikke at få overblik over dette steds tumultariske historie. Men Granada er ikke spor støvet – her er f.x. en stor street art bevægelse, der lægger surrealistiske gademalerier oveni alle de antikke kunstneriske indtryk. Spis gourmet mad hos anmelderroste La Fabula, Restaurante La Fábula – Hotel Villa Oniria, C/ San Antón, 28, 18005 Granada, eller chill ud med lækker paella, vin, drinks og live musik hos La Paralla Paella Bar & live musik.

Læs mere: 15 af Spaniens smukkeste slotte og borge

Find billige flybilletter til Granada

Find hotel i Granada

granada

5. Skt. Petersborg, Rusland

Skt. Petersborg har en hel surrealistisk skønhed, der især er fremherskende i de koldere måneder, og foråret. Byens eventyrlige arkitektur tegner sig ekstra skarpt, når det mynte-te grønne Vinterpalads, og de multistribede funklende løgkupler på ‘Kirken for Vor Frelsers Blod’, står i kontrast til enten sne eller lysende blå forårshimmel – begge steder er et must at besøge nu du er i Skt. Petersborg. Besøg også Mariinsky II Theatre, med plads til 2000 teatergæster. Og brug lidt tid på lokal kuriosa: To minutters gang fra Mariinsky finder du Vincent, hvor du kan spise varm blækspruttesalat, eller du kan nyde ostefyldte brød på det nærtliggende Harcho. Eller hvad med en tur til Vasilievsky, vest for byens centrum, stedet er hjemsted for Restoran, kendt for sin vodka og pelmeni: sibiriske dumplings, fyldt med elgkød. Restoran har kun russisk hjemmeside, men et væld af gode anmeldelser. Adressen er: Tamozhenny per 2, Skt. Petersborg. Vil du sove som en zar, så overnat i et af de restaurerede værelser på det nye Four Seasons Hotel Lion Palace (dobbeltværelser fra ca. 2400 kr), et stort gult palæ der bevogtes af marmor løver. Men der findes hoteller i Skt. Petersborg i alle prisklasser.

Læs mere: 10 spændende øst-europæiske byer du ikke kender men bør besøge

Find billige flybilletter til Skt. Petersborg

Find hotel i Skt. Petersborg

6. Salzburg, Østrig

Salzburg er kendt for at være en by der funkler, og den ligger smukt ved den rivende flod Salzach, med et Askepot slot ovenfor byen – og med bjergtinder som baggrund. Og så er den selvfølgelig kendt som kulisse til klassikeren Sound of Music – vidste du at Von Trapp familen fra filmen rent faktisk eksisterede i virkeligheden? Se Villa Trapp, hvor familien boede og hør den rigtige historie om familien. Faktisk kan du endda bo i Villa Trapp, da dele af ejendommen idag er hotel. Alt er ikke historie i Salzburg, besøg Museum der Moderne, der byder på førsteklasses udstilinger af moderne kunst, og også rummer gourmet restauranten M32. Besøg også Magazin, et flagskib i Salzburgs mad-univers – her har kokken Chef Richard Brunnauer indrettet en deli, vinhandel og restaurant – og du kan endda få madlavningslektioner. Der er intet mere romantisk end at se slottet der tårner sig op over byen belyst om natten – et syn der vil få dig til at sukke mens du beundrer det sammen med den eneste ene.

Find billige flybilletter til Salzburg

Find hotel i Salzburg

salzburg

7. Barcelona, ​​Spanien

Det er svært ikke at føle kærlighed i en by, hvor sommeren aldrig ender, og alle er hjertevarme. Gotiske bygninger står ved siden af ​​moderne kunst (du kan ikke undgå at se Gaudís utrolige mosaikker der dekorerer hele byen), og der er kilometervis af uberørt kystlinje at slentre sammen på, ind i solnedgangen. Den legendariske ufærdige Sagrada Familia skal besøges – og din entrébillet (15€), går faktisk direkte til at få færdigbygget dette mesterværk. En perfekt idé. Besøg også Gaudi House Museum, og vær opmærksom på at du kan købe en samlet billet til disse to steder. Besøg også det fascinerende Picasso Museum, og efter al denne kultur er det tid til en dejlig middag – den finder I hos den fantastisk stemningsfulde lille restaurant juvel La Vinateria del Call, der ligger og blinker i det gamle og smukke jødiske kvarter i Barcelona. Varme farver, lys og spændende spanske retter venter.

Læs mere: De bedste hoteller i Barcelona – i alle prisklasser

Find billige flybilletter til Barcelona

Find hotel i Barcelona

barcelona

8. Venedig, Italien

Selveste Casanova har hyldet denne by med dens fredfyldte kanaler og smalle, brostensbelagte gader: helt perfekt at udforske med din amore. Øerne omkring byen byder på smukke eventyr, og særligt Giudecca giver en uovertruffen udsigt over lagunen, Pizza San Marco, og Doge paladset. Venedig’s romantik bør næsten opleves på en gondol tur, selv om de kan være lidt pebrede, eller nyd stemningen mens du sidder i Markuspladsen og små orkestre spiller smægtende sange, mens aftenhimlen tones roda. Hvis du vil have tegnebogen afprøvet. så bo på Gritti Palace, et Luxury Collection Hotel: et blandt top 50 hoteller i verden og nyrenoveret. Her finder du silke vægbeklædning, antikke lamper, og morgenmad serveret på terrassen, lige ved Canal Grande. Er dit budget ikke til silketapet, så er her masser af hoteller i Venedig i alle prisklasser.

Mere Venedig: Venedig på budget: 8 fineste sparetips

Find billige flybilletter til Venedig

Find hotel i Venedig

venice

9. Fez, Marokko

Ja, okay, Marokko i Europa er ikke helt rigtigt, men Fez er så smuk at vi sniger den ind her. Fez bliver tit lidt overskygget af Marrakesh, dens fashionable nabo mod syd, men middelalderlige Fez er den virkelige sjæl af Marokko. Og i takt med at nye boutique-hoteller åbning i smukt restaurerede riads og -dars-, så er Fez stille og roligt ved at komme til sin ret. Prøv det utrolige Riad Laaroussa, hotellet har til huse i et palads fra det 17. århundrede, og dobbeltværelser fås fra ca. 800 kr inklusive Morgenmad). Riad Laaroussa har syv suiter med mosaikgulve og antikke Fassi møbler, alle med udsigt til en idyllisk gårdsplads med duftende orangetræer. På Dar Roumana (dobbeltværelse fra 675 kr, inklusive morgenmad), der er en flere århundreder gammel herregård beliggende på en bjergskråning, kan du tage marokkanske madlavnings lektioner. Restauranten på Riad Ibn Battouta (middag for to 600 kr) serverer traditionelle retter, såsom lam tagine, og lækkeriere serveres på en marmor tagterasse, komplet med glaskuppel. Inden for byens smuldrende mure, fylder 30.000 gadehandlere byen, kunsthåndværkere og håndværkere, der falbyder alt fra udsøgte fliser til hånd arbejdede lædervarer. Hvis du er på jagt efter et traditionelt Berber tæppe, så kig forbi Coin Berbère. Hos Arganza finder du hyldevis af arganolie – olien er afledt fra et træ der er kendt som “Det Marokkanske Flydende Guld” – og er kendt for sin evne til at mindske rynker.

Find billige flybilletter til Fez

Find hotel i Fez

*10. Brugge, Belgien – via Bruxelles, herfra 55 min. med tog**

Kendt blandt kanal-elskere som en flamsk version af Venedig, så er denne smukke metropol meget undervurderet. Men tag en tur langs kanalen ved Groene Rei, med træerne der står smukt på begge sider, eller ved Dijver, der passerer ved kirken Onze-Lieve-Vrouwekerk, der betyder Vor Frue Kirke. Hver gang du drejer om et hjørne på disse stenbesatte gader, så møder du utroligt og perfekt bevaret middelalder arkitektur – ovenikøbet er her museer fyldt med århundreders belgisk kunst, der tæller fine værker. Undervurder heller ikke den forførende magt duften af frisklavede vafler kan udgøre – tilsat et drys flormelis.

*[Find billige flybilletter til Bruxelles](http://www.skyscanner.dk/fly-til/brus/billige-fly-til-bruxelles.html)**

Find hotel i Brugge

11. Rom, Italien

Rom siges at være grundlagt for 2.700 år siden, men den evige stad fortsætter med at bejle til rejsende fra hele verden. Aftenerne i Rom er skabt til at slentre hånd i hånd og huske hvorfor man blev forelsket. Besøg Trevi fontænen og ønsk evig kærlighed – eller besøg andre af ​​Roms mere end 2.000 udsøgte springvand. Piazzaerne er en stor del af smukke Roms imponerende arkitektur, historie og livsstil. Det er rart at køre på cykel i Rom, og man kan på sin udlejningscykel køre forbi højdepunkter som Colosseum, Forum Romanum og Trevi-fontænen. En af Roms meget velbevarede hemmeligheder er tunneller, der er flere hundrede kilometer lange, fra Roms berømte Via Appia går de under St. Callixtus og Appia Antica, og under St. Peterskirken. Bliv skældt ud mens du spiser på den legendariske restaurant Cencio La Parolaccia i Rom. Tjenerne er ubehøvlede, og brokker sig på en helt urimelig – men skæg! – måde, og maden er delikat velsmagende og italiensk. Efter middagen er det tid aperitivo på en af de idylliske barer og så videre på Shari Vari, restaurant og disco klub i ét.

Mere Rom: 10 bedste gratis oplevelser i Rom

Find billige flybilletter til Rom

Find hotel i Rom

rome

12. Firenze, Italien

Elskere af kunst vil boltre sig i Firenze, som børn boltrer sig i havebassiner! Gå ikke gå glip af den imponerende samling af Michelangelos og Botticellis. Besøg
Ufficierne og Accademia Galleria og spring over køen – køber du en samlet tourbillet får du rabat – og lov til at springe køen over. Smart! Det vil give god information også til andre sights, for Firenze gav os også Dantes dybtfølte poesi. Reciter en strofe eller to mens du nyder en tallerken fuld af autentiske toscanske lækkerier, og du vil føle at buttede Amor virkelig holder af dig – han sidder klar med kærlighedpilen her i Firenze. Og nu hvor du har det så godt, har du fortjent en delikat is som kun Italien kan lave den: besøg Gelataria Vivoli, hvor du kan stornyde lækker is og kager af første klasse. Først et kys, så en is, og så et kys igen.

Mere Italien: 5 italienske byer du ikke kender – endnu

Find billige flybilletter til Firenze

Find hotel i Firenze

firenze

13. Paris, Frankrig

Vi ved at det er en kliché at sige at lysets by er et af ​​de mest romantiske steder på jorden. Men det er sandt! Med sin parisiske charme, ikoniske monumenter (Notre Dame, Tour Eiffel, Triumfbuen), arkitektur, svungne smedejerns balkoner med udsigt til byens tage, og stierne ved smukke Seinen – ja, så er Paris skabt for elskende. Enhver bistro egner sig til romantisk middag, men glem ikke en picnic vedbredden af ​​Seinen eller ved Place des Vosges pladsen. Alt du behøver er en flaske vin, en friskbagt baguette fra et af kvarterets boulangerier, og et godt stykke yndlingsost. Uanset om det er dit første besøg eller du genbesøger Paris, så er du sikker på at du pludselig finder nye sider af denne by.

Få perfekte tips til anderledes oplevelser i Paris lige her: [Insiderhemmeligheder i Paris…shhh](http://www.skyscanner.dk/nyheder/10-insider-hemmeligheder-i-paris-sssh)

Find billige flybilletter til Paris

Find hotel i Paris

paris-art

Få mere rejseinspiration og tips:

Prøv en anderledes smut tur med uventede twists

Påske i New York – NYC i forårshumør

10 perfekte steder til din storbyferie i Europa

Opdateret februar 2017. Priser er indhentet indenfor de seneste to døgn. Priserne er vejledende og tilbuddene kan være i begrænset antal.

Skyscanner er verdens rejsesøgemaskine, der hjælper dig med at få mest muligt for pengene både mht. flybilletter, hoteller og billeje.