COVID-19 (coronavirus) kan påvirke dine rejseplaner. Uanset, hvor du skal hen, kan du finde den seneste vejledning her.

nyheder inspiration 10 kendte danskere – hvor voksede de op? Se hvilken Hollywood stjerne der er fra Vendsyssel!

Alle artikler

10 kendte danskere – hvor voksede de op? Se hvilken Hollywood stjerne der er fra Vendsyssel!

Kendte stjerner er ikke altid født i storbyens glitrende lys: Skyscanner har leget detektiv, og her kan du se hvor 10 kendte danskere voksede op.

Download vores app

Danmark er et lille land, men med store kunstnere – og mange af dem glitrer som fyrtårne, også på den internationale scene. Danmark kan ikke tage hele æren for Scarlett Johansson, selvom hendes far hedder Karsten og er danskfødt. Men vi har masser af talent lige her, der er vokset op i blæsende dansk vind ved kysterne, eller ude blandt kornmarkerne. Se de 10 smukke steder i Danmark, hvor disse talenter havde deres barndom.

Og, jo, det er rigtigt nok: Scarlett’s far hedder virkelig Karsten.

1. Connie Nielsen, Elling ved Frederikshavn, Vendsyssel

Connie Nielsen, kendt fra bl.a. storfilmen Gladiator, er en vaskeægte Hollywoodstjerne, og har lavet film med bl.a. andre Russell Crowe og Robin Williams. Hun voksede op i Elling, en lille landsby udenfor Frederikshavn. Frederikshavn-egnen byder på vendsysselsk smuk natur, her er høje udkigsbakker og smuk skov, som f.x. ved Bangsbostrand, her er dejlige sandstrande hele vejen fra Frederikshavn til Skagen, med sandknitrende navne som Bunken og Bratten. En halv time i bil eller tog får dig til Skagen, hvor du kan opleve Grenen, hele den skagenske stemning, og se de verdensberømte skagensmalere Krøyer og Ancher’s mesterværker på Skagen Museum.

2. Shaka Loveless, Aarhus

Shaka Loveless er en af dansk musiks største stjerner, og han var næsten allerede på turné da han var barn. I al fald er Shaka vokset op flere forskellige steder, endda også i en periode på Ibiza – men størstedelen af barndommen tilbragte han i Aarhus. Shaka er både kendt for sin musik og sit varme hjerte, da han støtter en lang række velgørenhedsorganisationer. Aarhus har som Danmarks næststørste by masser at byde på, lige fra det traditionelle i Den Gamle By, til sprøde spillesteder og clubs, og til moderne kunst på Aros.

Læs mere: Fantastiske Jylland: Bedste strande, byer, natur og oplevelser

Find billige flybilletter til Aarhus

3. Asger Jorn, Silkeborg

Asger Jorn er helt i top blandt Danmarks mest internationalt kendte malere – og den lille Asger trådte sine kunstnerbarnesko i Silkeborg. Jorn’s malerier sælges til skyhøje priser, og kan ses verden rundt på de største museer. Louisiana herhjemme har endog dedikeret et helt rum til ham, og i Silkeborg kan du besøge Asger Jorn museet. Området ved Silkeborg er berømt som et af Danmarks allersmukkeste med det kuperede terræn, udsigtsbakker og de billedskønne Silkeborg søer. Her er gode muligheder for både at være aktiv, at slappe af i de berømte både på søerne, og for at opleve både storslået natur og verdensberømt kunst.

4. Tom Kristensen, Hobro

Tom Kristensen har en af dansk sports mest imponerende og guldbelagte karrierer: racerkøreren har bl.a. fuldført hele 13 af det legendariske 24-timers løb Le Mans, og han har vundet 9 af dem! Hvilket er rekord! Tom voksede op i Hobro, og på fotoet har du ham endda i Hobro’s fodboldsholds trøje. En stærk supporter at have! Området omkring Hobro er jysk natur når det er bedst, og Hobro ligger ved Mariager Fjord, der byder på nogle af Danmarks smukkeste fjordlandskaber. Her kan traves, slappes af, sejles – men her kan også spilles golf, da her ligger nogle af landets smukkeste golfbaner hér, lige ned til fjorden.

Læs mere: 10 magiske steder i Danmark nr. 1

5. Mads Mikkelsen, Østerbro, København

Her har vi Mads Mikkelsen som 007 skurk i Casino Royale, og Mads’ karriere er faktisk idag ligeså amerikansk som den er dansk. Han tindrer højt på den internationale himmel, mens han som lille gik og strålede i København. Mads er født på Østerbro. København byder på mange attraktioner, og tæt ved Østerbro finder vi Kastellet, som ses her på billedet. Kastellet er et stjerneformet fæstningsværk, og ligger tæt ved Langelinie og Den Lille Havfrue. Når du trænger til en pause fra hovedstadens vrimmel, så gå tur her og få en smuk udsigt over byen. Husk at gå forbi det berømte Gefion springvand, og den interessante engelske kirke, St. Alban’s Church, der ligger lige ved kastellet.

Læs mere: Sådan rejser du som James Bond

Find billige flybilletter til København

6. Trine Dyrholm, Odense

Trine Dyrholm har vundet 5 Bodil filmpriser og 6 Robert’s, og er et velkendt navn på de internationale filmfestivaler. Herhjemme har vi lige nydt hende i TV storserien "Arvingerne". Trine er født i Odense, og det er åbenbart en by for historiefortællere, for ligesom Trine fortæller historier i sine film, så er der jo en anden kendt historiefortæller herfra: H.C. Andersen. Når du er i Odense skal du lige forbi hans hus, men Odense er meget andet, besøg spændende udstillinger på Brandts Klædefabrik og gå på opdagelse i Odense Zoo’s Science Zoo. Indtil påsken 2016 er temaet hajer, Planet Shark!

Læs mere: Fantastiske Fyn, Øhavet og Langeland – de bedste byer, natur og oplevelser

7. Claus Meyer, Lolland

Claus Meyer’s nyeste madeventyr er et spiseri på New York Central Station – ikke dårligt for en lille dreng fra Lolland. Og det er nok på naturskønne Lolland at Claus har fået smag for de gode råvarer, der præger alt han har skabt i sit mad-univers. "Jeg vil nok altid være en bonderøv", har han udtalt – men hvis det er en bonderøv fra Lolland, så er der god grund til at være stolt. På Lolland kan du nyde den danske natur langs de utrolige kyster, og se de utallige smukke broer der binder alt sammen. På billedet ses Nakskov fjord. Eller hvorfor ikke leje et sommerhus ved Lolland, eller måske ved nabo-egnen Falster’s Marielyst.

Læs mere: Fantastiske Sjælland, Lolland, Falster og Bornholm: Natur, strande og oplevelser

8. Hanne Vibeke Holst, Hjørring, Vendsyssel

Bestseller forfatteren Hanne Vibeke Holst har masser af drama og sus i sine berømte romaner, hvoraf nogle er filmatiseret, f.eks. "Kronprinsessen", der blev til en populær tv-serie. Måske har hun fået dramaet med sig fra den storslåede natur hun er vokset op i, for Hanne er fra Hjørring i Vendsyssel, en vigtig købstad med en spændende historie. Tæt ved finder vi vestkysten, hvor Vesterhavet æder løs af klinterne, og hvor flere huse og kirker er styrtet i havet. Hele kyststrækningen er vild natur og smukke strande. På billedet ser du Lønstrup Klint, en 15 kilometer lang klint, hvor højeste punkt er den 90 meter høje Rubjerg Knude. Her opleves ofte fænomenet "havgus", hvor hav og luft næsten forenes i "våd luft". Der er aldrig vindstille og roligt i Vendsyssel, og det er der heller ikke i Hanne’s historier.

Læs mere: 10 magiske steder i Danmark nr. 2

Find billige flybilletter til Aalborg

9. Bonderøven Frank, Agerskov, Sønderjylland

Bonderøven Frank er ikke bange for at kalde en spade for en spade – og han er opvokset i Agerskov i Sønderjylland, så naturen har fastholdt sit greb i Frank siden han var lille. Idag er han en af Danmarks mest populære tv-værter, og vist aldrig blevet set i andet end en uldtrøje. Sønderjyllands natur er både landbrug, marsk og hav, og ved Vadehavet kan du opleve helt unikke scenarier. Også i Tøndermarsken hvor fuglefænomenet Sort Sol kan opleves. Men er du i Sønderjylland, så kør lidt omkring, de små købstæder og småbyer som Møgeltønder har en helt særlig charme.

Læs mere: 12 smukke danske småøer – perfekte til ø-ferie eller weekend

Find lejebil i Danmark

10. Jan Gintberg, Lynge, Sjælland

Her har vi lidt overraskende endnu en landmand – for Jan Gintberg havde faktisk tænkt sig at det var dét han skulle. Men danskerne er glade for at Jan besluttede at underholde andet end husdyr, for han er bl.a. kåret som Danmarks mest populære tv-vært. Komikeren voksede op i Lynge i den bugtende sjællandske natur, og har du nogensinde set en Morten Korch film, så ved du hvordan Lynge ser ud. Her er rullende marker, høje bakker der giver udsigt udover romantiske hvidmalede hegn, hestestutterier, små skove og økologiske landbrug. Ren idyl. Og når du er her, vil du hele tiden forvente at Poul Reichardt kommer syngende hen ad vejen om lidt. Lynge har også en af Europa’s allerstørste Drive-In Biografer (!), og den idylliske Lynge Kro, der bestemt er et besøg værd. Efter en frokost her kan du selv synge Reichardt’s gamle danske filmklassiker "Er du dus med himlens fugle", mens du løber gennem en kornmark.

Find fly i Danmark

Find hotel/hostel/lejlighed i Danmark

Få mere rejseinspiration og flere rejsetips:

10 magiske steder i Danmark

Nordens 10 mest magiske steder

10 rejser tæt på – der føles som om du er langt væk hjemmefra

Opdateret januar 2017. Priser er indhentet indenfor de seneste 15 døgn. Priserne er vejledende og tilbuddene kan være i begrænset antal.

Skyscanner er verdens rejsesøgemaskine, der hjælper dig med at få mest muligt for pengene både mht. flybilletter, hoteller og billeje.