nyheder inspiration 10 rejser tæt på – der føles som om du er langt væk hjemmefra

Alle artikler

10 rejser tæt på – der føles som om du er langt væk hjemmefra

Har du lyst til at føle at du er på langdistance rejse - bare med kort rejsetid? Se vores tips til hvor du kan tage hen, lige hér! Føl dig langt væk efter en kort flyvetur!

Har du lyst til at føle at du er kommet til en helt anden verden – men ikke lyst til at sidde 10 timer på et fly? Skyscanner har lavet en liste over 10 magiske destinationer med kort rejsetid – de er tæt på, men giver dig eventyr, smuk natur, fortryllende byer og dejlige strande – og de er tættere på end du tror.

1. Eventyr og myter – Island

Islandsk natur med flod og bjerg

Aktive vulkaner, gejsere, bakker, brusende floder og bjerge. Island byder på et enestående landskab, der nyder verdensberømmelse af gode grunde. De mytisk smukke udsigtspunkter på denne særlige ø tiltrækker mange vandrere, der ønsker at nyde øens natur. Fordi øen er så afsondret, har den udviklet en helt egen, karakteristisk kultur. Indflydelsen fra de norske rødder på islændingene ses primært i mytologien, de mange myter og islandske sagaer spiller en vigtig rolle i kulturen på bemærkelsesværdige, unikke Island.

Mere Island: Top 10 ting at lave i Island

Find fly til Island

2. Det Gyldne Horn – Zlatni Rat, Kroatien

Smuk strand på sandtange

En af de smukkeste strande i verden er placeret i Europa, i Kroatien, for at være helt nøjagtig. Det Gyldne Horn, eller Zlatni Rat, er en smuk hvid stenstrand i Bol på øen Brac. Påvirkninger fra strømme, vind og bølger ændrer formen af ​​stranden regelmæssigt. Den lange, smalle strand er et populært sted, fordi den ene side af stranden altid er vindstille. Selvom stedet er et meget populært sted at nyde solen og havet, er det altid muligt at finde et behageligt sted at nyde det smukke Dalmatien.

Mere Kroatien: Top 10 ting i Kroatien

Find fly til Kroatien

3. Drømmestrande – Algarve, Portugal

Algarvekysten med turkis vand og klipper

Siden 1960’erne har Algarve-kysten været det mest populære område for turister i Portugal. Med de utrolige klipper, betagende udsigt over havet og de smukkeste drømmestrande er det ikke svært at forestille sig, hvorfor dette område er så populært. Ikke kun de smukke omgivelser tiltrækker hobetal af turister, surfere har også Algarve højt på ønskelisten på grund af de vidunderlige bølger. Er du dykker? Så er stedet også helt rigtigt. Det varierede og imponerende undersøiske liv giver dig glimrende muligheder for at snorkle og dykke.

Mere Portugal: De 7 bedste ting i eventyrlige Lissabon

Find fly til Portugal

4. Romantiske slotte – Skotland

Skotsk borg liggende på klippe over havet

Skotland er med sin rige historie og mange folkeeventyr en mytisk attraktion for rejsende. Slottene og landet i sig selv er rigt på historier, og giver et unikt indblik i en svunden tid med riddere og prinsesser. Det smukke højland, de mange øer, de storslåede ruiner og spektakulære udsigter tilbyder feriegæster mange muligheder for en varieret ferie. Skotsk kultur er også kendt for blandt andet musikken, folk musik og indie bands vrimler alle vegne, og ligeså kendt er de traditionelle skotske retter, og selvfølgelig den skotske kilt. Er det tid til at få fat i en fadøl i den lokale pub?

Mere Skotland: Insiderguide til de 9 bedste pubs i Edinburgh

Find fly til Skotland

5. Det vulkanske landskab – De Kanariske Øer

Kanariske øer - vulkansk landskab med rød jord og klipper

De Kanariske Øer er en spansk øgruppe, der omfatter Lanzarote, Tenerife, Gran Canaria og Fuerteventure. De fascinerende kystlinjer i denne vulkanske ø-gruppe giver dig utroligt forskelligartede og smukke udsigter. Kulturen på ​​disse øer er præget af kunsthåndværk, og er en smeltedigel af påvirkninger fra forskellige områder og folklore. Karneval er en vigtig del af kulturen, karneval festlighederne på Fuerteventura bliver endda sammenlignet med karnevallet i Rio de Janeiro.

Læs Mere: En guide til de 7 vidunderlige Kanariske Øer

Find fly til De Kanariske Øer

6. Storslået skønhed – De norske fjorde, Norge

Norsk fjordlandskab med grønne bjerge og smukke fjorde

Et af de mest imponerende naturfænomener i Europa er fjordene i Norge. Så tæt ved, og alligevel har mange danskere aldrig oplevet dette syn. Det klare blå vand, de grønne bjerge og storheden i dette sceneri er særligt imponerende. På grund af den frugtbare jord og klimaet er de norske fjorde beliggende midt i meget grønne områder, og der er utallige levende pattedyr og fisk. En vandretur ved en af ​​de norske fjorde er en udfordrende og givende oplevelse.

Mere Norden: Road trip Norden

Find fly til Norge

7. Svundne tider – Grækenland

Akropolis i Athen, smuk ruin på bjerg

Den rige og lange historie i Grækenland er at se mange steder i dette smukke land. Kunst, arkitektur, videnskab, kultur og politik skabt af de gamle grækere, har en fremtrædende plads også i den nuværende græske kultur. Både i de mindre byer og i landsbyer, på turist øer såvel som i storbyer, ser man påvirkningen fra hele ​​6000 års civilisation, kunst, videnskab og politik. Besøg de smukke antikke bygninger og ruiner i Athen, herunder Akropolis og Dionysos-teatret, her er nemlig ​​demokratiets vugge.

Find fly til Grækenland

8. Malerisk og unikt – Cinque Terre, Italien

Små farverige huse ligger som klynger på bjergvæggene

De fem maleriske landsbyer, italienske Cinque Terre, er på UNESCO’s liste over verdens kulturarv. Landsbyerne er med rette på denne liste – det vil de turister der allerede har opdaget denne perle, bekræfte. Landsbyerne på kysten i Ligurien er svære at komme til med bil pga. de stejle vej langs kysten. Det gør at de har bevaret den autentiske atmosfære i landsbyerne, og sammen med en betagende udsigt over havet og den vidunderlige natur, gør det Cinque Terre til en meget populær nord-italiensk destination, endda med en kosmopolitisk atmosfære.

Mere Italien: 5 italienske byer du ikke kender – endnu

Find fly til Italien

9. Porten til Mellemøsten – Marokko

Marokkansk port med udsigt til arabisk tårn

Kongeriget Marokko har en lang og begivenhedsrig historie. Den rige historie og kultur kan ses mange steder, og landet har et smukt og varieret landskab. Bjerge, ørken, dale, og selvfølgelig den endeløse kystlinje, tilbyder et væld af seværdigheder og aktiviteter i naturen. Landet er rigt på kultur og naturlig skønhed, en vidunderlig destination i orientalsk atmosfære.

Find fly til Marokko

10. Paradisiske strande – Ölüdeniz lagune, Tyrkiet

Tyrkisk Oludeniz lagune, smukt blåt vand og klipper

En ferie til Tyrkiet har de seneste år været højt på ønskesedlen for mange danske turister. De velplejede feriesteder og det behagelige klima tiltrækker mange. Men besøg også den smukke lagune, de grønne bjerge og de dejlige strande i Ölüdeniz. Dette tropisk udseende område er et af de mest fotograferede steder i Middelhavsområdet. Med det gnistrende turkisblå hav og de hvide strande minder stedet fuldkommen om en tropisk ø.

Find fly til Tyrkiet

Få mere inspiration:

10 øst-europæiske byer du ikke kender, men bør besøge

Anderledes oplevelser: 10 alternative sights du skal se

10 af Europas mest usædvanlige museer

_Priser er indhentet indenfor de seneste to døgn. Priserne er vejledende og tilbuddene kan være i begrænset antal.

_Skyscanner er verdens rejsesøgemaskine, der hjælper dig med at få mest muligt for pengene både mht. flybilletter, hoteller og billeje.