nyheder inspiration De 10 bedste oplevelser i Wien: Paladser, filmmysterier, kunst og legendarisk café kultur

Alle artikler

De 10 bedste oplevelser i Wien: Paladser, filmmysterier, kunst og legendarisk café kultur

Wien er kendt for sine imponerende og smukke bygninger, der ser ud som om de er klippet direkte ud af et julekort. Denne storslåede by i Europa er et centrum for kultur, og du kan nyde alt fra klassisk musik, Wiens legendariske café kultur, tage på tour i storfilmen "Den Tredje Mands" locations, eller tage på sejltur ned ad floden, der kendes som den smukke blå Donau.

Download vores app

Find flybilletter til Wien

Find gode hoteltilbud i Wien

1. Tag med sporvognen på Ringstrasse

Ringstrasse, der fejrede sin 150 års fødselsdag i 2015, er hjemsted for mange af Wiens mest imponerende bygninger. Denne cirkulære boulevard strækker sig over fem kilometer, og turen tager omkring 30 minutter med sporvogn. Under turen får du også glimt af nogle af byens smukke parker, der ligger fint indlejret blandt de imponerende bygninger, såsom Parlamentet, Rådhuset, Statsoperaen, Kunstmuseet og Hofburg Palace – alle er bygget i kontrasterende stilarter.

2. Lyt til musik ved Statsoperaen

Wien minder dig konstant om sin utrolige musikalske arv – bare se på det forgyldte monument dedikeret til Johann Strauss i Stadtpark eller Mozart-tema turistbutikkerne i den gamle bydel. En koncert på den imponerende Statsopera er et højdepunkt for alle besøgende. Selv hvis du ikke kan få en siddeplads til en af forestillingerne – der spilles 300 dage om året – så er der ståplads billetter hver dag til en brøkdel af prisen. Der vises også operaer og balletter på storskærme udenfor Operahuset i april, maj, juni og september.

3. Forkæl dig selv på en af Wiens berømte cafeer

Utrolige steder hvor "tid og rumlig idyl er gratis, kun kaffen ender på regningen" – så elegant beskrives Wienercaféerne i UNESCO-konventionens beslutning om optagelsen på UNESCOS World Heritage liste. Du kan sidde i en af ​​disse store cafeer hele dagen lang, læse aviser eller diskutere de emner, der i øjeblikket drøftes, ligesom Sigmund Freud, Trotskij og mange andre har gjort. Der er et stort udvalg af kaffe at vælge imellem, og du kan nyde en Sachertorte og æblestrudel med flødeskum.

4. Tag op i Stephandoms 136 meter høje tårn

Du må ikke gå glip af Stephansdom. Denne storslåede gotiske struktur i hjertet af byen knejser helt op i himlen med sit 136 meter høje tårn. Tag de 343 trin til toppen af ​​den sydlige tårn, og nyd en fantastisk panoramisk udsigt over byen. Heroppe får du også et et kig tæt på af det fantastiske tag, med sine mosaikker af den bl.a. den dobbelthovede kejserørn, og Wiens våbenskjold. Når du er nede på jorden igen, så kan du tage et kig rundt i selve katedralen, og bl.a. se den gotiske prædikestol af sten, dekoreret med frøer og firben, der kæmper med hinanden i kampen mellem det gode og det onde.

5. Besøg de kejserlige paladser – med glashus, eksotiske sommerfugle, Gustav Klimt kunst m.m.!

Wien har mange symboler på den kejserlige magt Habsburg-dynastiet har haft over Wien, men ingen steder er det mere tydeligt end på Hofburg Kejser-Palads, som var det habsburgske imperiums centrum indtil 1918. I dag er det det officielle sæde for den østrigske præsident, men Hofburg rummer også kejserlige rum, museum, national bibliotek, et glashus i art deco-stil med hundredvis af eksotiske sommerfugle, og et kapel, hvor du kan lytte til det berømte Wiener drengekor. Schönbrunn, den tidligere sommerresidens for den østrigske kejser, er også et besøg værd. Her er bl.a. fremragende haver og en zoologisk have. Belvedere Palads og Museum er et andet must-see, hvor du finder nogle af Østrigs fineste kunstværker, og en fantastisk samling af Gustav Klimt værker, herunder Kysset.

6. Se morgentræningen på den spanske rideskole

I Hofburg finder du også Den Spanske Rideskole, hvor de meget berømte Lipizzaner heste (Europas ældste hesterace) trænes. De hvide hingste, præcisionen i deres "ballet", som de udfører i knivskarp harmoni med musikken, er et fantastisk syn. Du vil virkelig beundre rytternes færdigheder, når de fører hestene gennem deres dressur i den barokke hal, en dressur, der går tilbage til 1729. Billetter til gallaforestillinger her er dyre, og kan være vanskelige at få fat i, så det er en god idé at benytte muligheden for at se på hestene under morgentræningen, til en brøkdel af gallaprisen. Og iøvrigt: Det kaldes Den Spanske Rideskole, fordi Lipizzaner hestene er avlet fra spanske heste.

7. Se det berømte Hundertwasserhaus

Da kunstneren Friedensreich Hundertwasser designede denne boligblok, var ideen at designe den som "et hus i harmoni med naturen". Døm selv, når du ser den excentriske, farverige bygning, med sine uens vinduer, og mere end 200 træer og buske på altaner og terrasser. Bygningen blev indviet i 1986, og beboerne fik ret til at dekorere ydersiden omkring deres egne vinduer som de ønskede, hvilket giver huset sit patchwork-lignende udseende. Du kan ikke gå ind i bygningen (det er trods alt en privat bolig), men du kan lære mere om den på det nærliggende KunstHausWien hvor du vil finde en permanent udstilling om Hundertwassers værker.

<scri

8. Få styr på "The Third Man" – Den Tredje Mand

Hvem er han? Det er et evigt mysterie: Hvem er smugleren Harry Lime, som Orson Welles spiller i den klassiske storfilm The Third Man fra 1949? Manuskriptet til filmen er skrevet af Graham Greene, og viser os den mørke side af efterkrigstidens Wien, da byen var besat af de allierede. Der er flere vandreture med temaet "The Third Man", men den mest stemningsfulde Third Man Tour tager dig endda med ned i kloakkerne i Wien, hvor nogle af de mest legendariske scener blev filmet. Hvis du er klaustrofobisk, kan du holde dig på gadeplan, eller blot besøge det fascinerende Third Man Museum.

![Den tredje mand](http://content.skyscnr.com/bc73bdd40bd9cdebe566213b4eefcf02/thinkstockphotos-461772043.jpg "Den tredje mand)

9. Hav det sjovt i Prater forlystelsespark

Prater er en af Europas ældste forlystelsesparker, og ligger kun en lille tur fra centrum af Wien. Der er over 250 attraktioner og forlystelser – herunder et stort pariserhjul fra 1897, som også var med i filmen Den Tredje Mand. Der er underholdning for børn i alle aldre, og mere end det, for parken er også et stort grønt område, der anvendes af lokale til rekreation. Her er græsplæner, skov- og vandområder, og du kan komme her for at jogge, cykle, svømme eller skate, spille tennis, eller for at se hestevæddeløb.

Prater

10. Tag på sejltur på smukke Donau

Tag på en dags krydstogt på Donau gennem den smukke Wachaudalen, der er på UNESCOs liste over verdens kulturarv. Sip en kop kaffe, eller nyd måske en østrigsk hvede øl (weissbier), mens båden glider forbi maleriske slotte og landsbyer omgivet af vinmarker. Gå ikke glip af et besøg i Melk kloster, som er berømt for sit fantastiske barokke interiør, og som har en imponerende udsigt over Donau. Hvis du endnu ikke har spist en lækker wienerschnitzel, så er her en rigtig god kloster-restaurant, hvor du kan nyde denne specialitet, med en god lokal vin til.

Find flybilletter til Wien

Find hotel i Wien

Få mere rejseinspiration:

13 af Europas mest romantiske byer

Prag guide: 7 must-see’ s i den tjekkiske eventyrby

Aktuelle rejsetilbud: Tilbud på flybilletter

*Opdateret juni 2017. Priserne er korrekte på dagen for offentliggørelsen af denne artikel. Priser kan være afhængige af tidsmæssige ændringer, herunder begrænset antal.

Skyscanner er verdens rejsesøgemaskine, der hjælper dig med at få mest muligt for pengene både mht. flybilletter, hoteller og billeje.