nyheder Hvorfor bør du rejse?

Alle artikler

Hvorfor bør du rejse?

"Her er vores 10 vigtigste grunde til at du bør pakke din kufferet med det samme og hoppe på det nærmeste fly" - @TravellersPlanet

Af TravellersPlanet

Vi er en par livsnydere, der tror på at livet bestemt ikke er til at blive levet et og samme sted. Vi tror på at du har brug for at rejse så meget du kan, og så langt væk som du kan, for at blive et mere komplet menneske.

TravellersPlanet skriver om luksus og livsstils rejser over hele verden, og over de sidste 12 måneder har vi besøgt 14 destinationer, printet 84 boarding passes og skudt over 80.000 billeder til vores website. Med andre ord – vi kommer en anelse rundt.

Men hvorfor er det så vigtigt at rejse? Vi kunne have lavet en artikel om hvor fede vores oplevelser er, men i stedet vil vi hellere fortælle jer hvorfor rejser er en essentiel del af livet. Her er vores 10 vigtigste grunde til at du bør pakke din kufferet med det samme og hoppe på det nærmeste fly.

  1. Nye ideer og inspiration – Hvor ofte vil du gerne ændre et eller andet i dit liv? Måske er det jobbet, problemer med parforholdet eller måske ved du ikke hvor din plads i livet er? Tag ud og rejs! Det vil hjælpe dig til at finde en ny vinkel på dit liv, og give dig inspiration til at ændre det du ønsker var anderledes.

  2. Få nogle nye oplevelser – Når du køber et nyt TV eller en laptop, giver det ofte en kort glæde. Men tænk tilbage på din første ferie. Alene tankerne om denne rejse, vil give dig en glæde i kroppen, også selvom dette måske ligger 20 år tilbage. Minder om rejser holder længere, og alene det at fortælle om dine oplevelser og minder, gør at du spreder glæden til dine venner og bekendte.

  3. Udvid din viden – Når du rejser, får du opdateret din viden og udvidet din horisont, du hører nye sprog, smager forskellig mad og møder nye kulturer. Du skal ikke holde dig tilbage, men prøv at få så meget viden du kan om den nye kultur og mennekser du besøger. Dette vil give dig nogle uforglemmelige øjeblikke og du prøver noget nyt.

  4. Se verden fra en ny vinkel – Når du rejser, får du en bredere forståelse for verden og ser din egen verden fra en ny vinkel. Når du har bedre forståelse for andre, har du også en bedre selvindsigt. Måske er det ikke så slemt som det synes, eller også kan du bedre se hvorfor det bliver nødt til at være som det er.

  1. Tag på et eventyr – Sidder du nogle gange derhjemme og drømmer om at tage på et eventyr? Så pak dog kufferten og tag afsted! Hop i vandet med hajer, bestig en oldtids-pyramide eller tag på trekking i junglen. Eventyrerne er derude, og du behøver ikke sidder og se en film foran fjernsynet, for at være en del af dem.

  2. Få noget respekt – Når du rejser, møder du nye kulturer og mennesker. Derfor lærer du også at forstå dem bedre. Deres levevis, deres religion og kulturarv er alle dele der er vigtige for at forstå og udvise den rette respekt for andre mennesker. Rejser udvikler din respekt for, hvad der er anderledes og giver en bedre forståelse af eventuelle konflikter. Alle fortjener respekt.

  3. Mød nye venner – Du vil møde andre rejsende og få nye venner. Nogle af disse venskaber vil holde hele livet. Måske lærer du nogle lokale at kende, hvilket er en fordel hvis du vender tilbage en dag. Eller også få du andre rejselystne venner at kende, som du kan tage ud og besøge i verden. Du finder ikke en bedre guide til en ny destination, end dine nye ven, som kan vise dig deres hjem.

  4. Kom ud af din komfortzone – Når du er hjemme, føler du dig måske for sikker og tryg til at bryde ud af din komfortzone. I nye omgivelser er du mere tilbøjelig til at prøve nye ting, som du måske ikke ville gøre derhjemme. Tag et dykkercertifikat og synk ned i det dybe blå hav, overnat på en øde ø i midten af oceanet eller dans sammen med de lokale til deres musik. En rejse er altid en mulighed for at komme ud af din komfortzone.

  5. Glem dit arbejde – Dit arbejdsliv er sikkert ganske hektisk, særligt hvis du lever i den pulserende vestlige verden. Tag ud og rejs, det får dig til at glemme alle de små, og ofte ligegyldige, ting du bekymrer dig om på jobbet. Du vil se, at der er vigtigere ting her i livet.

  6. Vær fri! – Rejse er den ultimative form for frihed. Du kan rejse lige derhen hvor du vil, gøre præcis hvad du vil og smage på lige den mad du lyster. Vores frihed er vigtig for vores selvopfattelse, og at rejse underbygger denne frihed. Lad dig ikke være bundet at dit job, penge eller samfundet – slip dig selv fri og tag afsted.

Kort