COVID-19 (coronavirus) kan påvirke dine rejseplaner. Uanset, hvor du skal hen, kan du finde den seneste vejledning her.

nyheder Den Polske Riviera: 5 fantastiske steder du skal besøge på den polske kyst

Alle artikler

Den Polske Riviera: 5 fantastiske steder du skal besøge på den polske kyst

Den Polske Riviera byder på alt, hvad hjertet begærer fra fine badestrande, luksushoteller og hyggelige byer med masser af butikker, restauranter, cafeer, barer og natklubber til spændende museer og historiske seværdigheder i naturskønne områder.

De tre byer Gdansk, Gdynia og Sopot er med tiden smeltet sammen og udgør i dag Trojmiasto eller på dansk Trebyen på den polske nordkyst og ligger i den østlige og mest populære del af Den Polske Riviera. Du kan flyve til Gdansk og let komme rundt i hele området med offentlig transport, lejebil eller tage på guidede ture. Hvad end du leder efter den ultimative luksus spaoplevelse eller et billigt hostel, er der mange gode muligheder, så uanset dit budget kan du holde en skøn og oplevelsesrig ferie på Den Polske Riviera.

Find billige fly til Gdansk

Find hoteller på Den Polske Riviera

1. Gå på havet i kurbyen Sopot

Sopot, som ligger i hjertet af Trebyen, er en af Polens højstelskede bade- og feriebyer med en lang og bred sandstrand, som mange steder mødes af frodig skov og selvfølgelig luksushoteller med skøn udsigt over Gdanskbugten og Østersøen. For enden af Sopots hovedgade Monte Cassino, som er en gågade pakket med butikker, restauranter, barer og caféer og ikke mindst gadeunderholdning, ligger Europas længste træmole, som strækker sig næsten en halv kilometer ud i havet. For enden er der en lystbådehavn og flere spisesteder. Hvis du vil kombinere luksus med historie, kan du bestille værelse på Hotel Sofitel Grand, der under 2. Verdenskrig fungerede som Hitlers hovedkvarter og senere overtaget af den Røde Hær. Kort derfra ligger Mera Spa Hotel, som er Polens største spa og wellness hotel, hvor du kan nyde moderne faciliteter og luksus til fingerspidserne.

Molen i Sopot

2. Rav i Gdansk eller skibsmuseer i Gdynia

Måske vil du hellere bo i det gamle Gdansk, der er regionens hovedstad med mere end 1000 års historie bag sig. Byen blev godt smadret under sidste verdenskrig, men er blevet omhyggeligt restaureret og fremstår i dag som en smuk gammel havneby. Her er der ligesom i Sopot masser af liv både dag og nat. Se fx verdens største murstenskirke, Skt. Mariakirken, der er byens vartegn og besøg Ravmuseet, der viser store stykker af det gule guld, som kysten er rig på. I kontrast til Gdansks historiske bygninger står det moderne og ungdommelige Gdynia, hvis udvikling for alvor tog fart efter anlæggelsen af dybvandshavnen i 1920’erne. Her er der også flere lange, fine sandstrande, spisesteder og barer samt spændende museer. I havnen finder du fx to museumsskibe, krigsskibet ORP Blyskawica, hvor du blandt andet kan se artilleridækket og maskinrummet, og ved siden af ligger det tremastede sejlskib Dar Pomorza, der er Polens mest berømte skoleskib fra 1909.

Find hotel i Gdansk

3. Vandrende klitter og historiske vandreruter

Hvis du vil være aktiv og samtidig opleve enestående, fredede naturområder, er der flere spændende steder at udforske. Mindre end to timers kørsel nordvest for Gdansk finder du fx Slowinski Nationalpark, hvis største attraktion er vandreklitterne, som bevæger sig op til 10 meter om året. Her er også to store søer, som er vigtige for områdets fugleliv. Parken er på UNESCOs liste over verdens biosfærereservater. Den bedste måde at opleve reservatet er på cykel. Under en times kørsel stik vest for Gdansk ligger Kaszubski Landskabspark, der har fået navn efter det gamle kasjubiske mindretals folk, der stadig lever i området, som er fyldt med idylliske bakker og søer. Her kan du opleve naturlig skønhed og gamle traditioner.

4. Besøg halvøen Hel

Den Polske Riviera har også en naturskabt mole, halvøen Hel, som afskærmer Puckbugten fra Østersøen. Hel tilbyder et af Europas bedste steder for windsurfing, mens bugten også er populær for andre typer vand- og strandsport foruden solbadning og svømning. I Hel by er der mange hyggelige restauranter, barer og butikker samt et par interessante museer fx et Fiskerimuseum i en gotisk kirke, hvor du fra kirketårnet får en fantastisk udsigt over hele området. Du kan også opleve sæler på tæt hold på Sealarium, der plejer tilskadekomne sæler. Du kan køre til Hel eller tage færgen fra Gdansk. Hvis du selv kører, kan du også gøre et stop for foden af Hel i byen Puck, som er en hyggelig gammel kystby med en billedskøn marina.

5. Se slottet i Malbork

I den lille by Malbork, der ligger knap en times kørsel sydøst for Gdansk Lufthavn, finder du et prægtigt gammelt slot, som er bygget i røde mursten og er Europas største af sin slags. Slottet blev opført i 1274 og var Den Tyske Korsridderordens hovedsæde i mange år og blev senere gennem middelalderen udbygget betragteligt. Slottet har siden 1997 været på UNESCOs verdensarvsliste, og du kan se store dele af slottets smukke gamle bygninger med hospital, køkkener og festsale samt skønne haver. Du kan også besøge museets forskellige udstillinger, der går i dybden med historien bag slottet og korsridderordenen. Der er også kunst- og ravsamlinger og mange andre spændende ting at opleve på Malbork Slotsmuseum. Der kører flere tog dagligt fra Gdansk banegård, så det er let at komme til og fra slottet.

Har du lyst til mere rejseinspiration?

Fantastiske Polen: Lave priser, store oplevelser, smukke byer og storslået natur

Guide til 10 af de bedste oplevelser i Krakow

10 unikke og smukke europæiske øer ikke mange kender

Skyscanner er verdens rejsesøgemaskine, der hjælper dig med at få mest muligt for pengene både mht. flybilletter, hoteller og billeje.