COVID-19 (coronavirus) kan påvirke dine rejseplaner. Uanset, hvor du skal hen, kan du finde den seneste vejledning her.

nyheder De 20 mest spektakulære naturvidundere

Alle artikler

De 20 mest spektakulære naturvidundere

Vi har fundet 20 af de mest usædvanlige naturvidundere på alle kontinenterne. Er du klar til at blive overrasket?

Download vores app

Vores verden er fuld af mirakler: Spruttende gejsere, mystiske grotter, sælsomme klippeformationer i et hav af smukke farver …

Skyscanner har samlet 20 af de mest spektakulære naturlige vidundere, der uden tvivl vil imponere dig.

1. Fly Geyser, Nevada, USA

Fly Geyser ikke er godt nok ikke et rent naturmirakel. Gejseren opstod efter en række boringer i 1960’erne. En af boringerne kom tæt på en lomme, hvor mineralholdigt vand har været ophobet, og gejserne blev derved dannet.

Læs mere: De 10 bedste alternative ting i Las Vegas

Find billige flybilletter til Nevada

2. Great Blue Hole, Belize

Helt naturligt og ikke mindre spektakulært er Great Blue Hole ud for kysten i Belize, som måler en diameter på 300 meter og er op til 125 meter dybt. Især for dykkere, er dette en populær attraktion på grund af det dybe blå vand.

Find billige flybilletter til Belize

3. Plitvice Lakes, Kroatien

Nationalparken hvor du finder Plitvice søerne, er geografisk den største i Kroatien. Det spændende ved søerne er det trin-lignende arrangement og de mange vandfald, der skabes. 16 søer er placeret på overfladen og kan udforskes fra asfalterede stier og i båd.

Læs mere: Top 10 steder i Kroatien

Find billige flybilletter til Kroatien

4. Zangye Danxia, Kina

Danxia-regionen er kendt for sine fantastiske farverige sandstensformationer. I det syd-og nordvestlige Kina, finder du bjerge i mange forskellige formationer. Klipperne på billedet ovenfor udgør blot en del af denne farve- og formrige verden, der næsten ligner noget fra en anden planet.

Find billige flybilletter til Kina

5. Stribede isbjerge, Antarktis

Striber er på mode. Dette har isbjergene også fundet ud af. Striberne dannes af lag af havvand, der takket være mineraler og organisk stof changerer i mørke farver, når det fryser hårdt. Et atypisk, men spændende syn!

Kom til Antarktis: Flyv til Buenos Aires, Argentina, herfra indenrigsfly til Ushuaia, og herfra med båd.

Find billige flybilletter til Buenos Aires

6. Derweze-krateret, Turkmenistan

"Porten til helvede" er kaldenavnet på Derweze-krateret – og det er ikke uden grund. Under en gasboring i 1970’erne kollapsede jorden og efterlod et 70 meter bredt hul. For at undgå at frigive giftige gasser, besluttede geologerne at brænde gasserne af, med den antagelse, at ilden ville gå ud kort tid efter. 40 år senere brænder det stadig! Naturen er ikke altid lige let at tæmme.

Find billige flybilletter til Turkmenistan

7. Étretat og Alabasterkysten, Seine-Maritime, Frankrig

Étretat er en badeby beliggende på den spektakulære Alabasterkyst i Frankrig. Den kridhvide kyst byder på op til 100 meter høje klinter og smukke landskaber, der danner en naturlig bue med det dybe blå hav.

Find billige flybilletter til Frankrig

8. Bryce Canyon, Utah, USA

Bryce Canyon ligger 2000 meter over havets overflade og er blevet erklæret en nationalpark for at beskytte de pyramide-lignende klippeformationer. De søjleformede bærer ud over deres smukke form, det sælsomme navn Hoodoo!

Find billige flybilletter til Utah

9. Salar de Uyuni, Bolivia

Nej, dette er ikke en Photoshop-projekt, men den største saltsø i verden med et areal på 10.000 kvadratmeter! Takket være det varme-vekslende klima får man en spejl-glat frossen sø, hvilket gør usædvanlige billeder som dette muligt!

Find billige flybilletter til Bolivia

10. Pamukkale, Tyrkiet

De berømte kalkstensterrasser ved Pamukkale er i øjeblikket ved at få en overhaling, fordi de er blevet udnyttet til turisme så meget de seneste årtier, at der er en del skader, som skal udbedres. Omkring ti år efter starten af renoveringen, viser terrasserne igen næsten fra deres bedste side. Renoveringen er dog ikke færdigbragt, og adgangen er stadig begrænset. Det giver dog god mening at gøre hvad man kan, for at bevare disse unikke og smukke terrasser!

Find billige flybilletter til Tyrkiet

11. Moeraki Boulders, New Zealand

Disse usædvanlige kugle-formationer ligger i Otago på Sydøen i New Zealand, og skaber et unikt strand- og kystlandskab!

Find billige flybilletter til New Zealand

12. Den syvfarvede jord, Chamarel, Mauritius

Mauritius har at byde på. Ud over et imponerende underjordisk vandfald, byder området på dette fantastiske landskab, der byder på den sælsomme syvfarvede jord, der er et produkt af øen vulkanske aktivitet.

Læs Mere: Verdens mest fascinerende dyr – her kan du møde dem

Find billige flybilletter til Mauritius

13. Giants Causeway, Nordirland

”Giganternes dæmning” består af over 40.000 næsten ensartet formede basaltsøjler. De er ikke mindre end 60 millioner år gamle og danner en kontrast til det frodige grønne område på Nordirlands kyst.

Find billige flybilletter til Nordirland

14. Moraine Lake og Valley of the Ten Peaks, Canada

I Rocky Mountains Banff National Park I Alberta, Canada finder du den dybblå Moraine Lake. Søen er omgivet af ikke mindre en ti 3000 meter høje bjergtinder, der virkelig tager pusten fra én i et majestætisk billede.

Find billige flybilletter til Canada

15. Varme kilder i Hveravelir, Island

Hveravelir er et termisk område i hjertet af Island, hvor der er spækket med mystiske og smukke varme kilder, som den på billedet ovenfor. Men pas på, flere af kilderne er bogstavelig talt kogende varme!

Læs mere: Fantastiske Island: 10 af de bedste ting at lave i Island

Find billige flybilletter til Island

16. Deadvlei, Namibia

Det lyse, næsten hvidlige lerjord ved Deadvlei er omgivet af røde klitter, der skaber en usædvanlig kontrast af farver i området. De langsomt udtørrede akacietræer, er med til at omdanne landskabet til et næsten surrealistisk maleri.

Find billige flybilletter til Namibia

17. Iguazu vandfaldet, Brasilien & Argentina

Det mægtige og sagnomspundne Iguazu vandfald udgør en del af grænsen mellem Brasilien og Argentina og bliver ofte omtalt som et af naturens største vidundere.

Læs Mere: Roadtrip Argentina – den magiske Ruta 40

Find billige flybilletter til Brasilien

Find billige flybilletter til Argentina

18. National Park Tsingy de Bemaraha, Madagaskar

En skov af sten er nok en meget god beskrivelse af Tsingy, der udgøres af en række slående kalkstensformationer i National Park Tsingy de Bemaraha i Madagaskar. Det over 700 kvadratkilometer store område er udnævnt til UNESCO Verdensnaturarv. OBS: Du kan gå oppe mellem klipperne her på en svævebro!

Læs mere: 10 drømmerejser med eventyr for livet – billigere end du tror

Find billige flybilletter til Madagaskar

19. Reed Flute Cave, Guangxi, Kina

Denne kalkstensgrotte er et sandt paradis med stalagmitter, stalaktitter og søjler, men også af skabninger som fugle og planter. Efter Reed Flute Cave er blevet lidt af en turistattraktion, er den desuden blevet gjort festlig og farverig med kunstigt lys.

Find billige flybilletter til Kina

20. Grand Prismatic Hot Spring, Yellowstone National Park, Wyoming, USA

Yellowstone National Park udgør en hel samling af spektakulære, naturlige vidundere med kløfter, forunderlige klippeformationer, gejsere og en rig variation af flora og fauna. Et af de mere billedskønne fænomener i parken er den store Grand Prismatic gejser, der viser hvor fantastisk og alsidig vores verden kan være.

Find billige flybilletter til Wyoming

Få mere rejseinspiration og flere rejsetips:

Verdens vildeste veje – se fotos og videoer fra de farligste veje i verden

9 europæiske alternativer til must-see destinationer

Verden rundt: 12 bedste slags gademad: fra ganefryd til chok

Opdateret februar 2017. Priser er indhentet indenfor de seneste 15 dage. Priserne er vejledende og tilbuddene kan være i begrænset antal.

Skyscanner er verdens rejsesøgemaskine, der hjælper dig med at få mest muligt for pengene både mht. flybilletter, hoteller og billeje.