nyheder De 10 bedste ting i Tallinn – og en snedig nummer 11

Alle artikler

De 10 bedste ting i Tallinn – og en snedig nummer 11

Tallinn er mere eventyr end grum Sovjet-historie: Tallinn oser af charme. Her er de 10 bedste ting i Tallinn - og en snedig nr. 11.

Glem alt om trist ex-Sovjet stat, Tallinn er en smuk by hvor den middelalderlige bymidte er smykket med høje knejsende kirkespir, orange tegltage og smalle, brostensbelagte gader.

Det er utroligt at se hvordan de russisk-ortodokse kirker og de dominikanske klostre deler gaderne med Hansestads-bygninger og middelalderlige storhuse. Tallinn er måske ikke længere så hemmelig som den var før Estlands selvstændighed i 1991, men dét betyder bare at byen byder på en fristende mængde cafeer, barer, restauranter og natteliv – for at krudte charmen helt op.

Find fly til Tallinn

1. Få en optur: Toompea

toompea

Toompea er ikke bare et slot, men et helt slotskvarter med episke udsigter. Tag en slentretur herop og se eventyrbyen folde sig ud nedenfor – det nye Tallinn med dets glas-og-stål skyskrabere og det blinkende blå baltiske hav så langt øjet rækker. Glem de guidede ture og nyd byen selv fra de gratis udsigtsterrasser.

2. Chill på brostenene

Raekoja Plats er hjertet i Vanalinn (den gamle by), og her strækker oceaner af brosten sig nedenfor Toompea. Pladsen er hjemsted for byens højeste spir på toppen af det gamle rådhus, særligt flot ved aftentide når det er oplyst. Nap en plads på en fortovscafé og nyd en estisk Saku øl.

3. Kiek in de Kok – hvabehar?!

https://instagram.com/p/1gEbgelVyy/

Bare rolig, dette er ikke helt så sært som navnet lyder: Dette 38 meter høje ammunitionstårn daterer helt tilbage til 1475 – og det fik sit navn Kiek in de Kok (kig ind i køkkenet) fordi tårnets brugere kunne se direkte ind i køkkenerne hos de nærtliggende huse. Kig efter og find kanonkugler der sidder skudt ind i de 4 meter tykke mure – de har siddet der siden 1577!

4. Tag på museums-rundfart

https://instagram.com/p/10HM_fH1Ri/

Tallinn flyder i museer der belyser hovedstaden og Estlands historie. Vi anbefaler By Museet og det Maritime Museum. Begge har til huse i dramatiske og historiske bygninger. Familier kan med held besøge Børnenes Museum. Her finder man alle slags dukker, legetøjstog, skibe, tøjdyr og børnebøger helt tilbage fra det 15. århundrede. Her er også plads til at børnene kan lege – og til at forældrene kan få en pause.

5. Slap af på Zarens palads

https://instagram.com/p/y697uOjKEW/

Hvis du ikke har tid til at udforske den estiske natur, så snyd og tag til Kadriorg Palads, og få en fornemmelse af storhed og den grønne, rene natur udenfor Tallinn. Du kan slentre rundt mellem træerne og nyde en picnic. Paladset blev bygget af Zar Peter den Store – i dag er paladset hjem for kunst fra det 16. til det 20. århundrede.

6. Gå med i KGB

OK, ikke bogstaveligt ment. Men få et glimt ind i den fascinerende Sovjet æra, da gæsterne på byens – dengang! – eneste hotel for udlændinge alle sammen blev udspioneret. Vi kan ikke afsløre hvilke hemmeligheder du finder her, men vi kan afsløre at KBG Museum ligger på øverste etage af Viru Hotel, Viru väljak 4, 10111 Tallinn, Estland, og byder på en af de bedste udsigter udover hele byen.

7. Dyk ned i nattelivet

https://instagram.com/p/xUPwx7A8GV/

I 1991 var Tallinns natteliv ret så kedeligt, men takket være en flok skotske fodboldfans der var faret vild (det er en lang historie), kom der gang i Nimeta Bar (Baren uden navn) – som snart blev efterfulgt af en hel række barer og clubs af enhver slags. F.x. Mull, som er en champagnebar der ligner en hipster vintage bar – og drives af en af Estlands topmodeller. Hvis du vil have en bar der er rigtig vild, så skal du på den nyistandsatte Hollywood.

8. Bliv en del af Tallins in-crowd

De coole lokale i Tallinn er vilde med Kalamaja kvarteret. Mød dem dér og undgå turister – her blandt de elegante træbygninger finder du hippe barer, coole cafeer og små unika butikker. Kom helt ind i hjertet af Kalamaja hos Kohviktops.

9. Frås i mad

https://instagram.com/p/0GXaAVKy7X/

Nej – du får ikke grå Sovjet-rationeringer, Tallinn byder på cuisiner fra hele verden i dag – men vi anbefaler alligevel at du prøver den lokale mad. Måske har du ikke en estisk bedstemor rigtigt – men du kan prøve hendes mad hos Vanaema Juures (bedstemors sted). Hun bliver glad hvis du spiser din sild på sort brød – og lige har plads til en portion elg-gryde bagefter.

10. Tag på stranden

https://instagram.com/p/q96HCmCkdr/

Selvom de baltiske lande er kolde om vinteren – så er temperaturerne hurtigt hede om sommeren. Pirita strand er den bedste: 6 kilometer fin sandstrand med hyggelige cafeer.

11. Den finske finte: Helikopter til Helsinki

https://instagram.com/p/LiVJ1zENee/

Ja – her er den snedige nummer 11: Du kan nemlig lige smutte over det baltiske hav til den finske hovedstad på 20 minutter. Du kan også tage en færge. I Helsinki venter byens storslåede arkitektur, ø-havet, masser af historie og selvfølgelig byens topdesigner butikker. Mange rejsende kombinerer en tur til Tallinn med Helsinki – og den anden vej rundt.

Find fly til Helsinki

Læs Mere: 10 grunde til at besøge Finland hurtigst muligt!

Læs Mere: Nordisk-Baltisk sommer: 7 steder at nyde lyse nætter og varme dage

Læs Mere: Pak perfekt! 12 tips til at få "magisk plads" i kufferten

Skyscanner er verdens rejsesøgemaskine, der hjælper dig med at få mest muligt for pengene både mht. flybilletter, hoteller og billeje.