nyheder Bedste bagage anmeldt: 8 kufferter testet til destruktion

Alle artikler

Bedste bagage anmeldt: 8 kufferter testet til destruktion

Hvor sej er din bagage? Vi anmelder otte kufferter i en serie af ubarmhjertige tests for at skille de svage kufferter fra de stærke.

Skyscanner tester populære kufferter og fører dem gennem den ultimative Kufferten skal dø: Hårdhedstest. Fra forhammerangreb udført af en viking til at få en bil smidt på dem – se vores videoer nedenfor for at finde ud af, hvilke var superkufferter, og hvilke der ganske enkelt ikke kunne håndtere vores voldelige test!

Download vores app

Skyscanners hårdhedstests

Vi oprettede en ‘hårdhedstest’ i fire faser for at se, hvor meget hvert stykke bagage kan tale at blive straffet, før det krakelerer. Vi troede, at det ville smadre hver og en af dem at dumpe en bil på den, men til vores overraskelse overlevede tre af de otte kufferter selv det!

Test 1: Sparta-spark

For at simulere et fald (eller en bagagehåndtørers kast) fra et flys bagagerum til asfalten sparkede vi hver kuffert fra en højde på 1,5 meter ned på jorden.

Test 2: Hammerangreb

Kufferter kan tage nogle tæsk på rejsen, så vi fik Skyscanners helt egen ‘Polerede viking’ til at gå til angreb på hver eneste kuffert med en 5 kilos forhammer.

Test 3: Tramp

I deres rejseliv går kufferter igennem lidt af en omgang. De bliver blandt andet sparket til og trådt på, så vi fik vores Polerede Viking (som vejer det samme som en ung isbjørn på 150 kg) til at gå en tur over et tæppe med kufferter.

Test 4: Bildumpet

OK – risikoen for, at en bil falder ud af den blå luft og lander på din kuffert under en almindelig rejse, er temmelig lille (forhåbentlig!), men vi kunne ikke modstå chancen for lidt kuffertmassakre. Ingen af os regnede med, at én eneste kuffert ville overleve det her, men vi tog fejl! Der er virkelig nogle seje stykker bagage derude.

Kufferterne

Vi udvalgte otte forskellige kufferter fra en billig og begejstret til £23 hele vejen op til en rigtig dyr omgang Samsonite-bagage til en pris på £335.

1. Eminent Move Air

Den taiwanesiske kuffertproducent Eminent påstår, at deres kuffert ‘blev designet til den mest krævende bruger og er anerkendt verden over for sin langtidsholdbarhed’.

Kapacitet: 66 liter

Mål: 68 x 43 x 24 cm

Vægt: 3,1 kg

Funktionalitet: 4/5

Den har en femårs garanti, fire solide dobbeltdrejehjul, en TSA-kombinationslås, et teleskophåndtag i plastic og håndtag både på toppen og på siden. Den er foret indvendig og har en indvendig lomme med lynlås og stropper.

Hårdhedstest: 5/5

Det her er en taiwanesisk hård hund! Den er lavet af det nye Makrolon® polykarbonat og er ifølge Eminent ‘ekstremt brudsikker’. Denne kuffert var én af bare tre, der overlevede at få en bil dumpet ned på dem! Rent faktisk var kufferten, da bulerne var blevet skubbet ud, i så overraskende god stand, at vi brugte den til at bære vores optagegrej tilbage til basen. Med en redefinering af ’made in Taiwan’ er vi imponerede over robustheden af denne kuffert.

Værdi for pengene 4/5

En let, funktionel og meget sejlivet kuffert, som er bygget til at holde, og som er et fantastisk valg for den hyppigt rejsende.

2. Karabar K-Bar-310 Medium

Den britiske producent Karabar tilbyder denne lavpriskuffert, der beskrives som ‘fiks, holdbar og innovativ.’

*Note: K-Bar-310 Medium er ikke tilgængelig på alle salgsmarkeder, men vi har beholdt anmeldelsen, så man kan sammenligne Antler produkter. Den model der ligger tættest på K-Bar-310 Medium, er Karabar XL, der er en smule større, nemlig 76 x 51 x 29 cm / 100 liter. Se Karabars website for udvalg.

Kapacitet: 69 liter

Mål: 67 x 44 x 27 cm

Vægt: 3,3 kg

Funktionalitet 4/ 5

Den har fire enkeltdrejehjul, en TSA-kombinationslås, et teleskophåndtag og håndtag på toppen og på siden. Og så er der tre års garanti på den.

Hårdhedstest: 3/5

Producenten siger, at den er lavet af de bedste specialiserede materialer, og at den undergår striks kvalitetskontrol. Den klarede vores Sparta sparketest (at blive sparket ned fra en 1,5 meter høj platform ned på jorden), men kufferten revnede i vores Trampetest.

Værdi for pengene 5/5:

Det er ikke den hårdeste hund i kennelen, men til prisen (den næst billigste i vores test) giver Karabar K-Bar glimrende værdi for pengene med et godt og funktionelt stykke bagage til en meget overkommelig pris.

3. Delsey Helium

Den franske bagageproducent Delsey lover, at deres himmelblå Helium-kuffert er ‘den sikreste lynlås nogensinde’ og den ‘perfekte formel mellem lethed og modstand’.

Kapacitet: 101 liter

Mål: 69 x 47 x 31 cm

Vægt: 3,2 kg

Funktionalitet: 5/5

Den kommer med 10 års garanti, 4 enkeltdrejehjul, TSA-kombinationslås, et teleskophåndtag og håndtag på toppen og på siden. Indeni er den foret med rum med lynlås, lynlåslomme og elastikstropper.

Hårdhedstest: 5/5

Delsey påstår, at Helium er ‘ekstremt modstandsdygtig’, og de har ret. Det var passende, at denne kuffert var dekoreret med et klistermærke, der afbildede dens hammersikre egenskaber, og den overlevede da også vores Polerede Vikings slag med forhammeren.

Rent faktisk er Delsey Helium mere hårdfør end en fransk legionær. Den var en af kun tre kufferter, som overlevede vores klimatiske ‘Bildump’ test. Og hvis den overlevede den, så er lidt voldsom behandling fra overivrige bagagehåndtører ikke noget problem.

Værdi for pengene: 4/5

Det er ikke den billigste kuffert derude, men du betaler for kvalitet, stil og fantastisk funktionalitet. Og så er det noget af en hård hund.

4. Luggage X 77

Luggage X’s vigtigste salgsargument er, at deres kuffert er så godt som uforgængelig. Den er i hvert fald ganske robust, den føles hårdfør, og med en kapacitet på 127 liter var den den største kuffert i vores test.

Kapacitet: 127 liter

Mål: 77 x 56 x 36 cm

Vægt: 4,9 kg

Funktionalitet: 4/5

Den har en etårs garanti, fire multiretningshjul, som kan dreje 360 grader for optimal manøvredygtighed, et bugseringshåndtag, der kan trækkes tilbage med tre forskellige låsepositioner, to fjederhåndtag og en lynlås med TSA-kombinationslås. Den er fuldt foret med satin indeni og har to hovedrum med en lynlås imellem og også en ekstra lynlåslomme til toiletsager.

Hårdhedstest: 5/5

Da vi så Luggage X’s påstand om at være ‘så godt som uforgængelig’, tænkte vi – vi får se! Men det viste sig at være sandt. Den er lavet med ultra-let polypropylen, et ‘yderst modstandsdygtigt materiale’, og vi testede denne kuffert med vores ubarmhjertige Hårdhedstest, og den var én af kun tre, som klarede sig igennem – beskadiget, men ikke ødelagt. Enhver kuffert, der kan overleve at få en bil dumpet ned på sig har vores respekt.

Værdi for pengene: 5/5

Til prisen er denne kuffert en virkelig vinder. Den er hårdfør, funktionel og giver fantastisk værdi for pengene. Vi havde ikke hørt om Luggage X før, men denne kuffert har vist sit værd over for mere kendte konkurrenter.

5. Antler Talara

Antler kufferter er vel nok de mest stilfulde i vores test. De har et flot britisk design og påstår at være ‘let og slidstærk over for hårdhændet behandling’, og den fås med 10 års garanti.

*Note: Talara er ikke tilgængelig på alle salgsmarkeder, men vi har beholdt anmeldelsen, så man kan sammenligne Antler produkter. Den model der ligger tættest på Talara, er Saturn Medium, der er en smule mindre, nemlig 68 x 48 x 27 cm / 66 liter. Alle Antler kufferter har 10 års garanti. Se Antlers website for udvalg.

Kapacitet: 63 liter

Mål: 69 x 45 x 28 cm

Vægt: 3,6 kg

Funktionalitet: 5/5

Dens fire letløbende hjul drejer 360 grader, den har to sejlivede håndtag på toppen og siden af kufferten, centrallåst vognsystem og teleskophåndtag, som virker modstandsdygtige, og så øger TSA-hængelåsen dens sikkerhed. Det smukke interiør er fuldt foret og har en meget praktisk indvendig netlomme.

Hårdhedstest: 3/5

Strukturen er lavet af PC/ABS-præg ‘for at give styrke og holdbarhed’, og kufferten overlevede fase 3 (Trampetesten), selvom den begyndte at vise tegn på stress. Efter vores bildumpetest var den revnet og krøllet sammen.

Værdi for pengene: 4/5

Dette er en stilfuld, funktionel kuffert, som kan købes til yderst rimelige penge. Så længe du ikke har planer om at smide en bil ned over den, skulle den klare sig gennem almindelig rejseslid uden problemer.

6. Samsonite Cosmolite

Det amerikanske mærke Samsonite er kendt for kvalitetskufferter, og Cosmolite påstår at være mærkets ‘stærkeste og letteste kuffert nogensinde’ på grund af den ‘revolutionerende Curv-teknologi’. Den kommer med 10 års garanti.

Kapacitet: 88 liter

Mål: 51,5 x 31 x 75 cm

Vægt: 3,4 kg

Funktionalitet 5/5

Den fås med fire multiretningshjul, et let, men hårdført enkeltrørs trækhåndtag med trykknapper, et løftehåndtag i toppen, en TSA-kombinationslås og beskyttede lynlåse. Indeni er der en blød skillevæg lavet af et net med lynlås og funktionelle elastiske band til at sikre pakkede ting og undgå, at tøj bliver krøllet.

Hårdhedstest: 4/5

Samsonite påstår, at Curv® er ‘en af de stærkeste, letteste og mest modstandsdygtige materialer over for ridser der kan fås’. Firmaet er da også kendt for at producer bagage af høj kvalitet. I vores hårdhedstest klarede Cosmolite sig godt. Den nåede hele vejen til den endelige test uden skrammer, men den overlevede ikke helt bildumpetesten, hvor den fik et lille hul i siden.

Værdi for pengene: 3/5

Den var (med nogen afstand) den dyreste i vores test, hvilket måske er at forvente fra så kendt et mærke. Der er ingen tvivl om, at dette er et hårdført stykke kvalitet, men man skal også betale kassen for det. Fans af Samsonites velkendte lækre sølvdesigns vil formentlig være fint tilfredse med at gøre det.

7. Roncato Flexi

Den italienske bagageproducent Roncato har med Flexi lavet en cool kuffert med klasse. Det er et noget tungt stykke bagage med to meget hårdføre hjul og en garanti på 10 år.

Kapacitet: 85 liter

Mål: 68 x 30 x 50 cm

Vægt: 5,5 kg

Funktionalitet 5/5

Den har en kombinationslås (ikke TSA) på siden og på toppen, og i bunden er der hægter, der kan låses med en nøgle. Teleskophåndtaget føles meget modstandsdygtigt og er lavet af metal, og så er der hårdføre håndtag på toppen og på siden. Indeni er der elastikstropper og et netdelt rum med en lomme til toiletsager samt en aftagelig lomme.

Hårdhedstest: 3/5

Denne kuffert er lavet af hård polypropylen. Af alle vores kufferter virkede den her som den mest hårdføre, da den var rigid og tung, men den stivhed og vægt var også dens svaghed. I vores allerførste test (Sparta-sparket), gik den op ved lynlåsen. Uden samme fleksibilitet som de andre kufferter havde, havde kufferten med det ironiske navn ’Flexi’ ikke meget fleksibilitet, og faktisk ødelagde vores bildump den næsten fuldstændig og smadrede den i flere stykker.

Værdi for pengene 4/5

Dette er en funktionel kuffert til en god pris. Det var den mest rigide (men den tungeste), hvilket er en potentiel svaghed, men den kommer med masser af italiensk stil.

8. Borderline Trolley Case

Dette var den billigste kuffert i vores test, og det kunne mærkes. Sammenlignet med de andre kufferter føles den svag, og de drejelige hjul er ikke ret stabile. Til gengæld koster den kun £23!

Kapacitet: 62 liter

Mål: 61 x 45 x 23 cm

Vægt: 2,8 kg

Funktionalitet: 3/5

Indersiden af denne trækkuffert er fuldt foret med bagagestropper og en lynlåsdeler med flere rum. Den lukkes med en lynlås, som har en indbygget en indbygget låsemekanisme og en hængelås.

Hårdhedstest: 2/5

Ifølge producenten er denne kuffert lavet af ‘holdbar letvægtig ABS hård plastic’. De fire drejehjul virker dog ikke særlig holdbare, og det gør det optrækkelige håndtag heller ikke. I vores Hårdhedstest fik den klø i fase 2 (Forhammertesten), revnede i Trampetesten og efter Bildumpetesten var siden fuldstændig ødelagt og ubrugelig.

Værdi for pengene: 4/5

Dette stykke bagage er ikke særlig hårdført, men til omkring 200 kroner forventede vi heller ikke andet. Hvis du er ude efter en lille, let kuffert til en hurtig weekendrejse, så er denne billige spinder fin. Hvis du er global jetsetter, der søger efter kufferter, der skal vare hele livet, så er det ikke denne kuffert, du skal købe.

De overlevende

Forslåede, men ikke ødelagte: Alle disse tre kufferter (Eminent, Delsey og Luggage X) overlevede at have en bil dumpet ned over dem.

Find billige flybilletter til hele verden

Få flere rejsetips:

Pak perfekt! 12 tips: Sådan får du “magisk plads” i kufferten

Kunsten at rejse kun med håndbagage – spar tid og penge

Aktuelle rejsetilbud: Billige flybilletter

Artiklen er offentliggjort november 2016. Opdateret januar 2019.

Skyscanner er verdens rejsesøgemaskine, der hjælper dig med at få mest muligt for pengene både mht. flybilletter, hoteller og billeje.

Kort