nyheder 8 mest naturskønne steder til en ferie i Finland

Alle artikler

8 mest naturskønne steder til en ferie i Finland

Dybe søer, smukke floder, skovlandskaber og høje bjerge. I Finland er der en rig og uopdaget natur at udforske, ud over alle turiststederne. Gå ud i den vilde natur, med midnatssolen og polarnatten som dine bedste venner! Vi viser 8 vidunderligt smukke steder at nyde, i de tusinde søers land, Finland.

Download vores app

Find billige flybilletter til Finland

Find hotel i Finland

1. Koli

Et af de mest berømte landskaber i Finland er Koli, der ligger i det nordlige Karelen. Træbevoksede bjerge, dybe søer med mørkeblåt vand, bjergtoppe, der stiger højt over landskabet, og smukke bølgende bakker. Den finske kunstner Eero Järnefelt arbejdede i denne region i 1899, og blev berømt for sit maleri "Efterårslandskab ved søen Pielisjärvi"- herefter opdagede flere finske kunstnere og naturelskere Kolis skønhed. Der er en sindsro her over de gamle skove, og udsigten er helt fantastisk. Kom hertil med bil eller offentlig transport, og nyd vandreture, rideture, eller skiture om vinteren. Området er perfekt til folk i alle aldre hele året rundt, og der er flere markerede stier og stier.

2. Pyhä-Luosto National Park

Tæt ved Sodankylä i det østlige Lapland, finder du Pyhä-Luosto; et pragtfuldt sted med snedækkede gamle skove, og drømmende udsigter over bjergtoppe i de tågede dale med skovsamernes hellige steder. Nogle gange føles det som at være lige midt i et landskabsmaleri. Klatr op på et bjerg, og se ned i dalen og længere hen langs bjergkæden fra Pyhätunturi til Luosto. Se geologiske formationer, dale og bjergkamme, og se nærmere på de gamle skove. Her er stier egnet til dagsture til hele familien, og også længere skiruter mellem de forskellige fjeldcentre.

3. Åland

Når du nærmer dig Åland, enten fra Finlands fastland eller Sverige, kan du se de de mange tusinde øer i havet, klipperne, og den endeløse horisont. Sig navnet Åland, og de fleste tænker på finske både og skattefri handel. Men gå ikke glip af at nyde dette smukke smukke øhav med alle dets 6.500 øer. Du kan endda leje din egen ø , hvis du vil. Vi lover dig, at der kun er få ting så afslappende som at sidde på en holm, med en kop kaffe på termokanden, se på fuglelivet, høre bølgerne rulle ind, og se ud over det funklende hav. Den absolutte fred og ro.

![Seaside sommerhus på Åland] (https://content.skyscnr.com/c997068190be7dd4ccd117a6404296e0/GettyImages-502118022.jpg "hytte ved havet i Åland")

4. Utö

Finlands sydligste ø Utö er et populært vintermål blandt finnerne, selvom det er koldt. Årsag: Det robuste landskab er så smukt i kulde og frost. Denne klippeø, der har omkring 50 indbyggere, har et rigt fugleliv, så mange besøger også Utö om foråret og efteråret. Færgen hertil er gratis, og turen tager cirka fem timer. Tidligere holdt den finske hær til på øen, og lokalerne bruges nu som bolig som turistboliger.

5. Pallas-Yllästunturi National Park

I Fjäll-Lapland ligger nationalparken Pallas-Yllästunturi, som starter ved foden af bjerget Ylläs. Her kan du vandre, og stå på ski, langs Finlands ældste vandrestier, fra bakketop til bakketop, gennem fine bjerglandsbyer. Luften er klar og så frisk som en havørn. Det siges faktisk at være den reneste luft i verden. Derudover er her hyggeligt, idyllisk, stille og roligt. Nyd naturen i bjerglandskabet, udsigterne, de solrige fjeld, de lyse sommernætter, eller de glødende efterårsfarver. Om vinteren kan du se nordlys danse på himlen om aftenen.

6. Oulanka National Park

En af de mest populære naturparker i Finland er Oulanka National Park i Kuusamo, et storslået landskab med imponerende og tårnhøje vandfald, og smukke hængebroer. Vandreture, padleture eller vintervandring med snesko er blot nogle af de ting du kan opleve her. Der er korte dagsture, men også længere ture på flere dage, og også ruter for handicappede. Du vil kunne se det svimlende flodlandskab der er dannet af istiden, se aapamyrer, og måske endda de skjulte smukke norner. Der er en campingplads med teltpladser med pejse og hytter. Den russiske side af naturparken hedder Paanajärvi vildmarksnationalpark. Du kan nemt nå hertil med bil, eller med offentlig transport.

7. Kilpisjärvi

En naturskøn beliggenhed og et unikt område, som du absolut ikke bør gå glip af, hér ligger landsbyen Kilpisjärvi, hvor Finland, Sverige og Norge mødes på Treriksröset, der ligger cirka 11 kilometer vest for landsbyen. Her, i nærheden af ​​bjerget Haltia på Halditjocko på den norske grænse, finder du også Finlands højeste punkt på 1.324 meter over havets overflade. I landsbyen Kilpisjärvi er der mulighed for at campe og leje en hytte nær søen, og i nærheden er der mange vandrestier i forskellige sværhedsgrader. Du kan bl.a udforske Nordkalott-stien, som på den finske side er en sommersti, der bedst er egnet til vandreture mellem først i ​​juli måned, indtil midten af ​​september.

8. Repovesi National Park

I Kymenlaakso og Syd Savo ligger Repovesi National Park med storslåede bjerge, store bakker, hængebroer og udsigtstårn. Dette er et populært sted for klatrere, men du kan også vandre og padle. Fra udkigstårnet på Mustalamminvuori kan du beundre det smukke skovlandskab nedenfor. Kom hertil med bil, eller med offentlige transport. Der er muligheder for at slå telt op, bålpladser med mulighed for at grille, bekvem indkvartering, lejehytter, og kanoer og bådebroer. Området er velegnet til folk i alle aldre. Om sommeren er her omkring 45 kilometer vandre- og kanoruter. Om vinteren findes her fremragende skiløjper.

Find billige flybilletter til Finland

Find hotel i Finland

Flere nordiske rejseideer:

10 grunde til at besøge Finland snarest muligt

Nordens 10 mest magiske steder

6 bedste steder at se nordlyset

*Offentliggjort december 2017. Priserne er indhentet indenfor 15 seneste dage for dagen for offentliggørelsen af denne artikel. Priser kan være afhængige af tidsmæssige ændringer, herunder begrænset antal.

Skyscanner er verdens rejsesøgemaskine, der hjælper dig med at få mest muligt for pengene både mht. flybilletter, hoteller og billeje.