COVID-19 (coronavirus) kan påvirke dine rejseplaner. Uanset, hvor du skal hen, kan du finde den seneste vejledning her.

nyheder 7 smukke og ukendte byer i Europa

Alle artikler

7 smukke og ukendte byer i Europa

Leder du efter inspiration til nye byer at besøge i Europa? Skyscanner har udarbejdet en liste med 7 ukendte perler - flere af de smukke destinationer er blevet anbefalet af vores læsere.

Danskerne er generelt meget berejste, og en del har besøgt de fleste af de mere berømte byer rundt omkring i Europa, som fx Barcelona, ​​London og Paris. Måske er det på tide at udvide din rejsehorisont, og udforske nogle af disse utroligt smukke, men lidt småhemmelige europæiske byer?

1. Kotor, Montenegro – via Tivat eller Dubrovnik

Blandt ukendte byer i Europa finder vi også Kotor. En del vil kende den, men Montenegro lå længe i skyggen af ​​den gigantiske turistmagnet Kroatien i nord. Men for nyligt er skyggen blevet blæst væk, og for hvert år der går, kommer her flere og flere turister. Det sted, der skiller sig mest ud, er Kotor – et unikt UNESCO-World Heritage site: Byen betragtes som en af ​​de bedst bevarede middelalderbyer ved Adriaterhavet, og Kotor’s bugt, som hører til blandt ​​verdens fineste, ses allerbedst højt oppe fra det middelalderlige citadel i bjergene. Besøg også det daglige marked, frås i friske skaldyr og genoplev Kotor’s maritime historie på Maritime Museum – mulighederne er uendelige!

Nærmeste lufthavn er Tivat. Herfra taxa til togstation, og en kort togtur på cirka 15 min. Rejsetid i alt cirka 30 min. OBS: Toget kører kun en gang daglig, så tjek godt op på tiderne.

Alternativt kan du flyve til Dubrovnik, Kroatien. Herfra taxa, 5 min, og en togtur på cirka 1 time og 15 min. Adskillige afgange daglige.

Læs mere: 13 af Europas mest romantiske byer

Find billige flybilletter til Tivat Find billige flybilletter til Dubrovnik Find hotel i Kotor

2. Colmar, Frankrig

Colmar er lidt af en uopdaget perle i Alsace-regionen i det nordøstlige Frankrig. Denne maleriske by er smukt beliggende i Vogeserne bjergkæden, og har Rhinen som nabo. Gå en tur rundt i det gamle middelalder centrum, og lad dig charmere af de farverige huse, drik vin på en af ​​de hundredvis af vingårde der er her omkring, eller udforsk den enorme kirke Saint-Martin, bygget i 1200-tallet og 1300-tallet.

Nærmeste lufthavn: Strasbourg. Herfra ca. 30 min. med tog til Colmar.

Læs mere: Billige og smukke forårsrejser: 10 steder at nyde forår og lys

Find billige flybilletter til Strasbourg Find hotel i Colmar
Colmar, Frankrike

3. Ohrid, Makedonien

Denne by med byzantinske kirker, brostensbelagte gader og stenede strande ligger ved en fantastisk sø af samme navn. Både søen og byen er på UNESCO World Heritage List, og der er almen enighed om at Ohrid er Makedoniens perle. Byen er særlig atmosfærisk i sommermånederne, og det er kun om vinteren du mærker, at Ohrid reelt kun har omkring 40.000 indbyggere. Uanset om du kommer her for at se Ohrid søen, de gamle kirker, eller for at solbade og svømme, så vil Ohrid erobre dit hjerte!

Læs mere: Europas 10 smukkeste byer, småbyer og landsbyer

Find billige flybilletter til Ohrid Find hotel i Ohrid
Ohrid, Makedonien

4. Sintra, Portugal

Denne utroligt smukke portugisiske by ligger kun en kort togtur fra Lissabon, og du kan både rejse hertil som selve din feriedestination, eller besøge byen som en fremragende udflugtsmulighed fra Lissabon. Byen Sintra ligger højt oppe i bjergene, og her er blandt andet slotte, der synes at være taget lige ud af et eventyr, romantiske parker og vandrestier, der snor sig ned gennem skoven. Hovedattraktionen er Palacio de Pena – byens magiske slot, der blev bygget i løbet af 1800’erne.

Nærmeste lufthavn: Lissabon. Herfra ca. en time med tog.

Læs mere: De 7 bedste ting i eventyrlige Lissabon

Find billige flybilletter til Lissabon Find hotel i Sintra
Sintra, Portugal

5. Bled, Slovenien

I det nordvestlige Slovenien, kun to timer fra Ljubljana, ligger den runde Bled-sø, og ved dens bredder finder du byen af ​​samme navn. Med omkring 8000 indbyggere er Bled ikke ligefrem en metropol, men på trods af det, så er her masser at opdage. Det omkringliggende område er fantastisk smukt med søen, der ligger og blinker op mod Alperne, og området omkring Bled er desuden et paradis for dem der er interesseret i historie – byen har eksisteret i over 1000 år.

Nærmeste lufthavn: Ljubljana. Herfra ca. en time med tog.

Læs mere: 10 spændende øst-europæiske byer du måske ikke kender – men bør besøge

Find billige flybilletter til Ljubljana Find hotel i Bled
Bled, Slovenien

6. Freiburg. Tyskland

I den sydvestlige del af Tyskland, i Baden, finder du Freiburg. Denne gamle middelalderby, der er blevet kåret som Tysklands grønneste, har hilst utallige besøgende, særligt unge og studerende, velkommen i de seneste år. Men Freiburg er ikke kun til unge, den er også en fremragende by for alle, der ønsker at opleve noget andet end München og Berlin. Besøg den berømte domkirke, se de små kanaler der løber gennem byen, og oplev byens rige kulturliv. Her er flere teatre, kulturhuse, biografer og selvfølgelig virkeligt gode steder at spise.

Nærmeste lufthavn: Basel-Mulhouse-Freiburg. Herfra ca. 55 min med tog.

Læs mere: Rejs Europa rundt denne sommer: vi giver tips om billige flybilletter

Find billige flybilletter til Freiburg Find hotel i Freiburg

7. Marsaxlokk, Malta

For dem der ønsker at komme til varmere himmelstrøg, er den smukke Middelhavs-ø Malta en glimrende mulighed. På den sydøstlige side af øen finder du den hyggelige kystby Marsaxlokk, der primært er kendt for sit fiskeri. Langs havnen kan du se de traditionelle og farverige luzzu fiskerbåde, og lige ud til vandet serveres den daglige fangst – friskere finder du det ikke. I Marsaxlokk finder du også et berømt søndagsmarked, som er populært både blandt de internationale besøgende, og hos de lokale.

Nærmeste lufthavn: Luga Malta. Herfra ca. 6 minutter i taxa/bil.

Læs mere: Foto serie: 38 fantastiske Game of Thrones film locations

Find billige flybilletter til Malta Find hotel i Marsaxlokk
Marsaxlokk, Malta

Få mere rejseinspiration og rejsetips:

12 danske småbyer med personlighed – alle et besøg værd

Flere unikke og hemmelige byer i Europa

10 drømmerejser med eventyr for livet – billigere end du tror

*Offentliggjort december 2016. Priserne er korrekte på dagen for offentliggørelsen af denne artikel. Priser kan være afhængige af tidsmæssige ændringer, herunder begrænset antal.

Skyscanner er verdens rejsesøgemaskine, der hjælper dig med at få mest muligt for pengene både mht. flybilletter, hoteller og billeje.