nyheder 7 hemmelige byer i Europa

Alle artikler

7 hemmelige byer i Europa

Er du lidt træt af Berlin, London og Paris? Hvorfor ikke udforske nogle lidt mindre kendte byer? Skyscanner tager et kig på 7 europæiske byer, der alle har noget anderledes at byde på.

1. Cesky Krumlov, Tjekkiet

Cesky Krumlov

Tre timer syd for Prag, på grænsen til Østrig og Tyskland, ligger den lille by Cesky Krumlov. Den er endnu ikke en klassisk weekend destination, men den kan meget vel ende op som sådan en, takket være sit rige natteliv. Den lokale øl hedder Eggenberg, og er både lækker og billig, og et udmærket brændstof at feste på. Begynd din festnat på Hospoda 99, der både er hostel (Hostel 99) og pub med dejlig mad, øl og drinks (Hospoda 99), her får du også de bedste tips til oplevelser i Cesky Krumlov. Du kan også opleve en River Rafting 99 – en pub crawl i Cesky Krumlov – den booker du også hos Hostel 99.

2. Bydgoszcz, Polen

Floden i Bydgoszcz, Polen

Navnet er ikke den letteste ting at sige, men det er meget let at komme til Bydgoszcz, for byen har sin egen lufthavn. Byen byder blandt andet på en postkort-smuk gammel bymidte, og Opera Nova betragtes som en af ​​de allerbedste koncertsale i Europa.

LÆS MERE: 10 spændende øst-europæiske byer du måske ikke kender

3. Bitola, Makedonien

Amphitheatre i Bitola, Makedonien.

Bitola ligger i en fantastisk smuk natur – tæt ved det berømte Baba bjerg, og lige ved Pelister National Park. Byen har været annekteret af adskillige magter, og har utrolige antikke udgravninger. Under Det Osmanniske Rige’s storhedstid var denne by en shoppers paradis. Med sin placering midt mellem Wien og Istanbul og sine syv markeder, var Bitola virkelig en velbesøgt by. I dag er det Makedoniens næststørste by, og ligger utroligt smukt mellem bjerge og skove. Bitola har en interessant arkitektur og atmosfære, og der er faktisk skrevet mere end 500 sange om Bitola – så stemningsfuld er byen.

4. Clermont-Ferrand, Frankrig

Clermont-Ferrand

Byen Clermont-Ferrand er kendt for sine vulkaner – og sin internationalt anerkendte kortfilms festival, International Short Film Festival (5-13 february 2016). Clermont-Ferrand ligger mellem Lyon og Limoges i det centrale Frankrig, lige ved bjergkæden Chaine des Puys, der rummer omkring 50 vulkaner! Du skal bestemt op på toppen af ​​vulkanen Puy-de-Dome, og nyde udsigten udover byen. Heldigvis er vulkanen ikke aktiv, og heldigvis er der busser der kører dig til og fra toppen. Udover kortfilmsfestivalen er Clermont-Ferrand faktisk vært for mere end 20 musik, film, dans, teater, video og digital kunst festivaler hvert år, og byen byder på klassisk snørklede franske gader og smukke huse – og en fin botanisk have, Le Jardon LeCoq, se video fra haven her:

LÆS MERE: Syd-Frankrig: 5 underskønne road trips langs havet

5. Kaliningrad, Rusland

House of Sovjet i Kaliningrad, Rusland.

I 689 år var denne by tysk, og hed slet ikke Kaliningrad, men Königsberg. I dag er byen hovedstad i den russiske enklave Kaliningrad Oblast, der ligger klemt inde mellem Polen og Litauen. Et absolut must-see er ‘House of Soviets‘; et arkitektonisk brutalt monster der står helt forladt, og undslipper nedrivning takket være manglende økonomisk vilje, og, ifølge lokale rygter, nogle mystiske ejere. I Kaliningrad finder du også både grav og museum for den tyske filosof Immanuel Kant, et ravmuseum, og et charmerende, og meget russisk, dukketeater: Kaliningradskij Teatr Kukol.

6. Guimarães, Portugal

Kirken i Guimaraes, Portugal

Portugals ældste by, Guimaraes, er ikke så kendt som Algarve, Lissabon og Porto, men er bestemt et besøg værd. I 2011 udnævnte New York Times byen til et sted man burde besøge, og byen er en af ​​Europas kulturhovedstæder, med mange museer, monumenter, kulturelle sammenslutninger, kunstgallerier og events. Et af byens bedste kulturelle hotspots er Centro Cultural Vila Flor, der har 2 auditorier, udstilinger og en koncertcafé. Selve byens centrum er på UNESCOs liste over verdens kulturarv. Omkring 50 procent af befolkningen er under 30 år, hvilket gør dette til en af ​​de byer i Europa der har den yngste befolkning. Madelskere bør ikke gå glip af byens specialitet, kødtærte, som smager meget bedre end det lyder.

MERE PORTUGAL: De 7 bedste ting i eventyrlige Lissabon

7. Odense, Danmark

odense-idylliske huse

Okay – en del danskere må nok indrømme at de tit er kørt over Fyn og forbi Odense uden at stoppe op. Men så snyder man sig selv. Byen er jo forfatter H.C. Andersen og komponist Carl Nielsen ‘s hjemby, og du kan besøge begges barndomshjem. H.C. Andersen museet har også en fantastisk have, som er fantastisk til picnics, når vejret tillader det. Der er også masser af modebutikker og luksus restauranter – prøv Den Gamle Kro, hvis du har lyst til traditionelle danske retter, nyd de velsmagende retter serveret i Den Gamle Kro’s smukke træbygning, der blev bygget i 1683. Kunsthallen Brandts Klædefabrik byder på spændende og moderne udstillinger.

LÆS MERE: 10 magiske steder i Danmark nr. 1

MERE INSPIRATION:

10 af Europas mest usædvanlige museer

7 hemmelige lande venter på dig

Anderledes oplevelser: 10 alternative sights du skal se

Priser er indhentet indenfor de seneste to døgn. Priserne er vejledende og tilbuddene kan være i begrænset antal.

Skyscanner er verdens rejsesøgemaskine, der hjælper dig med at få mest muligt for pengene både mht. flybilletter, hoteller og billeje.