nyheder 15 ting at lave i Athen – en antik og moderne storby

Alle artikler

15 ting at lave i Athen – en antik og moderne storby

Athen er en af verdens ældste byer, og vrimler med antikke seværdigheder, moderne street art og en dejlig café kultur. Oplev en storby destination, der tilbyder både museer og strande - her er vores bedste tips til ting at se og gøre i Athen.
Find billige flybilletter til Athen Find hotel/hostel/lejlighed i Athen

1. Akropolis

På en stenet høj finder du det ikoniske Akropolis, en samling af arkitektoniske mesterværker fra den antikke græske periode, med aner fra det femte århundrede f.Kr.. Monumenterne omfatter – måske det mest berømte – Parthenon, et tempel dedikeret til den græske gudinde Athene, samt Propylæa, porten til Akropolis, samt Dionysos-teateret, et stort 17.000-sæders plads, scenen her har været vidne til mesterværker af fx Sofokles.

Åbningstider: (Apr-Okt) Tir til fre 8:00 til 19:30, mandag 11:00 til 19:30. Nov – marts: alle dage fra 8:30 til 15:00

Beliggenhed: 105 58 Athen

Pris: € 12

2. Akropolis Museum

Det længe ventede Akropolis Museum åbnede i 2009, og blev straks udnævnt til et af ​​Europas bedste museer. Dette moderne museum udforsker de opdagelser der er gjort på det sted, hvor Akropolis står. Samlingerne er inddelt i fem forskellige arter og epoker, og du kan gøre bl.a. kigge gennem glas i gulvet direkte ind i selve udgravningen for et glimt af dagligdagen, der fandt sted her for tusinder af år siden. Tjek inden du kommer, hvilke midlertidige udstillinger her, og hvilke der finder sted i løbet af dit besøg, så du ikke går glip af noget godt.

Åbningstider: (April – oktober) Man 8:00 til 16:00, ti – sø 8:00 til 20:00 (indtil 22:00 om fredagen). (Nov-marts) Man til Fre 9:00 til 17:00, fre 9:00 til 22:00, lør – søn fra 9:00 til 20:00.

Beliggenhed: 15 Dionysiou Areopagitou Street

Pris: € 5

3. Det Nationale Arkæologiske Museum

Det Nationale Arkæologiske Museum er et andet sted du ikke må gå glip af. ​​Det er Grækenlands største museum med artefakter fra arkæologiske udgravninger og græske oldsager. Der er over 11 000 genstande, herunder malerier, skulpturer og vaser, der fortæller historien om Grækenland hele vejen tilbage til det sjette årtusinde f.Kr..

Åbningstider: Man 13:00 til 20:00, Tirs til Søn 9:00 til 16:00

Beliggenhed: 28is Oktovriou 44

Pris: € 7

4. Lycabettus-højen

Du kan ikke gå glip af den 300 meter høje Lykabettos-høj, som byder på en fantastisk udsigt over Athen. Sæt tid af til et besøg, ikke bare for udsigtens skyld, men også fordi du så har chancen for at opleve en forestilling i amfiteatret her, som regelmæssigt organiser koncerter og arrangementer i løbet af sommeren. Der er flere veje, der fører op til toppen af ​​højen, men du kan også tage toget, turen tager omkring 10 minutter, og koster € 7 (stå på toget ved stop på gaderne Ploutarchou og Aristippou). Aftenen er det bedste tidspunkt at besøge Lycabettus her, for da kan du se solen gå ned, i rosa og guld, bag Athens berømte skyline.

5. Agora

Dette tidligere politiske centrum og markedsplads var engang hjertet af Athen, men i dag er der kun ruiner tilbage. Seværdigheder du skal holde udkig efter her, inkluderer Hefaistos templet, og de fire store statuer af Giants og Tritons, restaureret af græske arkæologer i det nittende århundrede. Der er også flere stier, der anvendes som offentlig mødesteder, og som siges at være blevet benyttet af Sokrates selv.

Åbningstider: (April – oktober) man-søn fra 8:00 til 20:00. (Nov-marts) Mon til Fre 8:00 til 15:00.

Beliggenhed: 24 Adrianou Street

Pris: € 8

6. Astir strand

Athen er traditionelt mere en storby end en strand-destination der leder tanken hen på solbadning og svømning, men kun 13 kilometer syd for centrum, finder du smukke Astir strand, i den rolige forstad Vouliagmeni. Her vil du opleve en postkort-perfekt kystlinje, der strækker sig omkring en halvø, og som har masser af restauranter, og muligheder for jet skiing og andre former for vandsport og spa. Desværre er du nødt til at betale for det privilegium at bruge dette private paradis – indgang til stranden koster € 28 om weekenden i løbet af sommeren, men det er meget roligere og billigere i løbet af ugen (18 €). Der er også strande i Glyfada noget tættere på byen, hvis du vil have et billigere alternativ.

7. Nationalparken

Nationalparken i Athen er en kæmpe park, og et tilflugtssted fra de hektiske gader. I parken kan du opleve gamle ruiner, mosaikker, søjler, en andedam og en skildpaddesø. Botanisk Museum for Nationalparken er et lille museum, der viser tørrede planter dyrket i haven, historien om haver, og botaniske malerier af P. Kantartzis.

Åbningstider: Dagligt 07:00 – Solnedgang

Beliggenhed: Cnr Leoforos Vasilissis Sofias & Leoforos Vasilissis Amalias

Pris: Gratis

8. Athens street art

Udover skønheden af marmortemplet Akropolis, byder gaderne i Athen på en række af moderne kunst. Bygninger og skjulte hjørner i kvarterer som Gazi, og Monastiraki har fungeret som et stort udendørs lærred for politiske og sociale budskaber siden 1990’erne, og da der er mere end 2.000 kunstværker af denne art, er en Street Art Tour med Alternative Athens den bedste måde at udforske dem på.

9. Psirri

Psirri er boho-distriktet i Athen, og er beliggende mellem Lycabettus højen og Akropolis, og støder op til populære Plaka og Monastiraki. Området er stadig relativt uberørt af turisme, og byder på masser af græsk charme, finurlige barer, typiske athenske caféer og unikke butikker. En af de bedste ting at gøre i Athen, er at nyde en forfriskende græsk frappé på en terrasse, nyde et spil backgammon i solen, og Psirri er det bedste sted for netop dét.

10. Nyd en middag i luften

I Psirri ligger også nogle af de bedste restauranter og barer i Athen. Et eksempel er Gostijo, Beer Time og den enestående Dinner in the Sky. Sidstnævnte er som en krydsning mellem en tur i en forlystelsespark og en fantastisk restaurant. Her skal du til at spænde dig selv fast ved bordet, før du bliver hejst op i luften for at nyde dine cocktails, og det fine cuisine, mens du langsomt roterer over byens mest berømte vartegn. Book din plads på forhånd på hjemmesiden. Vil du nyde hele fem-retters menuen her, står den til en pris på 120 € per person (juni 2017).

11. Biografen Thission

I denne open-air biograf i Thission, kan du se klassiske film med Athen som kulisse. Mens du måske normalt ikke plejer at gå i biografen i weekenden, bør du kraftigt overveje et besøg her. Denne unikke biograf betragtes som en af ​​de bedste i verden, og med udsigt over Akropolis, vil det være vanskeligt at argumentere imod. Ostetærterne og andre lækre filmsnacks får også en særlig omtale her.

Åbningstider: (maj til september) lørdag-søndag fra 20:00 til 01:00…

Beliggenhed: 7 Apostolou Pavlou Street, Thission

12. Plaka

For turistet for nogle måske, men dette gamle kvarter på skråningerne af Akropolis, er stadig et af ​​Athens mest interessante steder. Bygninger med røde tage og altaner fyldte med blomster, og store villaer i neoklassisk stil, gør det til en fornøjelse at fare vild i gaderne her. Der er masser af butikker med kunst, kunsthåndværk og keramik at besøge, og selv om det kan være en smule kommercielt, kan du stadig finde autentiske værtshuse og caféer, hvor du kan hvile dine trætte fødder (og sluge et glas kølet retsina (vin). Bakaliarakia på Kidathinaion Street, er det ældste værtshus i Athen, og har specialiseret sig i traditionelle retter.

13. Monastiraki loppemarked

Søndagsmarkedet på Monastiraki torv er den perfekte afslutning på turen. Her kan du købe nogle souvenirs med hjem – og her kan du finde alt fra gamle antikviteter til håndlavede musikinstrumenter. Gå derhen før 11:00 for at undgå den værste trængsel.

14. Ø-hopping

Athens havn i Piræus er blot en kort metrotur fra centrum, og er port til en række idylliske øer lige ud for kysten. Et eksempel er Aegina, en charmerende destination for mange athenere, blot en times sejltur fra havnen. Eller hvorfor ikke besøge Hydra, der engang var tilholdssted for både Picasso og Chagall, og som er kendt for sin maleriske havn, med smukke marmorfliser og elegante rækkehuse. Den lille ø Angistri er en rigtig skønhed, der med masser af duftende fyrretræer er elsket af vandrere, og et tilflugtssted for alle dem, der bare ønsker at slentre rundt i rolige bugter, og hygge sig på lokale taverner. Vælg selv en ø!

15. Nyd en autentisk gyros

Souvlaki er den perfekte mad efter en hård aften i byen eller efter en lang dag på stranden. Den fås i mange forskellelige slags: gyrospita med indehold af hakket lam eller oksekød, mens en gyrossouvlaki indeholder svinekød kogt på spid, og en gyroskotopoulo er lavet af kyllingekød. Alt serveres normalt med salat, tzatziki og løg til. Thanassis på Mitropoleos gaden siges at have de bedste gyros i byen, men vi vil lade dig dømme selv…

Find billige flybilletter til Athen Find hotel/hostel/lejlighed i Athen

 

Brug for flere tips og rejseinspiration?

En guide til 20 smukke græske øer

9 europæiske alternativer til verdens must-see rejsedestinationer

10 bedste alternative storbyferier i Europa

*Opdatere februar 2019. Priserne er indhentet indenfor 15 seneste dage for dagen for offentliggørelsen af denne artikel. Priser kan være afhængige af tidsmæssige ændringer, herunder begrænset antal.

Skyscanner er verdens rejsesøgemaskine, der hjælper dig med at få mest muligt for pengene både mht. flybilletter, hoteller og billeje.

Kort