nyheder 11 ting du skal lave i Palma de Mallorca

Alle artikler

11 ting du skal lave i Palma de Mallorca

Få byer kan prale af en så attraktiv beliggenhed som Palma de Mallorca. Balearernes største by er tilmed en stilfuld og sofistikeret by, som bobler af liv. Og vejret er heller ikke dårligt, her er gennemsnitstemperaturen 31 herlige grader i august!

Fra farverige drinks til golf i verdensklasse og Gaudí-arkitektur; det er ikke underligt, at den spanske kongefamilie har tilbragt mange somre i Palma de Mallorca. Vi har samlet 11 oplevelser, som du ikke må gå glip af på din rejse til Palma.

Find billige fly til Palma

Find hotel i Palma de Mallorca

1. Katedralen

Gotisk på ydersiden, moderne inde, Palmas katedral Sa Seu er en blanding af stilarter – og et rigtigt samtaleemne. Antoni Gaudí blev bedt om at forbedre katedralens indre i begyndelsen af det 20. århundrede. Elsk det eller had det, gå ind via side som vender mod havet og nyd bygningens imponerende struktur.

2. Tårnet

Kilometer med fyrretræsskov omgiver den cirkulære Castell de Bellver, som fører ned til Palmabugten. Bellver betyder ’smuk udsigt’ på catalansk og en tur op til toppen belønnes med en 360-graders panoramaudsigt over skoven, havet og byen samt over den elegante runde gård ved siden af tårnet. Gå ikke glip af et besøg på museet (lukket om søndagen) og en tur gennem de romerske, arabiske og spanske artefakter.

3. Prøv haute cuisine

Mallorcas hovedstad har den bedste mad i Balearerne, med innovative retter serveret på restauranter rundt om i byen. Selv om kvaliteten generelt er høj, er der steder du bør undgå. Nogle sikre valg er fx Fosh, med stjerne i Michelinguiden, og kokken Marc Foshs sæsonbaserede, rene smage. En anden mulighed er Aromata, som serverer traditionelle lokale retter så som kvædesalat med gedeost. Her huserer den lokale kok Andreu Genestra, og menuen ligger på cirka 300 DKK per person.

https://instagram.com/p/4Znff_gtdX/

4. Arabiske bade

Maurerne forvandlede Palma i 900-tallet, men næsten alt deres blev ødelagt under Kong Jakob 1. af Aragoniens invasion i 1200-tallet. Men kongen må have overset de arabiske bade, som selv i dag står tilbage som bevis på Palmas rige historie. Lav ikke den samme fejl som kongen: giv dig tid til at slentre blandt de middelalderlige gader og besøg de kølige gårde og Caldarium (varmvandsrummet ) nedenunder. I sommermånederne er badene åbne fra 09.30 til 20.00, og de lukker en time tidligere mellem december og marts.

5. Kunst i verdensklasse

Elsker du kunst? La Palma er hjemsted for en imponerende samling af moderne kunst på Baluard Museu d’Art Modern i Contemporani. Se Picassos usædvanlige keramik, værker af andre baleariske kunstnere som Joan Miro og Miquel Barcelo samt mesterværker fra flere end 500 samtidskunstnere. Beliggende på Plaça Porta de Santa Catalina i hjertet af byens centrum og turistbus nr. 50 stopper i nærheden. Galleriet er åbent tirsdag til lørdag fra kl. 10.00 til 20.00 og en almindelig voksenbillet koster cirka 45 DKK – en lille pris at betale for en eftermiddag blandt nogle af kunstverdenens største stjerner.

6. Promener med de kongelige

Vent til varmen har lagt sig og tag så tilbage til Palau de l’Almudaina palmefyldte gård og katedralen behagelige skygge. Dette er Palmas kongelige palads og en arkitektonisk konfetti af tårne, buer og søjler. Det ydre er højdepunktet, men du kan også udforske de kongelige lejligheder.

7. En dosis gotik

Tag til Mallorcas gyldne år som vigtig handelshavn ved at besøge Sa Llotja, designet af den lokale arkitekt Guillem Sagrera, der fik økonomiske problemer, før byggeriet var afsluttet og måtte overdrage det til Guillermo Vilasolar. Det ligner en kirke eller endda et slot, men det har aldrig været hverken eller. For nyligt blev bygningen omdannet til et kunstcenter, der arrangerer midlertidige udstillinger i den smukke hal. Det er også her, at du kan finde et af de smukkeste kapeller i Palma, Capilla de la Llotja, som desværre kun er åbent for offentligheden en eller to gange om året – kontakt det lokale turistkontor for mere information.

8. Nyd udsigten

Palma er en kystby med den smukke gotiske katedral som kronen på værket (se punkt 1), og der er ikke noget bedre sted at beundre udsigten end på en af de smarte tag-barer, som i modsætning til tårnet (se punkt 2) i de fleste tilfælde kan nås med en elevator. Puro Hotel Rooftop er en af dem og Can Alomar er også blandt favoritterne.

9. Kirkebesøg

Palma er fuld af kirker fra middelalderen og den fineste af dem er Basilica Sant Francesc. Lad dig ikke narre af facaden, indenfor finder du en smuk gotisk gård med appelsin- og citrontræer, omgivet af pragtfulde balkoner. Inde i kirken er der et seværdigt alter under et storslået tag. Kirken er åben fra klokken 09.30 til 18.00 hver dag, men lukket for frokost mellem 13.00 og 15.30. Benyt lejligheden til at udforske gaderne bag kirken, det gamle jødiske kvarter er i dag fyldt med hippe caféer.

10. Opdag en legende

Besøg Fundació Pilar i Joan Miro, som er et unikt sted tilegnet den catalanske kunstner, der tilbragte meget af sin tid på Mallorca, Gå gennem gården med skulpturer, se Miros værktøj og find ud af hvorfor denne kreative mand havde en sådan indflydelse på generationer af kunstnere efter ham. Denne vidunderlige park og galleri er åben alle dage (undtagen mandag) fra klokken 10.00. Entreprisen er cirka 45 DDK, men hvis du kommer på en lørdag, er der gratis adgang!

11. Hole in one

Hvis du kommer til Mallorca for at spille golf, har du mange gode muligheder at vælge mellem. Men hvis du kun har tid til en runde, så tag til Son Gual som ligger cirka et kvarters kørsel uden for byen. Banen ligger med udsigt over Palmabugten, og det er et dejligt sted at slentre rundt, selv for en ’caddy’.

Få mere inspiration til din næste ferie:

17 smukkeste steder på de Baleariske øer, Spanien: Mallorca, Menorca, Formentera, Ibiza

En guide til de 7 vidunderlige Kanariske Øer

8 smukke øer i Kroatien

Offentliggjort oktober 2017. Priserne er indhentet inden for 15 dage for offentliggørelsen af denne artikel. Priser kan være afhængige af tidsmæssige ændringer, herunder begrænset antal.

Skyscanner er verdens rejsesøgemaskine, der hjælper dig med at få mest muligt for pengene både mht. flybilletter, hoteller og billeje.