nyheder 10 x sol og strand i maj og september

Alle artikler

10 x sol og strand i maj og september

Har du ferie udenfor højsæsonen? Måske har du lyst til at kickstarte sommeren i maj, eller nyde sommersol i september. Udenfor højsæsonen er der gode muligheder for at spare, og finde billige flybilletter til sol og strand. Skyscanner har 10 ideer til solrige rejser i maj og september.

Sol og strand – hvor er det bedste vejr? Vi har gjort det let at sammenligne: Hver soldestination nedenfor har et skema med temperaturer for luft og vand. Du kan også se soltimer pr. dag. Til sammenligning er her tallene for Danmark i maj og september:

Gennemsnitlig temperatur, maj/september12/14 grader
Gennemsnitlig høj temperatur, maj/september16/17 grader
Antal soltimer/dag, maj/september8/5 timer
Gennemsnitlig vandtemperatur, maj/september10/15 grader

Og så er vi klar til sol og strand….

1. Mallorca, Spanien

Gennemsnitlig temperatur, maj/september18/21 grader
Gennemsnitlig høj temperatur, maj/september23/27 grader
Antal soltimer/dag, maj/september12/10 timer
Gennemsnitlig vandtemperatur, maj/september18/25 grader

Nogle mener at den bedste tid at besøge Mallorca på, er om foråret. De smukke blomster er sprunget ud, varmen er fin, og festsæsonen begynder at starte. I maj er priserne på indkvartering og lignende stadig relativt billige, fordi højsæsonen endnu ikke er startet. I September finder du højere temperaturer, da sommerens varme stadig er i både luft og vand. Mere spansk: 11 ting du skal opleve i Palma de Mallorca.

Find billige flybilletter til Mallorca

2. Lanarca, Cypern

Gennemsnitlig temperatur, maj/september21/25grader
Gennemsnitlig høj temperatur, maj/september26/30 grader
Antal soltimer/dag, maj/september10/10 timer
Gennemsnitlig vandtemperatur, maj/september22/30 grader

For dem, der ønsker at opleve den tidlige sommervarme uden at rejse for langt væk, er Cypern og Larnaca en god mulighed. I maj kan du forvente masser af solskin, og en gennemsnitlig temperatur på 21 grader, mens den gennemsnitlige høje temperatur er 26 grader. I september finder højere temperaturer, men indimellem også højere hotelpriser. Larnaca har en meget smuk strand, en promenade med mange gode restauranter, fortovscafeer og tavernaer. Mere om Cypern: Top 10 ting at se på Cypern.

Find billige flybilletter til Lanarca

3. Bodrum, Tyrkiet

Gennemsnitlig temperatur,maj/september21/26 grader
Gennemsnitlig høj temperatur,maj/september26/31 grader
Antal soltimer pr. dag,maj/september9/8 timer
Gennemsnitlig vandtemperatur,maj/september19/24 grader

I maj er her allerede varmere end midt i en normal dansk sommer., så her kan du kickstarte din sommerglød. For dem, som ønsker et virkeligt varmt september vejr, er Tyrkiet en oplagt mulighed. I Bodrum er der alt, hvad du kan ønske dig på en ferie – strand, shopping, underholdning og historie. Her er også nogle helt vidunderlige hoteller.

Find billige flybilletter til Bodrum

4. Amalfikysten, Italien

Gennemsnitlig temperatur,maj/september18/21 grader
Gennemsnitlig høj temperatur,maj/september22/26 grader
Antal soltimer pr. dag,maj/september8/8 timer
Gennemsnitlig vandtemperatur,maj/september18/25 grader

I maj klæder Amalfikysten sig i fine blomster, og du vil overvældes af det farverige og duftende hav af vilde blomster. Amalfikysten er blevet kaldt en af verdens smukkeste kyststrækninger, og her er stadig dejligt varmt i september. I sommermånederne tiltrækker dette paradis tusindvis af turister fra hele verden. Men hvis du vælger at komme her på den rigtige tid af året, er det hverken særligt dyrt eller trangt på Amalfi. I både maj og september er det meget lettere at finde billige hoteller, og der er væsentligt færre turister. Vælg mellem byerne Positano, Amalfi og Sorrento. Fuldend din rejse til Amalfikysten med en dagsudflugt til Capri – et virkeligt eksklusiv ø-paradis. Mere om Amalfi: Bedste rejsetips til Amalfikysten.

Find billige flybilletter til Napoli

5. Barcelona, Spanien

Gennemsnitlig temperatur,maj/september16/22 grader
Gennemsnitlig høj temperatur,maj/september22/26 grader
Antal soltimer pr. dag,maj/september8/8 timer
Gennemsnitlig vandtemperatur,maj/september18/24 grader

Hvis du vil kombinere sol og strand med sightseeing i Barcelona, bør du undgå årets største turistbølge, det vil sige juli og august. Da er middelhavsvarmen stærkest, og turisterne flokkes i byen. Sats i stedet på at rejse til Barcelona i maj eller september, vejret er fortsat behageligt. Og køerne til berømte attraktioner betydeligt kortere. Middeltemperaturen i september i Barcelona er cirka 22 grader, og selvom der forekommer enkelte regnbyger, så kan du stadig regne med 8 timers sol om dagen. Badevandets temperatur er også rigtig dejlig på omkring 24 grader. Mere Barcelona: Top 10 ting at opleve i Barcelona.

Find billige flybilletter til Barcelona

6. Split, Kroatien

Gennemsnitlig temperatur,maj/september18/21 grader
Gennemsnitlig høj temperatur,maj/september22/26 grader
Antal soltimer pr. dag,maj/september12/10 timer
Gennemsnitlig vandtemperatur,maj/september18/23 grader

Det bedste tidspunkt at rejse til Split er i foråret og efteråret, når temperaturerne er lidt lavere end om sommeren. I september er vandet stadig badevenligt, og luftens middeltemperaturen er cirka 21 grader, hvilket er behageligt, hvis du vil udforske byen til fods. Du må ikke snyde dig selv for en vandretur gennem Splits gamle bymidte eller et besøg i Skt. Dujes Katedral. Fra Split er det også supernemt at komme til nogle af de nærliggende øer som Brac og Hvar, hvor du kan nyde solen og svømme fra de smukke strande. Mere om Split: 15 bedste ting at lave i Split.

Find billige flybilletter til Split

7. Bali

Gennemsnitlig temperatur,maj/september28/27 grader
Gennemsnitlig høj temperatur,maj/september33/31 grader
Antal soltimer/dag,maj/september8/8 timer
Gennemsnitlig vandtemperatur,maj/september28/27 grader

Tør-sæsonen på Bali varer normalt fra maj til september, og dette er også den bedste tid at rejse til denne smukke indonesiske ø. Højsæsonen starter ikke før juli og strækker sig frem til midt september. Hvilket gør maj og september til gode måneder at rejse til Bali i. Nyd billigere hotelpriser, en gennemsnitlig temperatur på 28 grader, og ca. 8 timers solskin per dag. Både maj og september er også gode til forskellige typer vandsport, fordi strandene er relativt tomme, og vandet er noget klarere. Mere om Bali: 10 ting at lave på Bali og Gili øerne.

Find billige flybilletter til Bali

8. Tenerife

Gennemsnitlig temperatur,maj/september19/23 grader
Gennemsnitlig høj temperatur,maj/september23/27 grader
Antal soltimer/dag,maj/september8/7 timer
Gennemsnitlig vandtemperatur,maj/september20/24 grader

Det fantastiske vejr på Tenerife gør det til en vidunderlig destination året rundt, og især vintermånederne er populære, da det meste af Europa har koldt og vådt vejr. Maj og september er gode måneder at rejse til Tenerife på, fordi turisthorderne er mindre. Nyd en høj gennemsnitstemperatur på ml. 23 grader i maj, eller 27 i september, og en dejlig vandtemperatur på godt 20 grader. Mere om Tenerife: Top 10 ting at lave på Tenerife.

Find billige flybilletter til Tenerife

9. Rhodos, Grækenland

Gennemsnitlig temperatur,maj/september20/25 grader
Gennemsnitlig høj temperatur,maj/september23/27 grader
Antal soltimer/dag,maj/september10/11 timer
Gennemsnitlig vandtemperatur,maj/september19/24 grader

Rejser til Rhodos i maj er perfekt til dem, der ønsker at undgå højsæsonen, men gerne vil nyde varme og solrige dage, med sol og strand. Vandtemperaturen på Rhodos i maj er ca. 19 grader, mens lufttemperaturen er omkring 20 grader. Og med 10 timers solskin om dagen vil du næppe lide af vitamin D-mangel. I september får du endda 11 timers sol. Vælg blandt populære feriesteder som Kallithea, Faliraki og Rhodos by. Flere græske øer: En guide til 20 smukke græske øer.

Find billige flybilletter til Rhodos

10. Madeira, Portugal

Gennemsnitlig temperatur,maj/september19/23 grader
Gennemsnitlig høj temperatur, maj/september21/25 grader
Antal soltimer/dag,maj/september7/8 timer
Gennemsnitlig vandtemperatur, maj/september19/24 grader

Madeira er et fantastisk rejsemål for dem der søger sol og strand både i maj og september. Men elsker du naturen og pragtfulde blomster, er maj noget særligt her. Det anbefales derfor at rejse til den portugisiske ø om foråret, når hele øen står i blomst. Vejret i Madeira i maj er meget behageligt, og gennemsnitstemperaturen er omkring 19 grader i både luften og vandet. Maj er også måneden det regner mindst, undtagen juni-august, når det er højsæson på Madeira. Kombiner dagene på stranden med vandreture og andre udendørs aktiviteter…og indsnus blomsternes dufte. I september finder du lidt lunere temperaturer end i maj.

Find billige flybilletter til Madeira
Kort