nyheder 10 smukkeste steder i Skåne

Alle artikler

10 smukkeste steder i Skåne

Vil du på vandretur til Skåne med din bedste ven, på udflugt med børnene, elle beundre naturens skønhed i ro? Skyscanner har lavet en liste over de smukkeste steder at besøge i Skåne.

Skåne har nogle af de smukkeste landskaber i Sverige, og er fuld af fantatiske steder. Og så er det jo dejligt tæt på Danmark, så rejsetiden hertil er minimal. Vi har lavet en liste over 10 af de smukkeste steder i Skåne.

Download Skyscanner app – gratis Find billige flybilletter til Malmö

1. Häckeberga,Genarp

Häckeberga naturreservat byder ikke bare på smukke vandrestier, men også på gode muligheder for at se hjorte og rovfugle. Herudover findes her et eventyrligt renæssanceslot midt på en holm i Häckebergasjön. Hvad med at overnatte på slottet, og nyde de fantastiske solnedgange over søen

Bo på Häckeberga slot

2. Fyledalen, udenfor Tomelilla

Dalområdet Fyledalen udenfor Tomelilla i det sydlige Skåne regnes for et at Sveriges vigtigste naturområde. Om vinteren lokker Fyledalen myriader af fuglekiggere, området anses nemlig for at være et af Europas bedste sted at se ørne i det fri. Du kan slentre rundt blandt gamle og unge løvtræer, kigge efter rovfugle, og forundres over dette naturskønne område. Fyledalen dannedes for 15.000 år siden, i forbindelse med afslutningen af istiden

Find hotel i Tomelilla

3. Skäralid, Söderåsens Nationalpark

Ravinen Skäralid i Österåsens nationalpark er otte kilometer dyb, og er kendt for sin fortryllende udsigt fra Kopparhatten, 90 meter oppe. På med vandrestøvlerne, pak termokande i rygsækken, og tag ud på en herlig tur blandt klipper, usædvanlige planter og urskovslignende natur.

Find hotel ved Söderåsen

Mere inspiration: Sveriges smukkeste byer – perfekte til en weekend

4. Sandhammaren, Österlen

En af Sveriges smukkeste strande ligger allerlængst nede i Skånes sydøstlige spids. Og dejligt tæt på Danmark. Her kan du nyde en flere kilometer lang bred strand, med hvidt timeglas-sand, og klart vand. I naturområdet tæt ved lever elge, er du heldig får du måske et glimt af dem!

Find hotel i Kåseberga
5

5. Mölle, Höganäs

Allerlængst ude på tippen af Kullen ligger den lille kystlandsby Mölle, som har lokket badegæster til siden 1800-tallet. Dette idylliske fiskeleje er en vidunderlig plet at besøge, ikke mindst om sommeren. Blot et stenkast fra Mölle, på den anden side af Kullen, finder du Lars Vilks kendte kunstværk Nimis, som også er et af Skånes mest kendte rejsemål. Mölle er ikke langt fra Helsingborg, så med en overfart fra Helsingør, er du snart i Mölle i bil.

Find hotel i Mölle

6. Torup, 20 km fra Malmö

Torups bøgeskov, cirka 20 km udenfor Malmö, er blandt de mest billedskønne steder i Sverige. Skoven er et stort rekreationsområde med mange vandrestier. Her er også udendørs træningsredskaber og motionsgynger, og stedet lokker mange besøgende til året rundt. Besøg også Torups slot, gå tur i den smukke slotshave.

Find hotel i Torup

7. Forsakar, Degeberga

Ravinen Forsakar ved Degeberga udenfor Kristianstad lokker med hele to vandfald: et på 8 meter og et på 10 meter. Dette saga-lignende sted, som blandt andet ofte blev besøgt af den verdensberømte botaniker Linné, har længe været kendt som hjemsted for både faune og alfer, og det er let at lade fantasien flyde frit her.

Find hotel i Kristianstad

Mere inspiration: 8 smukkeste vandrestier i Sverige

8. Wanås, Östra Göinge

Vest for Knislinge, i Östra Göinge kommune i det nordlige Skåne, ligger Vanås slot fra 1400-tallet. Her kan du kombinere det bedste af to verdener; kunst og natur. Du finder nemlig her en af verdens bedste skulpturparker, med over 50 værker af kendte kunstnere, heriblandt Yoko Ono.

Find hotel i Östra Göinge

9. Hallamölla, Christinehofs Ekopark

Skånes højeste vandfald findes udenfor Brösarp, i det østlige del af Christinehofs Ekopark. Hallamölla har en faldhøjde på hele 23 meter, og er allerbedst at besøge i foråret, for at ses i sin fulde pragt. Nedenfor Hallamölla findes en smuk mølle, Hallamölla mølle, fra 1400-tallet, som er del af Verkeåns naturreservat.

Find hotel i Brösarp

Mere inspiration: Sveriges 10 smukkeste landsbyer og småbyer

10. Stenshuvud Nationalpark

Over en halv million besøgende om året kan ikke tage fejl. Stenshuvud, med sin kridhvide strand, sit bjerg, og sine skyggefulde skove, er et sted der virkelig er værd at besøge. Udover forførende natur, findes der her i området gamle kulturseværdigheder, som relikvier og gamle stengårde. Gå ikke glip af Orkidé-engen, som kan opleves om foråret.

Find hotel i Kivik