nyheder 10 smukke badehoteller i Danmark

Alle artikler

10 smukke badehoteller i Danmark

Hyggelige og romantiske rammer, lækker mad af dugfriske, lokale råvarer, fine strande og billedskønne omgivelser. Om du planlægger weekend eller ferie i Danmark, så er et smukt badehotel en charmerende mulighed. Skyscanner har fundet 10 dejlige danske badehoteller, til inspiration:

1. Svinkløv Badehotel, Nordjylland

Med en placering lige midt i klitterne, er du helt tæt på det brusende Vesterhav. Der er kun et lille smut til en skøn morgendukkert i det salte hav. Svinkløv er et smukt badehotel med stolte traditioner for dejlig mad af lokale, friske råvarer. Her hersker en særlig varm og imødekommende stemning. Det er hér på strandene ved Svinkløv, den populære TV-serie Badehotellet er optaget. Mange badehoteller i Danmark holder fast ved skønne danske traditioner, og det gælder også Svinkløv. Svinkløvs traditioner blev udfordret, da den oprindelige bygning af træ i 2016 brændte. Men med stor omhu og kærlighed, er både hotel og stemning nu genskabt, med fin respekt for stedets historie og traditioner.

Find flybilletter til Aalborg

2. Kellers Badehotel, Fanø

Nogle hundrede meters gang fra Kellers Badehotel, så er du på Fanøs fine strande. Kellers Badehotel & Spisehus er stedets fulde navn. Her får du dejlige muligheder for både strandliv og afslapning. Og her er lækker mad og gode vine i spisehuset. På Fanø er der nok at udforske: fine, brede sandstrande og store naturoplevelser. Led efter rav på stranden, eller sæt drager op. Se sælerne baske sig ved vandet, og nyd dugfriske østers. En rigtig ø-perle blandt badehoteller i Danmark.

Se også: 12 smukke danske øer – perfekte til ø-ferie eller weekend

3. Havgaarden Badehotel, Nordsjælland

Havgaarden er ren stråtækt idyl. Fra den dejlige terrasse kan du nyde en fantastisk udsigt. I Havgaardens rummelige have finder du mange oaser. Og så har Havgaarden egen trappe ned til stranden langs Kattegat. Hér kan du nyde solrige dage og smukke solnedgange på romantiske slentreture i foråret eller sommeren. Eller du kan gå opkvikkende “rusketure” efterår og vinter. Havgaardens kok fremtryller lækre middage året rundt af sæsonens råvarer. Og så er her pejsestue, perfekt til hygge foran en knitrende ild.

4. Hjerting Badehotel, Sydvestjylland

Hjerting Badehotel nær Esbjerg har en billedskøn udsigt over Ho Bugt. Badehotellet ligger helt ud til vandet, og indbyder til friske dukkerter i det klare havvand. Udover badehotellets værelser, så har hotellet forskellige 3 typer huse, der kan lejes. Disse er gode til længere ferier, og til familier med børn. Husene har eget køkken og terrasse, hvorfra man om aftenen kan nyde blussende solnedgange. Hjerting Badehotel har fitnessrum, sauna og dampbad. Herudover wellness faciliteter, som frisør, fodpleje, massør og fysioterapeut.

5. Hjorths Badehotel, Nordjylland

Velkommen til Hjorts Badehotel i Kandestederne ved Skagen. Blandt badehoteller i Danmark finder du her en rigtig original og autentisk perle. Hjorths Hotel åbnede som hotel i 1890. Hjorths Hotel er charmerende og enkelt indrettet. Det er som om tidens tand er gået ubemærket hen over det gamle badehotel. De 15 værelser er nydelige og spartanske uden TV, minibar eller telefon. Men her er plads til at nyde livets goder. Det sørger restauranten og vores dygtige kok i stueetagen for. Der er naturligvis friske aviser til morgenmaden. I haven, eller i den hyggelige salon, kan kaffen nydes i selskab med den bog, du aldrig fik læst. Du kan også gå i sauna, spille petanque og leje cykel. Og selvfølgelig nyde livet inde i Skagen.

Find flybilletter til Aalborg

6. Helenekilde Badehotel, Nordsjælland

Det smukke og romantiske Helenekilde Badehotel ligger i Tisvildeleje i Nordsjælland. Badehotellet var oprindeligt sommerhus, men i 1904 blev det omskabt til badehotel. Helenekilde har moderne faciliteter, men badehotellets historiske charme er smukt bevaret. Helenekilde byder på luksus med familiær stemning. Her er hyggeligt og romantisk. Her kræses om maden på fineste vis, og placeringen tæt ved Tisvildeleje er optimal. Helenekilde Badehotel har endda en søster. Eller i al fald et søsterhotel: Tisvildeleje Strandhotel.

7. Badehotel Harmonien, Ærø

Badehotel Harmonien – tidligere Badehotel Ærø – har bevaret sin autentiske stemning. Harmonien ligger i centrum af smukke Ærøskøbing. Indgangen ligger ud til maleriske, brostensbelagte veje. Hotellets fine have fører direkte til havet på den anden side. Haven er smukt møbleret, og du kan nyde udsigten i både sol og regn. Kommer her en byge, kan du nemlig hygge dig i Harmoniens have pavillon. Vær opmærksom på, at de fleste værelser her er helt i gammel stil. Vask på værelset, brus og bad på gangen. Blandt badehoteller i Danmark er Harmonien i den prisvenlige ende. Og det har en helt perfekt beliggenhed.

8. Allinge Badehotel, Bornholm

Nu bliver det personligt. For det hyggelige Allinge Badehotel drives nemlig af et vaskeægte værtspar. Siden 1989 har Lisbeth og Tom Panduro hygget om gæsterne på Allinge Badehotel, også kendt som Byskrivergården. Denne tidligere bondegård fra 1774 er ombygget til ‘hotel Garni’, dvs. hotel med morgenmad. Badehotellet ligger lige ud til havet – her er 50 m til Næs strand. Her er en dejlig gårdhave, og en stor ugenert have med gamle beplantninger, liggestole og borde. Alt kun et stenkast fra havet. Der er 5 minutters gåtur til evt. indkøb i Allinge. Alle værelser har eget bad, og egen indgang. Her er fællesstue med bøger og blade, og fælles the køkken. Til morgenmaden serveres typisk friskbagt brød, juice, ost og æg – altid friskt, og primært økologisk. Bornholmsk charme af bedste slags.

Find flybilletter til Rønne

9. Dyvig Badehotel, Als

Dyvig Badehotel, på smukke Als, ligger smukt ud til Stegs Vig. Badehotellet sigter på at skabe en hjemlig atmosfære, med luksus og ro. En tidslomme for gæsten, så der opleves sjælefred. Godt for sjælen er også maden her, der tilberedes af friske, lokale, og primært økologiske råvarer. Blandt badehoteller i Danmark er Dyvig Badehotel kendt for sit vinkort. For dette smukt rødmalede badehotel har bl.a. vundet Årets Vinkort i Den Danske Spiseguide. Og det anerkendte Wine Spectators i New York giver 2 ud af 3 vinglas til Dyvig’s vinkort. Her er altså alle muligheder for at slutte en dejlig dag med et dejligt måltid, og et glimrende glas vin.

10. Hotel Frederiksminde, Sydsjælland

Her kan du forkæle dine smagsløg til fulde, mens du nyder en pragtfuld udsigt over Præstø fjord. I flere år har Frederiksminde nemlig kunne bryste sig af en Michelinstjerne. Friskfangede fisk, sæsonens vildt, og lokale råvarer står på menuen, tilberedt med originalitet af kok Jonas Mikkelsen. Efter middagen kan du nyde de romantiske værelser, der er renoveret i 1890’er stil. Hele bygningen emmer af svundne tider, på fineste vis. Du kan bade i fjorden, stranden ligger kun 50 meter fra Hotel Frederiksminde. Den store have er perfekt at slentre i, måske er det på tide du får købt dig en solparasol?

Mere inspiration til udflugter og ferie i Danmark:

10 magiske steder i Danmark

10 magiske steder i Danmark nr 2: Anderledes oplevelser fra flagermushuler til mystisk ø

Kort