COVID-19 (coronavirus) kan påvirke dine rejseplaner. Uanset, hvor du skal hen, kan du finde den seneste vejledning her.

nyheder 10 perfekte steder til din storbyferie i Europa

Alle artikler

10 perfekte steder til din storbyferie i Europa

Her får du et fint udvalg af 10 inspirerende storbyrejser i Europa! Vælg din by og kom afsted!

Er city ture lige dig? Så tjek dette inspirerende udvalg af 10 af de bedste storbyferie destinationer i Europa ud – og hvad du kan lave i de pulserende metropoler.

Find billige flybilletter med Skyscanner, få en god pris på hotellet – tjek vores hotelsøgeservice, og brug også Skyscanner’s app – den kan det hele!

1. Lissabon, Portugal

Alle må være lykkelige i Lissabon, for byens placering på syv bakker langs den mægtige Tagus-floden, og udsigt over Atlanterhavet må være berusende. Havet giver Lissabon lys, luft og liv. Tag en tur med en af de kanariefugl-gule sporvogne og se denne autentiske portugisiske hovedstad – stå af i Alfama-distriktet. Besøg historiske Castelo de São Jorge, den højeste bygning i Lissabon, hvorfra du har en fantastisk udsigt over byen og det omkringliggende landskab. Lissabon og shopping er også forenelige, du kan finde skatte fra berømte designkæder i Rua Augusta, hyggelige butikker i Chiado distriktet, eller gå i det moderne indkøbscenter Vasco da Gama. Om aftenen lytter du til fado musik, med et glas porto i hånden, og med udsigt til hav og himmel.

Mere Lissabon: De 7 bedste ting i eventyrlige Lissabon

Find fly til Lissabon

Find hotel i Lissabon

2. Venedig, Italien

Mere end 400 broer, 150 kanaler og mere end 110 småøer gør Venedig til en fortryllende storbyferie destination. Når du er i Venedig – hvad kan du så lave? Gå til Markuspladsen hvor du drikker cappuccino, spis en gelato på Suso Gelatoteca, og snup dig en selfie med den mest fotograferede bro i verden, Ponte dell’Accademia. Sejl gennem kanalerne på en en traghetto (meget billigere end gondoliers), en slags bus-gondol. Sæt Palazzo Ducale, berømt palads fra det 14. århundrede, på din to-do liste, og hvis du er kunstelsker, så besøg International Art Biennale Giardini og Arsenale: åbent fra 9. maj til 22. november 2015 .

Mere Venedig: Venedig på budget – 8 fineste sparetips

Find fly til Venedig

Find hotel i Venedig

3. Zagreb, Kroatien

Den 900 år gamle hovedstad i Kroatien summer, blomstrer og danser. Den afslappede Zagreb er det kulturelle og politiske hjerte i Kroatien, og den kan groft inddeles i to: den gamle bydel Gornji Grad, også kendt som Upper Town og Donji Grad, Lower City. Begge bydele når du med en kabelbane, en lyseblå sporvogn, der suser frem og tilbage. Kultur er allestedsnærværende i Zagreb med snesevis af teatre, og omtrent tres museer og kunstgallerier. Vi anbefaler at besøge Museum for Moderne Kunst og Art Pavilion. Fredelige og grønne områder i byen kan findes i Maksimir Park, og i den botaniske have (Botanicki VRT) Donji Grad. Om aftenen går du i klubber som Mansion og Purgeraj, og fordyber dig i det spændende natteliv med top DJs.

Mere Kroatien: Top 10 ting i Kroatien

Find fly til Zagreb

Find hotel i Zagreb

4. Rom, Italien

Tag til den evige by Rom i foråret eller tidligt efterår – det er de dejligste måneder med de behageligste temperaturer når du skal sippe en cappuccino i Rom, og nyde de smukke piazzaer, såsom Piazza Farnese med dens berømte springvand og dets 16. århundrede palads, Palazzo Farnese. Piazzaerne er en stor del af smukke Roms imponerende arkitektur, historie og livsstil. Det er rart at køre på cykel i Rom, og man kan på sin udlejningscykel køre forbi højdepunkter som Colosseum, Forum Romanum og Trevi-fontænen. En af Roms meget velbevarede hemmeligheder er tunneller, der er flere hundrede kilometer lange, fra Roms berømte Via Appia går de under St. Callixtus og Appia Antica, og under St. Peterskirken.

Find fly til Rom

Find hotel i Rom

5. London, Storbritannien

Dejlige London med sine engelske taxaer, Themsen og ikoniske broer er altid et godt valg til en storbyferie. Denne enorme metropol er kun 1 time og 30 minutters flyvning væk, og der er meget at se og gøre, besøg f.x. berømte seværdigheder som Tower of London og London Eye. Talrige verdensberømte museer som Tate Modern, Design Museum og Victoria & Albert museum ligger som perler på snor, rundt i byen. Sidst, men ikke mindst, er London fremragende at shoppe i. Berømte mærker finder du på Oxford Street, vintage og kreative designperler venter på dig på Portobello marked i Notting Hill. Besøg også hipster kvarterer som Spitalfields og Shoreditch med kunstgallerier, vintage markeder og cool kaffebarer, som f.x. Old Shoreditch Station. Det er ikke tilfældigt at det er her i Shoreditch man først spottede kunst af den verdensberømte street artist Banksy.

Læs mere: Oi! London: 10 musik hotspots

Find fly til London

Find hotel i London

6. Barcelona, ​​Spanien

Ciudad maravilliosa! Dette er Barcelona, ​​et vidunder af en by. Især fordi Barcelona kombinerer by med strand. Tag til kvarterer som El Borne og indsnus stemningen (ambiente!), te butikker, Parc Ciutadella, Picasso-museet, de lækre tapas og de gode vine på de helt autentiske caféer. I Barcelona kan du fint gå, men endnu sjovere: du kan leje en cykel! Byen har mere end 250 km cykelstier; så du kan køre til stranden i Barceloneta, eller til den lidt mindre Nova Icaria, nær den olympiske landsby. Er du i Barcelona for første gang, SKAL du se værker af Antoni Gaudi: Parc Güell og Sagrada Familia, for at nævne blot et par stykker. Efter sightseeing kan du lege picnic, og købe ind på Mercat de la Boqueria på Las Ramblas, det største fødevaremarked i Europa. Og så skal du lige forbi Parc de la Creueta del Coll, en smuk park med en stor sø.

Find fly til Barcelona

Find hotel i Barcelona

7. København, Danmark

Cool Copenhagen hedder København ude i Europa, for den danske hovedstad har en stærk kreativ vibe, og man kan finde både historie, skandinavisk design, afslappede øko-cafeer og den verdensberømte stjerne restaurant NOMA her. De berømte ikoner Den lille havfrue, Tivoli og den farverige hippie landsby Christiania trækker mange til. Foodies tager til Torvehallerne på Israels Plads med sine 60 boder fyldt med de lækreste delikatesser. Hipstere finder vej til Vesterbro, en af ​​de mest populære dele af byen, med sprøde on-trend butikker og innovative restauranter. Om sommeren kan du chille og svømme i havnebadene – f.x. på Islands Brygge og ved Fisketorvet.

Mere Danmark: 10 magiske steder i Danmark

Find fly til København

Find hotel i København

8. Berlin, Tyskland

Hippe kreative kvarterer som Prenzlauer Berg og Kreuzberg, gode restauranter, en klub scene der er utrolig, museer i verdensklasse, en masse historie og interessante seværdigheder som Brandenburger Tor, Charlottenburg Slot, Rigsdagen og Berlin Katedral. Tysklands hovedstad har ALT. Besøg Brandenburger Tor. Besøg også East Side Gallery, det største open air galleri i verden, med mere end 1 km kunst, lavet på en sektion af Berlinmuren. Lær historien om Berlin, og om perioden hvor byen var opdelt i øst og vest. Du kan tage på picnic, kitesurfe og drageflyve på Tempelhofer Freiheit, det forladte lufthavnsområde ved Berlin Tempelhof. Om sommeren kan du vælge at slappe af på byens strand ved floden Spree.

Mere Berlin: De 10 mest trendy hoteller i Berlin

Find fly til Berlin

Find hotel i Berlin

9. Ljubljana, Slovenien

Ljubljana med ca. 300.000 indbyggere er ikke så stor, men åh så fin! Denne intime, kompakte by er perfekt at nyde kultur og underholdning i. De mange studerende, kunstnere og musikere i de smalle gader i den gamle bydel i Ljubljana betyder at her er en afslappet og kreativ atmosfære. Tag kabelbanen (sporvogn), eller gå på gåben til de barokke bygninger der ligger op mod byens slot – hérfra er der udsigt ud over den blå-grønne Ljubljanica flod. Her drikker de lokale cappuccino, eller får en øl ved vandet. Afsæt et par timer til at se dette slot fra det 13. århundrede – her er også museum. Fra bakken har du en vidunderlig udsigt over byen og dens omgivelser, og helt til de fjerne bjergtoppe, Julian Alperne, der ligger blot en times kørsel fra Ljubljana.

Find fly til Ljubljana

Find hotel i Ljubljana

10. Wien, Østrig

Wien er en elegant, klassisk by, der udstråler storhed takket være store komponister, kejsere og kejserinder (Sissi!) Og så er der jo de berømte kaffehuse. Den østrigske hovedstad er opdelt i 23 distrikter, og har mere end 1,5 millioner indbyggere. Her er meget at se og gøre. Gå ikke glip af slottet Schönbrunn, et imponerende palads i rokokostil, og gå ikke glip af den spanske rideskole. Du kan se de smukke heste, og se hvordan de bliver trænet på den helt traditionelle måde. I det historiske centrum af Wien ligger traditionelle seværdigheder ubesværet side om side med moderne arkitektur. Den gotiske Stephansdom og det moderne Haas Haus, bygget af glas og stål, er blot én kontrast. Du skal selvfølgelig dykke ind i de berømte Wiener kaffehuse og prøve den typiske wiener kaffe Kaiser Melange. Og ingen kaffe i Wien uden Sachertorte! Og så skal du forbi det berømte Hundertwasser byggeri.

Find fly til Wien

Find hotel i Wien

Flere byer og smut ture:

De 12 bedste byer til en smut tur ud i det farvestrålende efterår

10 utraditionelle smut ture i efteråret: KGB, kastanjer og upcoming kunst

10 spændende øst-europæiske byer du måske ikke kender – men bør besøge

Priser er indhentet indenfor de seneste to døgn. Priserne er vejledende og tilbuddene kan være i begrænset antal.

Skyscanner er verdens rejsesøgemaskine, der hjælper dig med at få mest muligt for pengene både mht. flybilletter, hoteller og billeje.