COVID-19 (coronavirus) kan påvirke dine rejseplaner. Uanset, hvor du skal hen, kan du finde den seneste vejledning her.

nyheder 10 gratis oplevelser i London – inklusive flamingoer

Alle artikler

10 gratis oplevelser i London – inklusive flamingoer

Se 10 af Londons bedste gratis oplevelser: Besøg flamingoer i en have 30 meter oppe i luften, se mumier, gratis koncerter, vilde blomster og hemmelige steder...

På storbyferier kan man hurtigt føle, at pengene bare fosser ud af lommen på én, og at man må lave et nyt dyk efter tegnebogen hver 10. minut. Men der er masser af gratis og spøjse oplevelser at finde – hvis man ved hvor de er: Vi har fundet 10 af de bedste i London.

Find billige flybilletter til London

1. Roof Gardens

Nærmeste tube: High Street Kensington

Adresse: 99 Kensington High St, Kensington, London W8 5SA

Hjemmeside: Roof Gardens

30 meter over Londons gadeplan, lige midt i Kensington, finder du et af Londons mest spektakulære landmærker, nemlig Roof Gardens: den dejligste have på mere end 6000 m2 – med fantastiske udsigter og en fabelagtig stemning. Heroppe finder du silkebløde plæner, flamingoer, smukke blomster og træer – højt til vejrs. Roof Gardens har også en private members club, og en restaurant, Babylon Gardens, der serverer en lækker og varieret menu 7 dage om ugen – men haven er helt officielt åben for offentligheden, så du kan også blot kigge forbi for at opleve haven.

OBS: Roof Gardens er åben for offentligheden de fleste dage, men er indimellem booket til luksuriøse bryllupper m.m. På de dage er her ikke åbent for offentligheden. Roof Gardens oplyser, at du er meget velkommen til at ringe til dem, og høre om haven er åben den dag du gerne vil smutte forbi. Telefon: (+44) 20 7937 7994.

Læs mere:

Mad med udsigt: De 6 bedste skyskraber restauranter i London

Wow!

Crocket og flamingoer…midt i London, 30 meter over gadeplan

2. Little Venice

Nærmeste tube: Paddington eller Warvick Avenue

Adresse: Hvor Grand Union og Regents kanalerne mødes.

Little Venice er en idyllisk oase, med smukke kanaler og husbåde, og en lang række hyggelige spisesteder, cafeer og pubs langs kanalerne, og de smukke gader tæt ved. Little Venice er et af de steder i London, der virkelig minder om at denne enorme metropol er vokset sammen af et utal af selvstændige landsbyer. Dette billedskønne sted ligger lige nord for Paddington, hvor Grand Union og Regent’s kanalerne mødes. Du kan også tage på kanalfart, se dukketeater (en stor, gammel tradition her, og ikke kun for børn), eller blot slentre rundt – du vil hurtigt være forført af den helt særlige charme her i Little Venice.

Idyl ved kanalerne i Little Venice

3. Borough Market

Nærmeste tube: London Bridge

Adresse: Borough High Street, London SE1 9AH

Hjemmeside: Borough Market

Dufte, farverige boder, prisvindende delikatesser, lækre nybagte brød, det fineste charcuteri, chokolade, krydder-eddiker, gourmet olier, frugt, lækre oste, grøntsager, økologiske farmere med dugfriske varer – alt blander sig sammen i en smags- og duft symfoni på det legendariske Borough Market. Og her bugner af gratis smagsprøver! I mere end 1000 år har Borough Market sørget for at londoners har fået friske madvarer, og det er Londons ældste fødevaremarked. Borough Market har hjemme i en stemningsfuld enorm hal, indrammet af smukke irgrønne smedejernsbuer. Dette er et mekka for nydelse af mad, og udover selve maden, er her madlavnings demonstrationer og kurser, mad skribenter, BBC delikatesse vindere, madbøger og meget mere. At gå her og nippe og nyde er en salig oplevelse.

Læs mere: 5 cool og anderledes markeder i London du skal besøge

Under de smukke smedejernsbuer finder du uanede mængder af lækkerier

Mums!

4. Free Walking Tours

Find en tour: Turene foregår over hele byen. Vælg en tur og se mødested for din valgte tur på hjemmesiden: Free Walking Tours.

Med Free Walking Tours kommer du rundt i London med professionelle freelance tour guides, der både kender de traditionelle sights, men også krydrer tour’en med skæve detaljer om byens historie og liv – du kan opleve alt fra Westminster tours over Food tours til Grafitti tours. Free Walking Tours burde måske hedde sæt-selv-en-pris tour, for det forventes måske nok at du giver en lillebitte skilling til slut, men det er op til dig. Vi har den med her, fordi du enten gratis – eller for meget få penge – kan få en oplevelse af høj kvalitet til (næsten) ingen penge, du ikke kan få på andre dyre tours. Se mere her:

https://www.youtube.com/watch?v=yg0H0MXUB_Q

Hør om turene i denne fine lille video

5. British Museum

Nærmeste tube: Tottenham Court Road eller Holborn

Adresse: Great Russell St, Bloomsbury, London WC1B 3DG

Hjemmeside: British Museum

Find en Spotlight Tour

Umiddelbart tænker du måske "øv, mumier og støvet historie" – men dér tager du fejl: British Museum er det bedst besøgte museum i Storbritannien for 10. år i træk, og her er eventyrlige fund og verdenshistorie fra hele det britiske imperies storhedstid – men også moderne kunst. Du kan gå mellem helt unikke relikvier fra Oceanien, Asien, Indien, Egypten…og frem til helt ny og spændende kunst fra hele verden. Mange af de unikke historiske fund lyder som noget fra bogen "Da Vinci mysteriet". Fx er den verdensberømte og mytiske Rosettasten her (den gav nøglen til at kunne tyde hieroglyffer). Med flere tusinde års fund at se kan man godt miste pusten – heldigvis er her på fredage [Spotlight tours](http://www.britishmuseum.org/whats_on/friday_lates/spotlight_tours/spotlight_tour_death_in_egypt.aspx, små rundvisninger på 20 minutter, der fordyber sig i forskellige temaer – find det tema du er interesseret i, og find din indre Tintin, mens du udforsker her.

British Museum’s Great Court

Fra egyptiske mumier til sydafrikanske moderne tekstiler – British Museum bobler af eventyr

6. St. Martins-in-the-fields – gratis koncerter

Nærmeste tube: Charing Cross

Adresse: Trafalgar Square, London WC2N 4JJ

Hjemmeside: St Martins-in-the-Fields

I den gudesmukke St Martins-in-the-Fields, ved det myldrende Trafalgar Square, kan du opleve unikke og gratis frokostkoncerter kl. 13.00 de fleste dage i ugen – find programmet her. I St Martins kommer de allerbedste ensembler, kor og solister fra hele Storbritannien. Om du er til klassisk musik eller ej, så er her mulighed for en oplevelse af en helt særlig karat. St Martins har været hjertet i Londons musikalske historie i mere end 250 år, hér optrådte Händel og Mozart i det 18. århundrede, hér blev det verdensberømte Academy of St Martin grundlagt i 1950´erne. Idag kan du opleve den moderne tids klassiske stjerner – ganske gratis.

Er du mere til upcoming musik? Læs med her:

Oi! London: 10 musik hotspots

Fantastisk smukt – og meget britisk

7. Speakers Corner

Nærmeste tube: Marble Arch

Adresse: I det nordøstlige hjørne af Hyde Park i London, ved Marble Arch og Tyburn

Speakers Corner er et mageløst stykke britisk historie – og nutid! Har du ikke oplevet det endnu, er det virkelig værd at smutte her forbi – særligt om søndagen er her brændende taler og debat – og tilråb og skænderier! Speakers Corner har en stolt historie, her har bl.a. Karl Marx og George Orwell holdt taler, og stedet er bannerfører for ytringsfrihed. I dag taler briter sig varme på emner de brænder for, her er aktivister, galninge, top retorikere, kærlighedsbebudere, dommedagsprædikanter og hidsige mennesker i en skøn blanding: Kort sagt, her får du den excentricitet vi elsker briterne for, for fuld udblæsning.

Med eller uden megafon – alle emner kan dukke op

Den gammeldags måde at blokere nogen på facebook på…

8. The Phoenix Garden

Nærmeste tube: Tottenham Court Road, Leicester Square, Covent Garden

Adresse: 21 Stacey Street, LONDON, WC2H 8DG

Hjemmeside: The Phoenix Gardens

Lige i hjertet af London’s West End, finder du en hemmelig og ganske fantastisk lille have, med vilde blomster, små vandløb, sjældne sommerfugle, og ro og fred: The Phoenix Garden. Sådan finder du denne smukke hemmelighed: Haven ligger bag Charing Cross Road og Shaftesbury Avenue krydset, tæt ved Phoenix Theatre. Indgangen til haven ligger på St. Giles Passage. OBS: Phoenix Garden er i foråret 2017 under ombygning, men er du i London senere, så tjek om den igen er åben her på havens hjemmeside.

Vilde blomster, guldfisk, sommerfugle…The Phoenix Garden

9. Gods Own Junkyard

Med bus: W12 eller W16, stå af ved stop Addison Road

Adresse: Unit 12, Ravenswood Industrial Estate, Shernhall St, London E17 9HQ

Hjemmeside: Gods Own Junkayard

Er du vild med neonskilte – eller bare vild med anderledes oplevelser? Hos Gods Own Junkyard finder du Europas største samling af neonskilte, og værker af nutidige neon kunstnere. Du kan nyde en forfriskning, møde beslægtede neon elskere, og her afholdes også indimellem koncerter og fester, naturligt nok – belysningen til fest er jo allerede klaret. Følg med i events via hjemmesiden.

Farver og former, neonkunst i Gods Own Junkyard

10. Tate Modern

Med bus: 45, 63, 100, N63, N89 – stop: Blackfriars Station South Entrance

Eller: Gå over Millenium Bridge fra den anden side af Themsen

Adresse: Bankside, London SE1 9TG

Hjemmeside: Tate Modern

Dette overflødighedshorn indenfor moderne kunst på Bankside har utroligt nok fri entré: Tate er et af verdens absolut førende kunstmuseer, og har værker af bl.a. Cézanne, Bonnard, Matisse, Picasso, Rothko, Dalí, Pollock, Warhol and Bourgeois. Herudover har Tate altid utrolige sær udstillinger, med nylige navne som verdens dyreste kunstner Robert Rauschenberg, den britiske kunststjerne David Hockney, og så har Danmarks egen stjerne, Olafur Eliasson, haft stor succes her med sin installationskunst. Beliggende i en enorm gammel turbinehal, har Tate i sig selv en fantastisk filmisk stemning, og museumsbutikken har et rigt udvalg af lækre varer – og gaveidéer til dem derhjemme, eller til dig selv. OBS: Der skal løses billet til særudstillinger.

De gamle turbinehaller bugner af kunst og oplevelser

Video: Tate Modern er også hjemsted for et hav af events, performances, koncerter, foredrag, madaftener m.m. Tjek hjemmesiden når du er på vej til London, her får du en smagsprøve.

Find billige flybilletter til London

Få flere rejsetips og mere rejseinspiration:

Gratis i Berlin: De 10 bedste tips

10 bedste gratis oplevelser i Rom

Top 10 ting at opleve i Barcelona

*Offentliggjort april 2017. Priserne er indhentet indenfor 15 seneste dage for dagen for offentliggørelsen af denne artikel. Priser kan være afhængige af tidsmæssige ændringer, herunder begrænset antal.

Skyscanner er verdens rejsesøgemaskine, der hjælper dig med at få mest muligt for pengene både mht. flybilletter, hoteller og billeje.