nyheder 10 ideer til sommerferie for solo rejsende

Alle artikler

10 ideer til sommerferie for solo rejsende

Mange rejser solo - er du blandt dem, så er her 10 ideer til din sommerferie. Der kan være mange måder at rejse på egen hånd: Nogle vil gerne møde nye mennesker, andre vil gerne opleve ro og fred - vi har ideer til begge slags her: 10 gode bud på en dejlig sommerferie for solorejsende!

Download vores app

1. Skriv din biografi i Paris

Paris er kendt som et romantisk sted, men du behøver ikke medbringe en romance hjemmefra – ‘Lysenes By’ er også skøn at besøge i selskab med sig selv. Paris byder selvfølgelig på klassiske oplevelser, såsom at slentre ned af Champs-Élysées, besøge Louvre, udforske de små gyder i Montmartre, nyde god mad i det livlige kvarter Marais, blive betaget af Sacré Coeur, tage på bådtur på Seinen, snuse rundt på fine loppemarkeder, nyde en kop kaffe på en café, og blot nyde stemningen. Men her er også små finurlige steder, der får dig i kontakt med nye mennesker: Bliv fx en "tumbleweed" i den engelske bogbutik Shakespeare & Company – du får nattely hvis du arbejder her et par timer, læser en bog om dagen, og skriver en 1-sides biografi om dig selv: Du skal e-maile på forhånd – se adressen her hos Shakespeare & Company. Er du i byen på den franske nationaldag 14 juli, kan du se frem til at blive opslugt af et brag af en folkefest. Hele sommeren er der dejligt livligt langs Seinens bredder om aftenen.

Find fly til Paris

Læs mere: 10 insiderhemmeligheder i Paris

seinen-aften

2. Slap af og lad op i solen: Yoga ophold, græske øer

Du føler dig lidt træt, din krop er formet efter din stol, og du vil gerne opleve både sjælero, men også have lidt behageligt selskab. Så er et sommerophold med yoga måske lige dig. Der tilbydes yogaophold verden over, fra Sverige til Hawaii – vi foreslår her at tage et ophold på en græsk ø, fx. Lesbos har gode muligheder. Nogle steder dyrker du yoga på stranden mens solen står op, andre i solnedgangens stråler – du får hurtigt et sammenhold med de andre kursister hvis du vil, og stederne hjælper gerne med udflugter til destinationens sights eller med kulinariske dagsture til vingårde og olivenmarker. På de græske øer er der garanti for aquablåt hav, sol, hvidklinede idylliske huse, og græske lækkerier på bordet. Dette er en dejlig ferieform, for både krop og sjæl.

Find fly til Grækenland

Læs: En guide til 20 smukke græske øer

greece

3. Få dig nogle gode snakke: Dublin

Vil du hellere udforske en by, og kan lide at falde i snak, så er Dublin kendt for at være meget imødekommende – og det er ikke en skrøne. Om dagen kan du udforske Dublin Castle og St. Patrick’s Cathedral, og byen har også et smart transportkort, "Leap Card", der gælder for tre dage (pris: ca. 20 euro), så kan du drøne rundt i hele byen. Om aftenen kan du roligt gå på pub, få dig et måltid mad, eller et par øl, og vi gætter på at du hurtigt falder i snak. Mange pubs byder også på band nights, hvor du kan opleve live musik. Vil du gerne kombinere Dublin med at opleve irsk natur på en længere tur, er der et hav af ture ud i landet, med udgangspunkt i Dublin. Vi anbefaler, at du besøger Galway, det kreative hjerte i Irland, og et sted hvor du øjeblikkeligt vil føle dig velkommen.

Find fly til Dublin

Læs mere: Top 10 ting at lave i Dublin

4. Nyd nordisk sommer i Stockholm

Stockholm er en dejlig by at besøge solo: rejsetiden hertil er kort, og byens placering på hele 14 øer, gør den til lidt af en skærsommernats-drøm. Du kan udforske den idylliske Gamla Stan, shoppe i de skønne og hippe butikker, nyde god mad, besøge Djurgården, og nyde den nordiske sommeridyl. Du kan tage på bådture ud i den stockholmske skærgård – et fabelagtigt syn. Og er du her en lørdag med, så tag ud på Skansen, hvor svensk tv transmitterer fællessang, et fænomen der får selv den cooleste svensker til at synge med, og mange gange optræder Sveriges største navne også her. I Stockholm tilbydes der også gratis walking tours, blandt andet den ret så underholdende og cool FreeTour Stockholm, der frekventeres meget af netop solorejsende. Og så er der gode muligheder for at bade; små badesteder tæt ved Stockholm, og i skærgården.

Find fly til Stockholm

Læs: 10 ting du kan lave i Stockholm

stockholm

5. Fordyb dig i kultur og livets goder: Firenze & vintur

Omkring Firenze ligger gudesmukke Toscana, og en kombination mellem Firenzes seværdigheder og gastronomiske eventyr i oplandet, er en herlig ferie. I Firenze kan du bl.a. opleve de berømte Uffizierne, og en sand overflod af verdenskunst. Kombinér dine dage i Firenze med en vin tour – der findes et væld af ture, både dagsture og længere ture, hvor du virkelig kan fordybe dig i vinens historie og produktion, se eksempler her hos Avventure Bellissimi, og om aftenen vende tilbage til Firenze, og nyde byens aftenstemning på byens torve.

Læs mere: Top 9 ting at lave i Firenze

Opdag Italien: 10 smukke steder i Toscana

florence

6. Udforsk "Musikkens by": Wien

Hvis du gerne vil besøge en by med stor skønhed, så er Wien en god mulighed. Er det første gang du rejser alene, kan det være rart at vide at Wien et sikkert sted at besøge på egen hånd. Du kan besøge imponerende museer, tage på cruise på floden Danube, sippe kaffe på de paladslignende cafeer, og nyde det store udbud af musik her i "Musikkens By". Og så kan du fråse i Sachertorte! Tag dig god tid til at udforske denne imponerende by, og glem ikke at besøge Schönbrunn Paladset, med sine enorme omkringliggende haver. Og så er det hyggeligt at køre med de fine, røde sporvogne! Få flere tips til Wien her:

Læs mere: De 10 bedste oplevelser i Wien: Paladser, filmmysterier, kunst og legendarisk café kultur

Find fly til Wien

7. Kast dig ud i livlige Berlin, Tyskland

Berlin har masser at byde på året rundt, men særligt om sommeren er her skønt: Her er et livligt og afslappet udeliv, ingen synes det er sært at du møder solo op i en biergarten, eller slapper af om aftenen i en af de små parker – hér er der ofte opstillet bordtennisborde, og har du lyst, er det almindeligt at du bare hopper ud i det, og er med. Berlin er en imødekommende by, her oser af kultur og natteliv, og her er masser at udforske – også nogle af de allerbedste loppemarkeder i Europa. Bliver det for varmt i storbyens myretue, så er her skønne grønne områder – eller tag på stranden: Tag til enten Strandbar Mitte (Monbijoustrasse 3, Berlin Mitte, overfor Bode Museum), eller til Freibad Plötzensee, Nordufer 30, Wedding, Berlin. Berlin har også lækker mad til ethvert budget, de vildeste kulturhuse, og om sommeren mange ekstra events. Og, selvfølgelig, de klassiske seværdigheder, såsom Brandenburger Tor og Holocaust Memorial. Berlin er en by der er vant til solo rejsende, så her passer du perfekt ind.

Læs mere: Insiderguide: 10 bedste ting i Berlin – med tips fra de lokale

Find fly til Berlin

8. Oplev idyllisk sommer i Luzern, Schweiz

Måske har du allermest lyst til blot at have fred og ro, slappe af, og have alting relativt tæt på. Så siger vi velkommen til Lucerne: forfatteren Mark Twain elskede denne venlige by, der ligger smukt placeret ved den billedskønne Lucerne sø, midt i Schweiz. Byens overskuelighed og charme betyder at du har det hele indenfor gå-afstand. Den fine Kapelbro og Vandtårnet finder du lige midt i denne by på bjergtoppen. Ankommer du med tog, kan du gå til den gamle bydel, og hele byen er lige til at udforske. Hvis du vil bade, er der fine muligheder i Lucerne sø. Nærmeste lufthavn er Zürich – togtur herfra til Luzern; ca. 1 time.

Læs mere: På rejse med dig selv – 8 ideer til spændende solo weekend ture

Find fly til Zürich

9. Den ultimative sol & sjæl oplevelse: Ubud, Indonesien

Ja, okay, Elizabeth Gilbert’s berømte bog "Spis, Bed, Elsk" foregår her – men det er der gode grunde til. Ubud er nemlig et perfekt sted for solorejsende at nyde solen og varmen, og samtidigt slappe helt af, reflektere og genoplade. Ubud ligger smukt placeret mellem grønne rismarker, omkranset af bjerge med en drømmende morgentåge. Det er meget almindeligt at her kommer solorejsende, så der er ingen der stirrer fordi du deltager i yoga alene eller spiser alene på en af stedets mange lækre restauranter – her er særligt stærke vegetarspisesteder. Hvis du virkelig vil forkæle dig selv – og hvorfor ikke! – så book dig ind på et af de mange helse-retreats / spa’s der ligger i de smukke bakker rundt om landsbyen. Få en ekstra oplevelse: fordyb dig i holistik hos Taksu Healing Haven. Nærmeste lufthavn er Bali Denpasar, rejsetid hérfra til Ubud; ca. 1 time i taxi – pris ca. 230 DKK.

Find fly til Bali Denpasar

10. En anderledes byferie: Portland, Oregon

Visse storbyer er lettere at besøge på egen hånd end andre – og én af dem er en af verdens hippeste byer; Portland, Oregon, på den amerikanske vestkyst. Hvis du nu tænker "udørk", så tager du fejl, for Portland er en metropol med mange nye strømninger – mange fra San Francisco søger hertil i disse år, og byen bobler af kreativitet. I Portland får du al den kultur du kan rumme, i en by du kan overskue. Omkring byen finder du fabelagtig natur, og nogle af verdens bedste strande. Her er mange cykler, mange økologiske mikro bryggerier, her er lækker mad i enhver prisklasse, fede vintage butikker, og et helt museum dedikeret til støvsugere! Byen er levende, folk elsker en sludder, blandt andet ved en af de 500 (!) gademadsvogne, der myldrer ud på gaderne om morgenen. Kombinér dit ophold med at udforske naturen, tag å vandretur, eller tag med byens svævebane, der bringer dig højt til vejrs, og giver dig utrolige udsigter! Se om du kan være her til en ‘Last Thursday’: et legendarisk kunstmarked, der strækker sig over 15 ‘blocks’, i den sidste torsdag i juni, juli og august. Og så har Portland sit eget whiskybibliotek…

Læs også: [10 bedste drømmestrande i USA](Læs også: 10 spændende solorejser )

Find fly til Portland

Mere rejseinspiration:

Læs også: 10 spændende solorejser

Læs også: På rejse med dig selv – 8 ideer til spændende solo weekendture

OBS: Vil du backpacke? Så find inspiration her:

Læs: Backpacking i Sydamerika: Top 10 destinationer

Læs: Backpacking i Sydøstasien: Top 10 destinationer

Læs: Vandrerejser: 10 fantastiske vandreture i Storbritannien

Se også: Aktuelle rejsetilbud: Billige flybilletter til hele verden – lige nu

*Offentliggjort maj 2018. Priserne er indhentet indenfor 15 seneste dage for dagen for offentliggørelsen af denne artikel. Priser kan være afhængige af tidsmæssige ændringer, herunder begrænset antal.

Skyscanner er verdens rejsesøgemaskine, der hjælper dig med at få mest muligt for pengene både mht. flybilletter, hoteller og billeje.