nyheder 10 af de bedste sights og oplevelser i Amsterdam

Alle artikler

10 af de bedste sights og oplevelser i Amsterdam

Du har fundet en billig flybillet til Amsterdam, og nu du spekulerer måske på hvad du skal se og gøre, mens du er der? Uanset om det er din første tur, eller du har været i den livlige hollandske hovedstad før, så se vores guide her, og få nye ideer til, hvordan du får mest ud af din tid i Amsterdam.

Amsterdam er en smuk by, der er pakket med ikoniske seværdigheder, lige fra kanalerne og parkerne, til det verdensberømte Red Light District. Når du besøger Amsterdam bliver du både overvældet af den naturlige og arkitektoniske skønhed, men også af den vifte af kulturelle muligheder byen giver. På din næste tur hertil, så skriv lige disse sights og oplevelser bag øret – og få den ideelle Amsterdam ferie.

Find billige flybilletter til Amsterdam

1. Tag et billede med I Am Amsterdam bogstaverne

Hvis du kender nogen, der for nylig har besøgt byen, har du sikkert set hans eller hendes Facebook-billeder sammen med ​​disse ikoniske statuer. Med tre statuer placeret i hele byen (herunder en, der skifter placering), samt en nedskaleret model, har du masser af muligheder for at tage et hurtigt billede, der kan blive til et perfekt memento af din rejse.

2. Tag en tur på kanalerne

Amsterdam kaldes ofte Nordens Venedig. Byens mange smukke kanaler, hvoraf nogle kan dateres helt tilbage til det fjortende århundrede, er en livlig del af hverdagslivet i storbyen. Mens du er her, så brug denne unikke måde at komme rundt på – tilmeld dig fx en kanalrundfart. Hvis en bådtur ikke lige er dig, så er der masser af muligheder for at beundre kanalerne fra fortovscafeerne, der ligger tæt langs mange kanaler, eller fra en af ​​de små broer, der krydser disse smukke, blinkende vandveje.

3. Tag på cykeltur

Amsterdam er kendt som en af ​​verdens bedste cykelvenlige destinationer. Med snesevis af forskellige udbydere, der tilbyder overkommelige priser på cykel leje, er det let at se byen fra gadeniveau. Så kan du udforske Amsterdam helt som du vil.

4. Nyd Vondelpark

Vondelpark er kendt i hele Holland, og denne enorme park er det ideelle sted at nyde en solrig eftermiddag, tage på picnic, være på familie udflugt, eller date. Her er skulpturer at beundre, et open-air teater med gratis forestillinger om sommeren, og flere legeområder for børn – og så holdes her også en del koncerter.

5. Gå på skattejagt på Albert Cuypmarkt

Dette populære udendørs marked består af næsten 300 boder, med varer der varierer meget, lige fra friske råvarer til lædervarer og smykker. Markedet ligger i det populære Quartier Latin, så du kan udforske de nærtliggende restauranter og indendørs butikker, når du er færdig med at slentre omkring på markedet.

6. Se Oude Kerks smukke arkitektur

Oude Kerk er kendt for at være den ældste bygning i Amsterdam, og Oude Kerk var oprindeligt en havnekirke. En omhyggelig restaurering har gjort det muligt for besøgende at fortsætte med at nyde dette steds unikke skønhed, herunder de middelalderlige blyindfattede ruder, de historiske rum og artefakter, og fire orgler.

7. Besøg Anne Frank museet

Dette verdensberømte hus er stedet hvor en af ​​en af historiens mest berømte dagbøger blev skrevet. Udover at udforske det hemmelige anneks, kan du se udstillinger i resten af ​​huset, samt i bygningen ved siden af, herunder en udstilling af Franks oprindelige skrifter.

8. Besøg Van Gogh Museum

Fans af Van Gogh bør afsætte en hel eftermiddag til at udforske det verdensberømte Van Gogh Museum, som byder på verdens største samling af kunstnerens arbejde. Du kan også besøge museet fredag aften: Her har museet et ugentligt fredag ​​aftens program, der byder på workshops, forestillinger og mere.

9. Udforsk kunsten på Rijksmuseum

Hvis du vil se en vifte af de allerstørste kunstværker, så skal du på det legendariske Rijksmuseum, en perle blandt europæiske kunstmuseer. Du finder kunst af første klasse, lige fra gotisk til impressionistisk, og der er adskillige hovedværker af bemærkelsesværdige mestre som Rembrandt og Vermeer. Mens du er her, kan du deltage i en af ​​de guidede ture, eller multimedie-ture. Afslut din tur med et besøg i museets butik, eller snup en bid at spise på restaurant eller café.

10. Slip dig selv løs i Red Light District

Dette kvarter er hvor tabuerne brydes, og det berømte (eller berygtede) Red Light District er virkelig et one-of-a-kind sted, der er værd at besøge. Der er mange farverige shows og forestillinger for dem, der er til den slags, og du kan besøge Condomerie, kendt for sit store udvalg af kondomer. Du kan også fint bare være nysgerrig og slentre rundt her, det gør mange, og her er også restauranter, caféer og barer at besøge, for området er et af de ældste i Amsterdam.

Find billige flybilletter til Amsterdam

Få mere rejseinspiration:

Weekend tur: De 10 billigste byer i Europa til en weekend tur

13 af Europas mest romantiske byer

Gratis i Berlin: De 10 bedste tips

*Opdateret juni 2017. Priserne er indhentet indenfor 15 seneste dage for dagen for offentliggørelsen af denne artikel. Priser kan være afhængige af tidsmæssige ændringer, herunder begrænset antal.

Skyscanner er verdens rejsesøgemaskine, der hjælper dig med at få mest muligt for pengene både mht. flybilletter, hoteller og billeje.