Kort

 Kiev Borispol Lufthavn

Med fly til Kiev Borispol Lufthavn fra næsten 100 destinationer er lufthavnen Ukraines største og mest moderne. Lufthavnen har været en af Europas hurtigst voksende i nyere tid. Kiev Borispol Lufthavn ligger cirka 6 kilometer vest for Borispol og 30 kilometer øst for hovedstaden Kiev.

Lufthavnen er praktisk indrettet med mulighed for blandt andet at sende breve, pakker og fax til alle steder i verden. Der er pengeautomater, mønttelefoner og gratis trådløst internet for alle passagerer og desuden masser af siddepladser til alle, der venter på afgang.

De mange rejsende kan i forskellige toldfri butikker i forskellige dele af lufthavnen købe varer som tøj, parfumer og alkohol (inklusive naturligvis ukrainsk vodka). Der er også flere specialbutikker, som en nyhedskiosk og en souvenir-shop med traditionelle ukrainske/russiske artikler som babusjkaer og dekorerede tallerkener og kopper.

Det er også muligt at få sig en bid brød, en kop kaffe og anden mad og drikke inden afgang i lufthavnens caféer, barer og restauranter.

Lufthavne nær Kiev Boryspil:

 Til og fra Kiev Borispol Lufthavn

Kørsel skjul 

Med 30 kilometer ind til Kiev kan det for mange rejsende være en fordel at leje bil i Kiev Borispol Lufthavn. I bil tager turen normalt lidt over en halv time og yderst sjældent mere end tre kvarter.

Lufthavnen ligger meget tæt på motorvej E40, som går vestpå direkte til Kiev og videre mod henholdsvis Lviv og Odessa. Samme motorvej går desuden østpå hele vejen til Kharkov, hvorfra der er endnu flere forbindelser.

Kiev Borispol Lufthavn har masser af parkeringspladser til længerevarende ophold.

Lufthavnens GPS-koordinater er: 50°20’41”N   30°53’36”E

Tog skjul 

Der er i øjeblikket ingen togforbindelser til Kiev Borispol Lufthavn.

Busser skjul 

Der er masser af busforbindelser fra lufthavnen til Kiev, både bybusser og minibusser. Busserne kører flere gange i timen i alle døgnets 24 timer i begge retninger mellem Kievs Hovedbanegård i centrum og Kiev Borispol Lufthavn. Busserne stopper undervejs ved Kharkivska Metrostation, som er en del af Kievs omfattende metrosystem.

Der går desuden busser til og fra Borispol by (disse kører dog ikke i de sene aften- og nattetimer).

Taxa skjul 

Det er nemt at finde en taxa, når man ankommer til lufthavnen. Der er altid masser af slagsen uden for ankomsthallen, som kæmper om de rejsendes gunst. Turen til Kiev tager omkring 30-40 minutter. Sørg for at forhandle prisen på plads, før taxaen kører.

Når det er muligt, er det ofte billigere at ringe og bestille en vogn, end det er at hyre en direkte uden for ankomsthallen.

Med 30 kilometer ind til hovedstaden er det væsentligt hurtigere at køre med taxa end med bus.

 Hvem flyver til Kiev Boryspil

 Kontaktoplysninger for lufthavn

Kiev Boryspil Lufthavn

Adresse:
BIA,
Borispil 7,
Kyiv region,
08307 UKRAINE

Tlf.:+38 (0)44 4904777, 2817496
Fax:+38 (0)44 2817996

Websted:

Ejer:
SE Boryspil International Airport

 Oplysninger om stedet

Længdegrad:30° 55' 0'' E
Breddegrad:50° 21' 0'' N
IATA kode:KBP
ICAO kode:UKBB

 Lufthavnsbeliggenhed

Google map

De priser, der vises på denne side, er kun anslåede laveste priser. Fundet de seneste 45 dage.