Kort

 Kiev Zhulhany Lufthavn

Kiev Zhulhany Lufthavn åbnede i 1924 er dermed den ældste – men nu mindre - af Kievs to lufthavne. I mange år har der kun været fly til Kiev Zhulhany Lufthavn fra andre ukrainske lufthavne, men siden 2011 kan man igen flyve hertil fra internationale destinationer.

I en afstand på otte kilometer er Kiev Zhulhany Lufthavn også den, der er nærmest Kievs centrum.

Trods de mange år på bagen har lufthavnen så sent som i 2012 bevist, at den kan klare sig gennem ekstreme kuldebølger uden mærkbare forsinkelser eller aflysninger.

Lufthavnen er meget lille, men har en lille butik, og det er også muligt at både hæve og veksle penge.

Det ukrainske luftfartsmuseum, som åbnede i 2003, ligger lige bag Kiev Zhulhany Lufthavn. Den imponerende samling af fly og helikoptere er en af verdens største udstillinger af sovjetisk luftfartsteknologi.

Der er desuden en hel del hoteller i forskellige prisklasser i nærheden af lufthavnen.

Lufthavne nær Kiev Zhuliany:

 Til og fra Kiev Zhulhany Lufthavn

Kørsel skjul 

Den største fordel ved Kiev Zhulhany Lufthavn er dens beliggenhed. Der er kun otte kilometer til centrum af Kiev, og så ligger lufthavnen inden for byens vejnetværk, så turen til og fra centrum ikke bare er kort, men også utrolig nem og praktisk.

Lufthavnen ligger i den sydvestlige ende af byen tæt på turistattraktioner som den storslåede Skt. Sofia Katedral og Grotteklostret Pechersk Lavra, som begge er at finde på UNESCOs Verdensarvsliste.

Der er parkeringsmuligheder for længerevarende ophold lige uden for lufthavnen.

Lufthavnens GPS-koordinater er: 50°24’6”N   30°27’6”E

Tog skjul 

Kiev-Volynskyi-banegården fra år 1900 ligger kun 500 meter fra Kiev Zhulhany Lufthavn. Herfra kører både de gammeldags Elektrichka-tog såvel som moderne S-tog fra 2010. Med S-togsnetværket er der adgang til alle stationer til offentlig transport i Kiev – både tog, bus og måske vigtigst af alt metro.

Kievs metro er nemlig den tredjeældste metro i det gamle Sovjet og når rundt til over 50 stationer i hele hovedstaden.

Busser skjul 

Der kører både trolleybus og marshrutka (en ukrainsk minibus) mellem lufthavnen og Kievs Hovedbanegård. Herfra er der et hav af offentlige transportmuligheder til flere forskellige steder i byen. Der går blandt andet direkte bus til Kievs hovedlufthavn, Borispol.

For flere destinationer fra Kiev Zhulhany Lufthavn kan man gå den korte tur til vejen Povitroflotsky Prospect, hvorfra der afgår flere busser til forskellige destinationer i Kiev.

Taxa skjul 

Der er som regel taxaer lige uden for terminalen i på- og afsætningsområdet, og desuden et hav af taxaselskaber, som kører mellem centrum og Kiev Zhulhany Lufthavn. Det tager cirka en halv time at komme til centrum, men da Kiev er en stor by, kan transporttiden variere afhængig af trafik, og hvor i byen du skal til eller fra.

 Hvem flyver til Kiev Zhuliany

 Kontaktoplysninger for lufthavn

Kiev Zhuliany Lufthavn

Adresse:
Airport,
Kiev,
03036 UKRAINE

Tlf.:+38 (0)44 2412001, 2768138
Fax:+38 (0)44 2433565

Websted:

Ejer:
Municipal Enterprise International Airport Kyiv (Zhulyany)

 Oplysninger om stedet

Længdegrad:30° 27' 2'' E
Breddegrad:50° 24' 6'' N
IATA kode:IEV
ICAO kode:UKKK

 Lufthavnsbeliggenhed

Google map

De priser, der vises på denne side, er kun anslåede laveste priser. Fundet de seneste 45 dage.