Kort

 Phuket Lufthavn

Der går omkring 20.000 fly til Phuket Lufthavn og ud igen om året. Dermed er den Thailands næstmest besøgte. Lufthavnen er lille og travl, men til gengæld er vejen fra toldkontrol og immigration til bagagebåndet og de smukke strande uden for døren både nem og kort. Og selvom der kun er få restauranter i lufthavnen, kan man finde både thailandsk og europæisk mad på menukortene.

Her er naturligvis toldfri butikker med masser af billige varer. Det er dyrt at købe vin i Thailand, men til gengæld er landets egenproducerede drikke utrolig billige og fås naturligvis i Phuket Lufthavn ligesom blandt andet parfume, bøger, smykker og snacks. Her er masser af muligheder for ankomne at veksle til thai baht eller for udrejsende til at spendere de sidste.

Lufthavne nær Phuket:

 Til og fra Phuket Lufthavn

Kørsel skjul 

Phuket Lufthavn ligger på den nordvestlige del af øen 32 kilometer nord for Phuket by og festbyen Patong i den sydlige ende af øen. Begge byer kan nås i bil på cirka en halv time, mens Bang Tao-stranden er omtrent 20 minutters kørsel fra lufthavnen.

Selvom Phuket er en ø, kan fastlandet også nås via bil. Følg (Rute 402) i nordgående retning for at køre over Sarasin-broen til fastlandet.

Det er nemt at køre bil i Thailand, men husk, at man i hele landet kører i venstre side af vejen!

For kortere ture, for eksempel på Phuket alene, kan man også vælge at leje de noget billigere scootere.

For GPS-brugere er postnummeret for Phuket Lufthavn 83140.

Tog skjul 

Der går ingen tog direkte til eller fra Phuket Lufthavn.

Busser skjul 

Der går rutebiler med aircondition fra lufthavnen hver dag fra tidlig morgen til midt på aftenen hver time til halvanden hele vejen til Phuket by. Turen varer cirka en time, men kan især mellem 16:30 og 17:30 tage lidt længere, da mange skolebørn stiger af og på, og trafikken er tættere. Der er ikke mange stop på vejen, men til gengæld foregår det hele meget uformelt, og man kan bare give buschaufføren besked, hvis man gerne vil af et bestemt sted på ruten. Frem til først på aftenen går der desuden flere lokale busser fra Ranong Street i Phuket by til alle større strande på øen.

Det er også muligt at tage en minibus i stedet. De er dyrere end rutebilerne, men også langt hurtigere og kører ikke langs en fast rute, men til de steder, som passagererne bestiller. Minibusserne forlader lufthavnen, så snart de er fyldt op. Langt de fleste hoteller kan arrangere en minibus til turen tilbage til lufthavnen.

Det er muligt at køre med både rutebil og minibus til en lang række destinationer på fastlandet.

Taxa skjul 

Det er let at finde taxaernes holdeplads i Phuket Lufthavn. Drej til højre, så snart du er ude af lufthavnsbygningen, så er du der straks. Taxaerne er gule og røde og ikke til at tage fejl af. Prisen er styret af et taxameter, men nogle gange skal chaufføren mindes om at starte metret. En tur til Phuket by tager cirka en halv time, mens turen til strandene Karon og Kata på den sydvestligste del af øen tager omkring en time.

 Hvem flyver til Phuket

 Kontaktoplysninger for lufthavn

Phuket Lufthavn

Adresse:
222 Sanambin Road,
Tambol Mai Kwaw,
Amphoe Thalang,
Phuket 83140,
THAILAND

Tlf.:+66 (0)76 327230

Websted:

 Oplysninger om stedet

Længdegrad:98° 18' 45'' E
Breddegrad:8° 6' 38'' N
IATA kode:HKT
ICAO kode:VTSP

 Lufthavnsbeliggenhed

Google map

De priser, der vises på denne side, er kun anslåede laveste priser. Fundet de seneste 45 dage.