Kort

 Bangkok Don Meung Lufthavn

Bangkok Don Meung Lufthavn var Bangkoks hovedlufthavn, indtil Bangkok Suvarnabhumi Lufthavn åbnede i 2006. I første omgang førte det til lukning, men lufthavnen genåbnede officielt 25. marts 2007, og siden er der igen gået fly til Bangkok Don Meung Lufthavn, selvom den er noget mindre travl end tidligere.

Lufthavnen havde oprindeligt tre terminaler, men siden august 2011 er al trafik gået gennem terminal 1, som er en bygning i to etager. Det gør Bangkok Don Meung Lufthavn til en meget kompakt og overskuelig lufthavn at komme ind og ud af. Det er let at finde indgang, udgang, check-in, information, bagage og ikke mindst gaten til det fly, man skal med.

Trods den noget mindre størrelse end tidligere er der stadig både butik, restaurant, bank med mulighed for at veksle valuta samt lufthavnshotel.

Et pudsigt og unikt faktum vedrørende Dong Meung Lufthavn er, at der er en golfbane mellem de to landingsbaner, så hvis man forventer at skulle bruge lang tid i lufthavnen, er der mulighed for en noget alternativ lufthavnsaktivitet.

Lufthavne nær Bangkok Don Meung:

 Til og fra Bangkok Don Meung Lufthavn

Kørsel skjul 

Bangkok Don Meung Lufthavn ligger i det nordøstlige Bangkok omkring 25 kilometer fra centrum.

Vibhavadi Rangsit Road går fra lufthavnen direkte til centrum, hvor den forgrener sig med andre større veje med adgang til det sydlige Thailand. I nordlig retning fortsætter Vibhavadi Rangsit Road fra lufthavnen med stort set direkte forbindelser til det nordligste og østligste Thailand.

Husk, at biler i Thailand kører i venstre side af vejen.

Koordinaterne til GPS-brug er 13°54’45”N  100°36’2 4”E.

Tog skjul 

Du kan også komme til Bangkok med tog. Don Meung Banegård ligger på den anden side af motorvejen, men en overdækket gangbro sørger for, at det ikke er noget problem at komme mellem lufthavnen og banegården.

Det er billigt at tage toget ind til Bangkoks centrale hovedbanegård, Hualamphong, men togtider kan variere meget, og de annoncerede rejsetider skal tages med et gran salt. Fra Hualamphong er der togforbindelse til hele landet.

Busser skjul 

Der går både lufthavnsbusser og rutebiler mellem lufthavnen og centrum. Busserne forbinder lufthavnen direkte med blandt andet hovedbanegården Hualamphong, seværdighederne Victory Monument og Grand Palace samt med en lang række hoteller i forskellige dele af Bangkok.

For rejsende, der skal fra Bangkoks ene lufthavn til den anden, går der bus mellem Bangkok Don Meung Lufthavn og Bangkok Suvarnabhumi Lufthavn.

Alle busserne holder foran lufthavnens ankomsthal.

Taxa skjul 

Taxaholdepladsen er lige foran ankomsthallen. Der er en del selverklærede taxachauffører uden licens, som ofte forsøger at gøre rejsende til kunder. De autoriserede taxaer kan kendes på de sorte og gule nummerplader, deres taxameter og på, at de holder på taxaholdepladsen foran terminalen. Husk at fortælle chaufføren, om du ønsker at betale per taxameter, før du starter turen.

Der kan desuden lejes limousine til og fra Bangkok Don Meung Lufthavn.

 Hvem flyver til Bangkok Don Meung

 Oplysninger om stedet

Længdegrad:100° 36' 36'' E
Breddegrad:13° 54' 36'' N
IATA kode:DMK
ICAO kode:XXXX

 Lufthavnsbeliggenhed

Google map

De priser, der vises på denne side, er kun anslåede laveste priser. Fundet de seneste 45 dage.