Kort

 Bangkok Suvarnabhumi Lufthavn

Bangkok Suvarnabhumi Lufthavn er en ny lufthavn, som åbnede i 2006. I de første par uger var den kun for indenrigsfly, men der er nu så mange fly til Bangkok Suvarnabhumi Lufthavn, at den er en af verdens 20 travleste. I sin korte levetid har lufthavnen flere gange bevist, at dens beskyttelse mod oversvømmelser er i verdensklasse.

Mængden og variationen af butikker i den topmoderne og i øvrigt meget rene terminalbygning er enorm. Der er butikker, som sælger parfume, mode, alkohol, thailandsk håndværk og meget mere. Hver af disse butikker er på størrelse med de toldfri butikker, der i mange andre lufthavne alle produkter samme sted.

Bangkok Suvarnabhumi Lufthavn er også velegnet til længere stop med gratis trådløst internet, legerum til mindre børn og behagelige stole til de ventende.

Med en af verdens allerstørste lufthavnsterminaler, der samlet set er næsten 80 gange større end Parkens græstæppe, er der også plads til flere end 50 restauranter, uden at det bliver trangt. De fleste butikker lukker ved midnatstid, mens restauranterne har åbent døgnet rundt. Der kører shuttle-bus rundt til alle dele af lufthavnen.

Lufthavne nær Bangkok Suvarnabhumi:

 Til og fra Bangkok Suvarnabhumi Lufthavn

Kørsel skjul 

Bangkok Suvarnabhumi Lufthavn ligger 30 kilometer øst for Bangkok. Der er hele fem hovedveje til og fra lufthavnen inklusive Chonburi-motorvejen. Herfra er der hurtig adgang til Bangkok og det øvrige Thailand.

Der er masser af biludlejningsfirmaer og to enorme 5-etagers parkeringshuse med masser af plads til både lejede og egne biler.

Husk, at biler i Thailand kører i venstre side af vejen.

Koordinaterne til GPS-brug er 13°41’33’N  100°45’0’E.

Tog skjul 

Tog er en hurtig og effektiv måde at komme fra lufthavnen til Bangkok by. Der går ekspresruter direkte til Makkasan og til Phaya Thai i centrum af Bangkok. Turen fra lufthavnen til Phaya Thai er på knap 30 kilometer og varer cirka 18 minutter, mens turen til Makkasan er en anelse kortere og et par minutter hurtigere.

Fra både Phaya Thai og Makkasan er der forbindelser til andre togruter, så man med tognetværket kan komme rundt til alle dele af Bangkok, inklusive hovedbanegården, hvorfra der afgår tog til flere destinationer i Thailand.

Busser skjul 

Bangkok Suvarnabhumi Lufthavns egen busstation er et lille stykke fra terminalen, men kan nås med shuttle-bus.

Der går et dusin bybusser til og fra stationen, så det er meget nemt og overskueligt at komme ind til centrum af Bangkok og til flere forskellige steder i udkanten af byen.

Desuden kan man tage bus direkte fra lufthavnen til populære Pattaya omkring 130 kilometer mod syd og hele vejen til Nong Khai på grænsen til Laos.

Taxa skjul 

Man kan bestille såkaldt ”offentlig taxa” fra taxa service i terminalbygningen. Offentlige taxaer skal blandt andet være godkendt af Airports of Thailand.

Taxaernes holdeplads er lige uden for terminalbygningen. For rejsende, der tager taxa til Bangkok Suvarnabhumi Lufthavn, stopper taxaerne direkte uden for afgangsterminalen.

Foruden de almindelige taxaer er der en yderst omfattende limousine-service med flere forskellige typer af limousiner og flere hundrede limousine-køretøjer i alt. Limousine-skranken er i terminalens niveau 2 ved bagageudlevering og ankomst.

 Hvem flyver til Bangkok Suvarnabhumi

 Kontaktoplysninger for lufthavn

Bangkok Suvarnabhumi Lufthavn

Adresse:
222 Moo 10 Vibhavadi Rangsit Road,
Srikan Don Muang,
Bangkok 10210,
THAILAND

Tlf.:+66 (0)2 5351550

Websted:

 Oplysninger om stedet

Længdegrad:100° 44' 32'' E
Breddegrad:13° 41' 22'' N
IATA kode:BKK
ICAO kode:VTBS

 Lufthavnsbeliggenhed

Google map

De priser, der vises på denne side, er kun anslåede laveste priser. Fundet de seneste 45 dage.