Kort

 Århus Lufthavn

Århus Lufthavn ligger i Tirstrup på Djursland omkring 35 kilometer nordøst for Århus. Der går fly til Århus Lufthavn fra København samt en række udlandsdestinationer i og uden for EU. Lufthavnen hed tidligere Tirstrup Lufthavn, men skiftede i starten af 1990’erne navn i forbindelse med den stigende udenrigstrafik.

Terminalen i Aarhus Lufthavn er meget praktisk og overskueligt indrettet, så de over 500.000 årlige passagerer kan komme gnidningsfrit ind og ud af lufthavnen – ikke mindst siden en omfattende renovering, som blev færdig i 2009.

Check-in og security med adgang til afgangshallen ligger lige ved siden af hinanden, mens ankomsthallen ligger i den anden ende af terminalen.

Både før og efter check-in og sikkerhedstjek er der mulighed for at nyde både kolde og varme mad- og drikkevarer til morgenmad, frokost aftensmad og mellemmåltider.

Der er trådløst internet i hele lufthavnen og desuden en Taxfree Shop med en god blanding af kosmetik- og parfumevarer, alkohol, slik og gaveartikler for både børn og voksne. Varer kan købes toldfrit for rejsende, som har boardingkort fra Århus Lufthavn til en slutdestination uden for EU.

Lufthavne nær Århus:

 Til og fra Aarhus Lufthavn

Kørsel skjul 

Det er praktisk at køre i bil til Århus Lufthavn, da den ligger 35 kilometer nordøst for byen.

Lufthavnen er let at finde. Primærrute 15 går hele vejen fra Ringkøbing i vest via blandt andet motorvej E45, Århus og Århus Lufthavn til Grenaa Havn i øst. Fra nord kan man også tage ruten gennem Randers ad Grenåvej, som fletter sammen med rute 15 tæt på lufthavnen.

Århus Lufthavn har sin egen store parkeringsplads og desuden en autoservice, som kan pleje bilen, mens man er på ferie.

Position til GPS-brug: N 56o18,00'  E 010o37,08.

Tog skjul 

Der er ingen togforbindelser til Århus Lufthavn, men bus til busterminalerne i Randers og i Ebeltoft og til banegården i Århus, hvorfra der er togforbindelser til resten af landet.

Busser skjul 

Busstoppestedet i Århus Lufthavn ligger lige uden for ankomsthallen. Herfra afgår der busser til Århus, Randers og Ebeltoft. Turen til og fra Århus tager cirka 50 minutter, til og fra Randers cirka 60 og til og fra Ebeltoft cirka 20. Alle ruter har udvalgte stoppesteder undervejs.

Busserne kører hele dagen fra før første flyafgang og -ankomst til efter de sidste.

Taxa skjul 

Det er altid muligt at få en taxa i Århus Lufthavn. Taxaerne kører dagligt til og fra destinationer i Århus, Randers, Ebeltoft og Grenå. Det tager cirka 40-45 minutter at komme fra Århus Lufthavn til Århus centrum.

Lufthavnen er praktisk indrettet også for taxapassagerer: Taxaernes venteplads ligger direkte uden for ankomsthallen, mens de kan sætte passagerer af lige foran afgangshallen.

 Hvem flyver til Århus

 Kontaktoplysninger for lufthavn

Århus Lufthavn

Adresse:
Stabrandvej 24,
Kolind,
DK-8560 Aarhus,
DENMARK

Tlf.:+45 (0)87 757000
Fax:+45 (0)87 757035

Websted:

Ejer:
Aarhus Lufthavn A/S

 Oplysninger om stedet

Længdegrad:10° 37' 5'' E
Breddegrad:56° 18' 37'' N
IATA kode:AAR
ICAO kode:EKAH

 Lufthavnsbeliggenhed

Google map

De priser, der vises på denne side, er kun anslåede laveste priser. Fundet de seneste 45 dage.