Kort

 Aalborg Lufthavn

Terminalen i Danmarks tredjestørste lufthavn er meget enkelt og overskueligt indrettet. Alle seks gates og begge ankomsthaller ligger meget tæt på hinanden med rigelig skiltning, hvis du alligevel er i tvivl.

Lufthavnens store toldfri butik ligger umiddelbart efter sikkerhedstjekket og er åben i forbindelse med samtlige afgange, inklusive Danmarks mest populære flyrute, Aalborg-København. Varer som spiritus, vin, parfume og cigaretter er afgiftfri på rejser til destinationer uden for EU. Der er desuden en kiosk i lufthavnen, som blandt andet sælger slik, bøger og aviser.

Aalborg Lufthavn er godt gearet til eventuel ventetid med både gratis trådløst internet og mulighed for at købe forfriskninger inklusive varme retter i Café Nord. Folk uden bærbar computer kan få gratis adgang til internettet ved at benytte sig af en af computerne i IT-rummet. Der er også tænkt på børnene med gratis legerum, tegnefilm og klapvogne, som kan lånes ved check-in. De må tages med hele vejen gennem sikkerhedstjek og først skal efterlades ved ombordstigning.

Der går fly til Aalborg Lufthavn fra både København og en række destinationer i udlandet hele året rundt.

Lufthavne nær Aalborg:

 Til og fra Aalborg Lufthavn

Kørsel skjul 

Med flere tusinde parkeringspladser er der rigelig plads til bilister i Aalborg Lufthavn. Lufthavnen ligger vest for Nørresundby, og turen derfra over broen til Aalborg centrum er på cirka 10 kilometer, mens motorvejene E39 og E45 (i både nord- og sydgående retning) er tæt på og lette at komme til.

For de aktive uden al for megen bagage er det muligt at parkere sin cykel i lufthavnens cykelskur. Der er cykelsti hele vejen fra Limfjordsbroen til lufthavnen.

For GPS-brugere er postnummeret for Aalborg Lufthavn 9400.

Position: N 57o05,35' E 009o 50,57.

Tog skjul 

Lindholm station er den nærmeste banegård og kan nås med bus fra lufthavnen på cirka 10 minutter. Busserne kører normalt ruten fire gange i timen i begge retninger – og fortsætter i øvrigt mod Aalborg Busstation et stenkast fra Aalborgs jernbanestation.

Fra Både Lindholm og Aalborg Station går der direkte tog i sydgående retning hele vejen til København og i nordgående retning mod både Frederikshavn og Hjørring.

Busser skjul 

Lufthavnens busstoppested ligger umiddelbart til højre for terminalens udgang. Her kører busser til og fra Aalborg flere gange i timen i de fleste dagstimer og lidt sjældnere tidligt på morgenen og om aftenen. Nogle busser går via blandt andet Lindholm Station og hele vejen til Aalborg Busterminal i centrum, mens andre går direkte til Aalborg Busterminal.

Fra busterminalen afgår der flere gange i timen bybusser til Aalborg og omegn samt rutebiler til en lang række destinationer i hele landet.

Taxa skjul 

Taxa er den nemmeste og hurtigste måde at komme fra lufthavnen til Aalborg og videre ud i det ganske danske land. Det er næsten umuligt at overse taxaholdepladsen i Aalborg Lufthavn. Den ligger lige uden for terminalbygningen, og der er som regel altid taxaer på vej, hvis de ikke allerede holder klar. Hvis ikke, kender både Aalborg Taxa og Taxa Vendsyssel vejen til og fra lufthavnen.

Det er også muligt at bestille limousine fra Aalborg Limo. Service og Limo Group.

 Hvem flyver til Aalborg

 Kontaktoplysninger for lufthavn

Aalborg Lufthavn

Adresse:
NY Lufthavnsvej 100,
DK-9400 Nørresundby,
DENMARK

Tlf.:+45 (0)98 171144
Fax:+45 (0)98 173684

Websted:

Ejer:
Aalborg Lufthavn a.m.b.a

 Oplysninger om stedet

Længdegrad:9° 51' 0'' E
Breddegrad:57° 5' 35'' N
IATA kode:AAL
ICAO kode:EKYT

 Lufthavnsbeliggenhed

Google map

De priser, der vises på denne side, er kun anslåede laveste priser. Fundet de seneste 45 dage.